de Bitcoin-gemeenschap juicht Bukele toe

Belangrijkste feiten:
  • Max Keizer verzekert dat er nu een betere kredietwaardigheid voor El Salvador is bereikt.

  • Ze vieren dat El Salvador transparantie toepast, omdat het om publieke middelen gaat.

Gisteren, donderdag 14 maart, was een historische dag voor El Salvador, nadat de herkozen president Nayib Bukele voor het eerst een Bitcoin-adres openbaar maakte dat gelinkt was aan de Salvadoraanse staat. Een mijlpaal die de gemeenschap van bitcoiners over de hele wereld in stijl toejuichte.

Viaonthullen waar de BTC worden bewaard die zijn regering sinds september 2021 heeft gekocht en heeft gegenereerd via verschillende programma’s en initiatieven.

John Dennehy, de leider van het Salvadoraanse onderwijsproject Mi Primer Bitcoin, was een van de eersten die dit deed applaudisseren De actie van Bukele. Zoals de bitcoiner het ziet, zou transparantie “een standaard moeten zijn.” Volgens hem “geeft El Salvador opnieuw het goede voorbeeld.”

Hiermee benadrukt Dennehy dat het onderwijzen of beïnvloeden van anderen, door middel van iemands eigen acties en gedrag, demonstreert wat men werkelijk wil overbrengen. In dit geval is het een regering die transparantie betoont door te onthullen waar zij een deel van de nationale rijkdommen bewaart, en dat doet zij via het Bitcoin-netwerk.

Bitcoiner en zakenman Max Keizer, momenteel lid van het nationale Bitcoin Office van El Salvador, uitten een soortgelijke mening. Hij beweerde dat met de vrijgave van het Bitcoin-adres “de kat uit de zak is en de ratingbureaus er nota van nemen.”

“Bitcoin verandert wezenlijk de kwaliteit van de onderpandbasislaag van de financiën van het land en zorgt in de nabije toekomst voor een upgrade van de kredietwaardigheid. Bukele is de soeverein. Vaarwel het Internationale Monetaire Fonds.”

Max Keizer, lid van het Nationale Bitcoin-kantoor van El Salvador.

Zoals gerapporteerd door CriptoNoticias heeft de Salvadoraanse president Nayib Bukele voor het eerst in de geschiedenis een Bitcoin-adres openbaar gemaakt. Er zijn daar meer dan 5.600 BTC opgeslagen, die zullen worden overgebracht naar een cold wallet die zal worden opgeslagen in een fysieke kluis op het nationale grondgebied. De gegevens worden onthuld na een aantal jaren van speculatie rond de bitcoin-bezit die Bukele en zijn regering hebben verworven.

De leider van Mi Primer Bitcoin juichte Bukele toe. Bron: X.

De eerste bitcoin Fort Knox staat in El Salvador

Brian Morgenstern, leider van het openbaar beleid bij het mijnbouwbedrijf Riot, verheven Bukele’s transparantie met zijn openbaring. Hij verzekerde dat de eerste bekende ‘bitcoin Fort Knox’ zich in El Salvador bevindt. Fort Knox is een militaire installatie waar de Verenigde Staten de grootste goudvoorraden hebben opgeslagen.

“De Amerikaanse overheid en vele anderen houden BTC aan, maar niet openlijk als strategische reserve. “Dit is een aanzienlijke vooruitgang”, aldus Morgenstern.

Dany Alos, Argentijnse bitcoiner, verenigd naar de viering die dat benadrukt Bukele “deed het juiste” door het Bitcoin-adres te publiceren waar de reserves van alle burgers van het land zijn ondergebracht.

“Dit is publiek geld en transparantie is essentieel. Hierdoor kunnen alle Salvadoranen toezicht houden op hun geld”, aldus Alos. Samenvallend met de bitcoiner-gebruiker @omercier, die verheft dat El Salvador “het eerste land ter wereld is dat zijn reserveadres publiceert.”

Voor bitcoiner Alex Gladstein, huidig ​​strategieleider bij de Human Rights Foundation (HRF), over twintig jaar er zal zijn veel grote landen die 5.689 BTC willen hebben, zoals El Salvador vandaag heeft. Dit, gezien het feit dat over twintig jaar Bitcoin zal ruim boven de huidige prijs liggendoor de werking van vraag en aanbod.

Gladstein suggereert dat er over een paar jaar landen zullen zijn die er spijt van zullen hebben dat ze niet in bitcoin hebben geïnvesteerd. Bron: X.

“Er bestaat geen twijfel over dat Bukele het land transformeert”

Ook Bitcoiner en BTC-evangelist in Latijns-Amerika, Juan Fonseca reageerde positief tegenover de onthulling van Bukele. Volgens de liefhebber “bestaat er nu geen enkele twijfel meer over dat de president het land aan het transformeren is en dat hij dat op een efficiënte en transparante manier doet.”

“Bitcoin is de beste manier om de economie van een land te redden”, zei hij. “Iedereen kan vanaf vandaag het adres bekijken en er zeker van zijn dat de BTC van het land echt zijn, dat ze er zijn en dat ze de reserves en economie van het land versterken.”

Iets vergelijkbaars met wat de Salvadoraanse toeristengids Sandy Waves verwoordde, voor wie investeren in bitcoin “Het betekent dat onze natie op weg is naar welvaart.”

“Met het geld opgeslagen in een koude portemonnee zijn we klaar om financiële onafhankelijkheid te bereiken. Nu BTC een hoge vlucht neemt, liggen we op koers om de (IMF-)lening af te betalen, waarmee een nieuw tijdperk van welvaart en vrijheid wordt ingeluid”, aldus Waves.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *