Is de bull overreden voor bitcoin of komen er nieuwe maximumprijzen?

Belangrijkste feiten:
  • In bullmarkten zijn correcties gebruikelijk en gezond.

  • De bullish factoren die de prijs van bitcoin hebben gedreven, zijn nog steeds aanwezig.

Na een aantal opeenvolgende dagen nieuwe recordprijzen te hebben neergezet en boven de $73.000 te zijn uitgekomen, heeft Bitcoin (BTC) zijn eerste aanzienlijke daling gekend.

Op het moment van deze publicatie was elke BTC wordt verhandeld voor $67.800 op grote beurzen. In de volgende grafiek, verstrekt door Handelsweergaveje kunt de prijs van BTC van de afgelopen week zien:

Bitcoin-prijs met kaarsen van 4 uur. Bron: TradingView.

Betekent dit dat de bullish cyclus voorbij is? Komt de crypto-winter terug? Allereerst is het belangrijk te verduidelijken dat op de financiële markten correcties (bearish bewegingen binnen een bullish macrotrend) zijn gebruikelijk en zelfs gezond.

Een bearish correctie kan de vorming van speculatieve zeepbellen helpen voorkomen. Wanneer de prijzen van activa te snel stijgen, neemt het risico van een daaropvolgende scherpe daling toe. De bearish correcties Ze helpen deze stijging te matigen en de prijzen beter op één lijn te houden met de fundamentele waarden die door de markt worden waargenomen.

Daarnaast kan er sprake zijn van een correctie een teken dat de markt zich opnieuw in evenwicht brengt. Het geeft aan dat activa die overbought waren – zoals verschillende indicatoren gerapporteerd door CriptoNoticias gedurende enkele weken voor bitcoin aantoonden – terugkeren naar redelijkere prijzen.

En vanuit het perspectief van de marktpsychologie: correcties kunnen het excessieve optimisme of de euforie op de markt helpen temperen. Dit creëert een evenwichtiger klimaat en is minder vatbaar voor impulsieve investeringsbeslissingen op basis van angst of hebzucht.

Merk op dat op het moment van deze publicatie, zelfs met de val die bitcoin heeft gekend, de angst- en hebzuchtindex die verschillende parameters in de bitcoin-markt evalueert, “hebzucht”-waarden blijft markeren:

Angst- en hebzuchtindex, bijgewerkt op 15-3-2024. Bron: Kijk naar Bitcoin

Dit alles gezegd hebbende, moet in overweging worden genomen dat de fundamentele factoren die de prijs van bitcoin hebben gedreven en deze naar de hoogste prijs ooit boven de $73.000 hebben gebracht, intact blijven. Er is niets veranderd.

De spot bitcoin ETF’s die in januari in de Verenigde Staten zijn goedgekeurd, blijven aanzienlijke verkoopdruk uitoefenen. Ze kopen meer bitcoins dan er dagelijks worden uitgegeven.

Daarnaast, De nabijheid van de halvering – gepland voor april 2024 – stimuleert de trend van bitcoin-accumulatie. Historisch gezien is dit een bullish katalysator geweest voor de koers ervan en het is bekend dat de geschiedenis, ook al zijn er kleine variaties, de neiging heeft zich te herhalen.

Ten derde zijn er, zoals CriptoNoticias dagen geleden aantoonde, verschillende aanwijzingen dat niet alleen grote institutionele beleggers geïnteresseerd zijn in bitcoin, maar ook kleine investeerders komen eraan (of keren misschien terug) detailhandelaren.

Voor dit alles, De bullish verwachtingen voor bitcoin blijven geldig. Volgens de prognoses van verschillende analisten zou BTC dit jaar zelfs boven de $100.000 per eenheid kunnen uitkomen. Sommigen, op zoek naar meer precisie, zeggen dat dit dicht bij de halvering zou gebeuren (dat wil zeggen, over iets meer dan een maand).

Dit alles in aanmerking genomen, en ervan uitgaande dat deze bullish verwachtingen juist zijn, kan als volgt worden aangenomen Elke druppel is een kans om ‘goedkope’ bitcoin te kopen. Op deze manier kunnen, door strategieën zoals DCA te volgen, de invoerprijzen worden gemiddeld.

Waar zal de prijs van Bitcoin naartoe gaan?

Hoewel de opwaartse trend op de middellange en lange termijn onvermijdelijk lijkt, kan op de korte termijn een hoge volatiliteit worden verwacht. Volgens een analyse van Nodecharts zou Bitcoin, na het verlies van de grens van $69.000, kunnen dalen naar de $64.000 of $65.000.

En volgens de theorie van steun en weerstand zou Bitcoin, als deze van die prijzen zou dalen, een volgende barrière vinden in de buurt van 60.000 of 61.000 dollar.

In ieder geval kan ook worden verwacht dat deze correctie – om de hierboven uiteengezette redenen – in de loop van de tijd niet te lang zal duren. Misschien is het slechts een kwestie van uren of een paar dagen. Zoals sommige mensen zeggen handelaars, bitcoin zou gewoon aan momentum winnen om weer sterk te stijgen.


Vrijwaring: De standpunten en meningen in dit artikel zijn eigendom van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs die van CriptoNoticias.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *