Waarom houdt Kiyosaki meer van bitcoin dan van goud en zilver?

De bekende ‘Rich Dad Poor Dad’-auteur Robert Kiyosaki onthulde zijn voorkeur voor bitcoin (BTC) boven goud en zilver, ondanks investeringen in alle drie de financiële activa.

Deze beslissing is gebaseerd op de inherente schaarste van bitcoineen factor die het volgens het bedrijf vooral aantrekkelijk maakt voor investeerders en financiële docenten bericht op sociaal netwerk X.

Kiyosaki erkende dat hij goud- en zilvermijnen bezit en legde uit dat hij, hoewel hij graag in edelmetalen investeert vanwege hun tastbare aard, een “probleem” heeft met hun overvloed. ‘Hoe meer de prijzen stijgen, hoe meer goud en zilver er wordt gevonden’, legt hij uit.

Daarentegen, bitcoin heeft een uniek kenmerk dat het onderscheidt van andere activa: het beperkte aanbod. “Hoe hoog de prijs van bitcoin ook gaat, het zullen er maar 21 miljoen zijn. “Daarom houd ik van bitcoin”, zegt ze.

Publicatie door Robert Kiyosaki in X. Bron: Robert Kiyosaki – X,

Dit aantal bitcoins werd gedefinieerd sinds de creatie van Bitcoin in 2008 en zal naar verwachting worden uitgegeven tot het jaar 2140. De uitgiftesnelheid van deze nieuwe munten (uitbreiding van het aanbod) begon met 50 bitcoins die ongeveer elke tien minuten werden gecreëerd.

De uitgegeven eenheden worden elke vier jaar gehalveerd, een gebeurtenis die halvering wordt genoemd; Zo worden er sinds 2020 regelmatig elke 10 minuten 6,25 BTC uitgegeven en vanaf april 2024 zullen er 3.125 nieuwe BTC worden uitgegeven.

Dit gecontroleerde uitgiftesysteem garandeert dat het aanbod van bitcoin niet wordt beïnvloed door de vraag of de beslissingen van welke politicus dan ook (in tegenstelling tot fiatgeld), wat bijdraagt ​​aan de schaarste en duurzame waardering ervan in de loop van de tijd.

Kiyosaki ziet in bitcoin een manier om zichzelf te beschermen tegen wat hij beschouwt als een dreigende ineenstorting van het financiële systeem traditioneel.

Vorige week waarschuwde de investeerder dat de Amerikaanse schuld 34 biljoen bedraagt ​​(biljoenen, in het Engels) van dollars. De schuld stijgt elke 90 dagen met 1 biljoen dollar, zei hij. Volgens hem zijn “de Verenigde Staten ziek”, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

Dit is de reden waarom Kiyosaki pleit voor de verwerving van activa zoals goud, zilver en vooral bitcoin, als strategie voor bescherming en welvaartsgroei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *