Bitcoin staat op het punt de meest bullish maanden in twaalf jaar te bereiken

Belangrijkste feiten:
  • Nu is de prijs van bitcoin 14% hoger dan bij de vorige maandafsluiting.

  • De munt heeft deze maand nieuwe prijsrecords gevestigd.

De maand maart staat op het punt te eindigen met een relevante mijlpaal voor bitcoin (BTC). Als de koers sluit met een koers boven de 61.000 dollar (USD), zal de koers zeven opeenvolgende maanden stijgen, iets wat in het verleden slechts één keer is gebeurd.

Zoals hieronder te zien is, De enige keer dat bitcoin zoveel opeenvolgende bullish maanden had, was 12 jaar geleden in 2012. Dit is te zien in de volgende grafiek van de Glassnode-verkenner gedeeld door analist James Van Straten.

In groen zie je de maanden waarin de koers van bitcoin met een stijging sloot en in rood met een daling. Bron: James Van Straten.

Er moet ook worden opgemerkt dat in sommige uitwisselingen die sindsdien actief zijn, zoals Bitstamp, volgens de ontdekkingsreiziger Handelsweergave, heeft BTC in 2012 geen zeven opeenvolgende maanden van groei bereikt, maar zes maanden. Dit is te wijten aan de verschillende vraag- en aanboddruk binnen elk platform. Dus, in sommige plaatsen, Bitcoin staat op het punt een historisch record van opeenvolgende bullish maanden te registreren.

De mogelijkheid om deze mijlpaal te bereiken lijkt groot omdat bitcoin twee dagen voor het einde van de maand zijwaarts rond de $70.000 blijft hangen, zoals het een week lang heeft gedaan. Bovendien handelde de koers grotendeels ruim boven de vorige maandafsluiting in maart. Slechts twee dagen van de maand werden lagere niveaus vastgesteld.

Zolang er zich geen onverwachte gebeurtenis voordoet die een neerwaartse druk genereert, zal dit doel dus worden bereikt. De bitcoinmarkt is echter zeer volatiel, dus daar is geen garantie voor, vooral niet als de winstnemingen toenemen als gevolg van de prijsstijging.

Maart was een sleutelmaand voor bitcoin

De mogelijke realisatie van zeven opeenvolgende bullish maanden voor bitcoin eind maart vindt plaats in een periode die van cruciaal belang is geweest voor de markt. Deze maand overtrof de valuta haar prijsrecord van twee jaar geleden op $69.000, waarmee een nieuw record van $73.000 werd neergezet.

Dit Het betekende een prijsstijging van bijna 200% in de afgelopen zeven maanden sinds september, toen het op 25.000 dollar noteerde. Deze prestatie is te zien in de volgende grafiek. Handelsweergave.

Bitcoin-prijs in de afgelopen 7 maanden. Fontein: Handelsweergave.

De opkomst van de markt wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Onder hen valt de lancering van Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten aan het begin van het jaar op, waar veel vraag naar is.

Een andere katalysator is de nadering van de halvering, een gebeurtenis die de uitgifte van de munt met de helft vermindert, waardoor de verkoopdruk afneemt. Zoals gerapporteerd door CriptoNoticias zal deze gebeurtenis, die elke vier jaar plaatsvindt, eind volgende maand zijn volgende editie hebben, wat de bullish continuïteit mogelijk maakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *