Solana overtrof het record ooit wat betreft marktkapitalisatie

Belangrijkste feiten:
  • Hoewel SOL nog niet op een recordhoogte staat, wordt de mijlpaal bereikt door de uitgifte van de cryptocurrency

  • In tegenstelling tot bitcoin is Solana een inflatoir monetair systeem.

De marktkapitalisatie van de cryptocurrency Solana (SOL) bereikte gisteravond een nieuw record ooit boven $81,8 miljard (USD).

Tot dan toe was het kapitalisatierecord dat het had van ruim twee jaar geleden, in november 2021, goed voor 77,9 miljard dollar. Dit is wat de browsergegevens laten zien MuntMarktCapzoals hieronder te zien.

SOL-marktkapitalisatie door de geschiedenis heen. Bron: CoinMarketCap.

Met deze mijlpaal SOL versterkt zijn positie als de vijfde meest gekapitaliseerde cryptocurrency of token van de markt. Dit is na bitcoin (BTC), ether (ETH), tether (USDT) en BNB.

Zoals gerapporteerd door CriptoNoticias doet dit panorama zich voor terwijl er gedurende de week meer dan 700.000 nieuwe SOL-adressen werden geregistreerd, wat een nieuw record is.

Desondanks ligt de prijs van SOL momenteel 34% onder het historische maximum van 260 dollar dat in november 2021 werd bereikt. De prijs wordt nu rond de 170 dollar verhandeld. Dit geeft aan dat de nieuwe kapitalisatiepiek te wijten is aan de toename van de uitgifte ervan, aangezien, in tegenstelling tot Bitcoin heeft een inflatoir monetair systeem.

Hoewel moet worden opgemerkt dat de prijs van SOL zich heeft hersteld, wat heeft bijgedragen aan de groei van de kapitalisatie. Over vijf maanden, De cryptocurrency waardeerde meer dan 700% naar niveaus die het in twee jaar niet meer had gezien, zoals blijkt uit de volgende grafiek.

SOL-prijs in de afgelopen twee jaar. Fontein: Handelsweergave.

Memecoins verhogen SOL

Het herstel van SOL werd gedeeltelijk ingegeven door de opkomst van bitcoin, wat leidde tot de algemene opkomst van de cryptocurrency-markt. Deze week bereikte BTC zijn hoogste prijs ooit, rond de $73.000.

Op dezelfde manier was de stijging te wijten aan bepaalde factoren van het ecosysteem. Volgens Benjamin Stanidirecteur bedrijfsontwikkeling bij investeringsmaatschappij Matrixport, “het zijn netwerkactiviteiten geleid door memecoins die SOL aandrijven.”

Twee van de memecoins in de top 6 met de hoogste kapitalisatie, Dogwifhat (WIF) en BONK, zijn afkomstig van het Solana-netwerk. Deze cryptocurrencies hebben de afgelopen maand een prijsstijging van respectievelijk 500% en 100% ervaren, te midden van marktinteresse in deze niche.

Stani benadrukte dat WIF en BONK de eerste memecoins buiten Ethereum zijn die een marktkapitalisatie van miljarden dollars bereiken. “Het betekent dat er een duidelijk nut is voor Solana”, zei ze.

Daarnaast biedt Solana goedkopere transactiekosten dan andere cryptocurrency-netwerken, wat het gebruik ervan en de ontwikkeling van projecten stimuleert. Dit is de reden waarom analisten als Mike Fay bullish verwachtingen hebben geuit voor SOL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *