Argentinië geeft toe aan de FATF en zal een register voor bitcoin-uitwisselingen opzetten

Belangrijkste feiten:
  • De bitcoin-gemeenschap in Argentinië bekritiseert de oprichting van het register.

  • De stemming in de Senaat had tot nu toe nog niet plaatsgevonden, omdat de FATF het land bezocht.

Officieel zal Argentinië een register opzetten van bedrijven die bitcoin (BTC) en cryptocurrency-diensten aanbieden, dat onder controle zal staan ​​van de National Securities Commission (CNV), zoals voorgesteld door de International Financial Action Group (FATF). Dit volgt de richtlijnen van de Financial Action Task Force (FATF), die zogenaamd wordt gebruikt om rechtsgebieden te identificeren die risico lopen op het witwassen van geld en de financiering van terrorisme.

Tijdens de speciale plenaire zitting die donderdag 14 maart werd gehouden, sprak de Senaat van Argentinië gestemd van het wijzigen van de witwaswet om de figuur van de lijst van beurzen, portemonnee-aanbieders en bedrijven in de bitcoin-industrie te introduceren.

De stemming in de Senaat was unaniem en promootte de wijziging, waarmee een einde kwam aan het wetgevingsproces enkele maanden gestagneerdnadat de Kamer van Afgevaardigden een halve sanctie had gegeven aan het project dat vandaag eindelijk wet werd.

Met de wijziging geeft Argentinië toe aan de FATF-aanbevelingen voor de regulering van het bitcoin-ecosysteem. Waaronder de oprichting van een register van dienstverleners. Dit is om het witwassen van geld en andere misdaden gepleegd met crypto-activa te voorkomen, naar de mening van de internationale entiteit.

Zoals gerapporteerd door CriptoNoticias werd Argentinië gedwongen om de regulering van het Bitcoin-ecosysteem op deze manier te versnellen vanwege de gegenereerde druk. voor het bezoek van een FATF-delegatie.

Vervolgens werd gezegd dat er twee manieren waren om te voldoen aan wat door die entiteit werd gevraagd. De eerste was via een presidentieel decreet en de tweede via de goedkeuring door de Senaat van de wijziging van de witwaswet.

Het register van cryptocurrency-aanbieders zal worden gecontroleerd door de CNV, orgaan dat verantwoordelijk is voor het beheer van zaken die verband houden met effecten en alles wat met Argentijns grondgebied te maken heeft.

De wet verplicht deze bedrijven om gegevens en andere persoonlijke informatie te verstrekken. Allemaal met als doel “het vergroten van de transparantie, traceerbaarheid en monitoring van activiteiten en gebruikers.”

Bitcoin-gemeenschap bekritiseert registratie

Na kennis te hebben genomen van de goedkeuring van de Senaat om de wet te wijzigen en toestemming te geven voor de oprichting van een register van dienstverleners met bitcoin, hebben leden van de gemeenschap in Argentinië Zij kwamen naar voren om het besluit in twijfel te trekken.

Adam Dubove, bitcoiner, gezegd dat zowel onafhankelijke wisselaars als gebruikers van BTC en cryptocurrencies door de regelgeving zullen worden geschaad. Zoals je het ziet, De regel “tast innovatie in de sector en de privacy van individuen aan.”

Juist door de toezichthoudende autoriteit voor effecten toegang te geven tot gevoelige informatie van de beurzen en, bijgevolg, van de gebruikers; Dit initiatief wordt meestal gezien in de gemeenschap als een manier om de privacy te schendeniets dat Bitcoin daarentegen verdedigt.

Dubove zei eerder in een opinieartikel dat “de regelgeving aan menselijke en rechtspersonen die in Argentinië gevestigd zijn of van buitenlandse afkomst oplegt dat zij digitale activa kopen of verkopen, een registratie bij het CNV en het voldoen aan “zware wettelijke eisen die vooral bedrijven treffen kleinere en aan onafhankelijke geldwisselaars.”

De bitcoiner voorspelt dat, na goedkeuring van deze wet, Er zullen bureaucratische obstakels ontstaan ​​voor nieuwe bedrijven en kleinere bedrijven zullen zonder ondersteuningscapaciteit komen te zitten. Hij verzekert dat er “meer wrijving zal zijn bij het openen van rekeningen en het uitvoeren van transacties.”

Niet-conform, waarschuwt het dat “gebruikers zullen worden blootgesteld aan centrale faalpunten door individuele hechtenis te ontmoedigen.” “En de lobbykracht van de lokale cryptocurrency-industrie om wetten op maat te maken zal worden aangetoond”, concludeerde hij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *