Waar wordt Binance van beschuldigd en hoe schudt zijn onderzoek de cryptocurrency-wereld?

Binance, de grootste bitcoin (BTC) en cryptocurrency-uitwisseling ter wereld, is het onderwerp van onderzoeken en beschuldigingen door autoriteiten in vijf landen. Een trend die wordt gekenmerkt door beschuldigingen die variëren van het witwassen van geld tot illegale activiteiten in sommige gebieden.

Nigeria, de Verenigde Staten, Frankrijk, Brazilië en de Filippijnen zijn de landen die tot op de dag van vandaag Ze openden onderzoeken en ondernamen actie tegen Binance. Van arrestaties van leidinggevenden van dat bedrijf, tot het blokkeren van de ruilwebsite voor burgers.

In veel gevallen wordt dit bedrijf beschuldigd van het mogelijk maken van het witwassen van geld. Tekent dat zijn door het bedrijf zelf afgewezendie zich met hand en tand heeft verdedigd in de gevallen waarin daarop wordt gewezen.

Wat heeft Binance gedaan om doelwit te worden?

Volgens de informatie van de autoriteiten van de landen die momenteel onderzoek doen naar Binance, dat bedrijf wordt ervan beschuldigd zeer strafbare misdaden te hebben begaan, zoals het witwassen van geld, de financiering van terrorisme, fraude en zelfs illegale operaties.

Nu in VSVerschillende regeringskantoren beschuldigden de beurs sinds begin vorig jaar van het overtreden van de wetten. De zaak heeft zelfs de rechtbank bereikt, waar de oprichter van Binance, Changpeng Zhao, pleitte schuldig aan beschuldigingen van het witwassen van geld, het ontduiken van sancties en fraude vorig jaar gepresenteerd door het Ministerie van Justitie. De directeur nam ook ontslag als CEO van de beurs.

Momenteel riskeert Zhao een gevangenisstraf van 18 maanden of langer en zou de beurs kunnen worden bevolen om 3 miljard dollar aan de Verenigde Staten te betalen, wat de totale sanctie van dat land tegen het bedrijf zou verhogen. tot ruim 7 miljard dollar. Tot nu toe hebben de Verenigde Staten Binance al de hoogste boete opgelegd die ooit is opgelegd aan een bitcoin- en ander cryptocurrency-bedrijf.

Na de Verenigde Staten hebben andere landen hun zinnen gezet op Binance. Nigeria kondigde bijvoorbeeld in juni 2023 de eerste maatregelen tegen de beurs aan. Maar in tegenstelling tot de Verenigde Staten gaf het dat bedrijf en andere beurzen de schuld voor het manipuleren van de naira, wat bijdroeg aan de daling van de Nigeriaanse munt op de valutamarkt.

Het merkwaardige aan de Nigeriaanse zaak is dat richt zijn blik op de cryptocurrency-industrie in de zoektocht naar de verantwoordelijken over de devaluatie van de naira. Dit in plaats van het analyseren van de impact die het eigen monetaire beleid heeft op de officiële munt van het land, aangezien deze sterk in verval is geraakt en meer dan 96% van zijn waarde heeft verloren.

Te midden van dit alles beschuldigde de Nigeriaanse Securities and Exchange Commission de beurs ervan transacties uit te voeren die niet geregistreerd of geautoriseerd zijn. Het bureau omschreef de activiteiten van de beurs zelfs als “illegaal” en gaf opdracht aan dat bedrijf om te stoppen met het aanmoedigen van Nigerianen om het platform te gebruiken.

In Brazilië werd Binance, eveneens halverwege vorig jaar, opgenomen onder de bedrijven die onderzocht moesten worden omdat ze betrokken zouden zijn bij piramidezwendel. Ook om beleggers te helpen opschortingsbevelen te vermijden.

Onlangs hebben de Filippijnen opdracht gegeven tot het blokkeren van de Binance-website op het nationale grondgebied en hebben dit bedrijf beschuldigd van illegaal opereren in het land. De Securities and Exchange Commission van het Aziatische land beweerde dat de herhaalde toegang en het verlaten van het platform een ​​“bedreiging vormde voor de veiligheid van de fondsen van Filippijnse investeerders.”

Is er bewijs gevonden?

Hoewel Binance in verschillende landen is beschuldigd, komt het allemaal neer op onderzoeken die in veel gevallen ze blijven op koers.

En hoewel Zhao in de Verenigde Staten zijn schuld toegaf, werd dat vanaf het begin aangenomen Het was een overeenkomst tussen hem en de justitie van dat land een hoge boete te betalen en het onderzoek te staken.

De overige landen die momenteel Binance onderzoeken, hebben tot nu toe geen bewijs onthuld (of niet openbaar gemaakt) dat dat bedrijf fungeerde als exploitant voor het witwassen van geld en andere misdaden, zoals de financiering van terrorisme.

Sterker nog, de beurs wordt zelfs geprezen vanwege het ondersteunen van het bevriezen van accounts op het platform verbonden met terroristische groeperingenzoals Hamas, dat vorig jaar oorlog voerde met Israël vanwege een dodelijke aanval op burgers.

Hoe dan ook hebben de beschuldigingen tegen Binance het cryptocurrency-ecosysteem geschokt, aangezien het het belangrijkste wisselkantoor op de markt is. Er is zelfs wie denkt dat dat bedrijf kan instorten en evenveel schade aanrichten als de schade die FTX achterlaatwat ooit de grootste concurrent van Binance was.

Sinds de trend van beschuldigingen tegen Binance begon, is de markt heeft de nervositeit gevoeld die een mogelijke val van de beurs met zich meebrengt. Zozeer zelfs dat belangrijk nieuws over dit bedrijf een effect heeft gehad op de prijs van cryptocurrencies, vooral die van het project, BNB.

Binance blijft de grootste speler in de sector

Ondanks het feit dat Binance vanuit verschillende landen onder de loep wordt genomen, blijft dit bedrijf het belangrijkste beurshuis op de markt. Dit is zo omdat het vandaag de dag transactievolumes verzamelt die de 30.000 miljoen dollar overschrijdenik ben het met je eens gegevens van CoinMarketCap.

Om het in context te plaatsen: het handelsniveau van Binance is veel groter dan dat van zijn volgende directe concurrenten, Coinbase of ByBit. En tussen die uitwisselingen Samen komen ze neer op een handelsvolume van niet meer dan 13.000 miljoen dollar.

Bij dit alles komt nog de aanzienlijke penetratie die de beurs heeft gehad in de landen van de wereld. vooral die uit het Mondiale Zuiden, die hebben geleerd hoe ze het platform kunnen gebruiken om met cryptocurrencies te werken. Een voorbeeld is Venezuela, waar het aantal Binance-gebruikers steeds groter wordt.

Daarnaast, Binance gaat door met zijn uitbreidingsplan door licenties en machtigingen te verkrijgen om in bepaalde gebieden te opereren, zoals aangegeven in hun terugkerende aantekeningen en persberichten.

Kortom, Binance is naar voren gekomen als een van de cryptocurrency-bedrijven die het meest probeert te voldoen aan de mondiale regelgeving. Daarom onlangs zegel een Sumsub-alliantie, de wereldwijde end-to-end compliance-dienstverlener van de FATF, met als doel het witwassen van geld en de financiering van terrorisme te bestrijden.


Deze notitie is geschreven met de steun van Marianella Vanci (redacteur).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *