Er wordt onthuld dat El Salvador meer bitcoin heeft dan 10 ETF’s en beleggingsfondsen

Belangrijkste feiten:
  • Als El Salvador een beursgenoteerd bedrijf zou zijn, zou het het achtste bedrijf zijn met de meeste bitcoin in zijn schatkist.

  • De bitcoin die El Salvador verzamelt is gelijk aan ruim 383 miljoen dollar.

Het adres waar El Salvador bitcoin (BTC) verzamelt, is nu openbaar. Zoals CriptoNoticias gisteravond meldde, maakte president Nayib Bukele een einde aan het mysterie en kondigde hij de toespraak aan waarin de door zijn regering verworven BTC te zien is.

Op het moment van deze publicatie, zoals te zien is in elke blokverkenner, in dat adres Er zijn 5.689,70 bitcoin opgeslagen die, tegen de huidige prijzen, neerkomen op ruim 383 miljoen dollar.

Dit cijfer is relatief klein vergeleken met bijvoorbeeld de 205.000 BTC die het bedrijf MicroStrategy in zijn schatkist heeft staan; of naar de 223.645 BTC die de ETF van het BlackRock-bedrijf ondersteunen.

Hoe dan ook, 5.689 BTC is geen verwaarloosbaar bedrag. Volgens de informatie verstrekt door het BitcoinTreasuries-platform, presteert beter dan ten minste 10 op bitcoin gebaseerde ETF’s en beleggingsfondsenvan de wereld, individueel.

Beleggingsfondsen met minder bitcoin dan El Salvador. Bron: BitcoinTreasuries.

Onder deze fondsen bevinden zich enkele van de ETF’s die dit jaar in de Verenigde Staten zijn goedgekeurd: die van de bedrijven Invesco Galaxy en Franklin Templeton.

Er zijn ook ETF’s en beleggingsfondsen uit andere landen zoals Zwitserland, Duitsland, Brazilië en Canada, die een kleinere hoeveelheid bitcoin beheren dan El Salvador.

In aanvulling, Als El Salvador een beursgenoteerd bedrijf zou zijn, zou het het achtste bedrijf zijn met de meeste BTC in zijn schatkist. Dit komt omdat het meer BTC heeft dan reuzen uit de cryptocurrency-industrie zoals CleanSpark, Exodus, Canaan en Bitfarms.

Wat beursgenoteerde bedrijven betreft, El Salvador wordt alleen overtroffen door MicroStrategy, Marathon, Tesla, Coinbase, Hut 8, Riot en Blockzoals te zien in de onderstaande afbeelding:

20 beursgenoteerde bedrijven met de meeste BTC in hun schatkisten. Bron: BitcoinTreasuries.

Het feit dat Bukele het bitcoin-adres van de Salvadoraanse staat openbaar heeft gemaakt, is goed ontvangen door de bitcoin-gemeenschap, omdat het iedereen in staat stelt de reserves van het land in realtime te controleren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *