Bukele onthult een adres in El Salvador met duizenden bitcoins en de donaties stromen binnen

Belangrijkste feiten:
  • Het onthulde adres bevat twee keer zoveel bitcoin als velen schatten.

  • Sinds de onthulling is de portemonnee van El Salvador niet meer gestopt met het ontvangen van donaties.

De president van El Salvador, Nayib Bukele, heeft zojuist via zijn X-account (voormalig Twitter) het adres onthuld van een Bitcoin-portemonnee waarin ze worden gehost 5.600 BTC behorend tot de Midden-Amerikaanse natie. De gegevens komen na jaren van speculatie over de tot nu toe vermeende bitcoin-bezit die de president heeft verworven.

“We hebben besloten een groot deel van onze #Bitcoin over te zetten naar een cold wallet en die cold wallet op te slaan in een fysieke kluis op ons nationaal grondgebied. Je kunt het ons eerste #Bitcoin-spaarvarken noemen 🇸🇻”, zei hij Bukele via Xen voegde er gekscherend aan toe “Het is niet veel, maar het is eerlijk werk 😂”

De adres van El Salvador ontving de bitcoins in verschillende transacties, beginnend op 12 maart met 1.120 BTC en daarna 0,999 BTC; 9.999 BTC; 49.999 BTC, 499,99 BTC en uiteindelijk 4.007,69 BTC vandaag, 14 maart. Dat komt neer op een totaal van 5.689.685 BTC in handen van de Salvadoraanse staat, binnen een hardware wallet en op zijn nationaal grondgebied.

Omdat het enthousiasme van bitcoiners niet kon ontbreken, begonnen na de aankondiging van president Bukele de donaties binnen te stromen en blijven ze binnenkomen in de aangegeven portemonnee. Op het moment dat dit bericht werd geschreven, zijn er op het adres in El Salvador 20 donaties ontvangen en bevestigd voor bedragen variërend van 800 satoshis tot 0,001 BTC.

Tot nu toe werd aangenomen dat El Salvador 2.864 BTC had, volgens een van de meest nauwkeurige schattingen, weergegeven door de site. Nayib-tracker. Deze schattingen kwamen voort uit openbare aankondigingen die ook in de Verenigde Staten werden gedaan

Echter, zoals Bukele een paar dagen geleden aangaf, miste deze schatting om verschillende redenen bitcoin-inkomsten. Zoals gerapporteerd door Criptonoticias waren deze het gevolg van inkomsten uit het vrijheidsvisumprogramma, van het aanbieden van uitwisselingsdiensten tussen USD en BTC voor lokale bedrijven, evenals van overheidsdiensten die in bitcoin in rekening worden gebracht en het genereren van munten via mijnbouw. direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *