De schatkist van El Salvador beschikt niet alleen over duizenden bitcoins, maar ook over NFT’s en Ordinals-tokens

Belangrijkste feiten:
  • Onder de inzendingen bevinden zich Runestone NFT’s.

  • Daarnaast is er een kopie van het Cypherpunk Manifesto van Eric Hughes.

Op donderdag 14 maart werd een Bitcoin-adres bekend met daarin delen van El Salvador’s bezittingen in de digitale valuta. Vervolgens werd vernomen dat de administratie van Nayib Bukele 5.689,7 bitcoins (BTC) in beslag nam, meer dan hij had moeten hebben. Op het onthulde adres werden echter ook andere zaken aangetroffen.

Het Bitcoin-adres van El Salvador-hosts 67 inschrijvingen van het Ordinals-protocol, tot nu. Dit is willekeurige informatie die wordt vastgelegd in Bitcoin-transacties om tokens en niet-fungibele tokens (NFT’s) op dat netwerk op te slaan.

Alle registraties die in de portemonnee van de Salvadoraanse overheid worden gehost, zijn de afgelopen dagen binnengekomen; sommige op 12 maart en vele anderen op de 14e, toen Bukele de informatie aan het publiek onthulde.

Eén van de binnengekomen inzendingen komt overeen met de Runestone-collectie, die onlangs een NFT heeft geveild die voor meer dan 4,2 BTC is verkocht. In de portemonnee van El Salvador zit een token van Runestone, dat binnenkort ook een airdrop zal krijgen, zoals gerapporteerd in CriptoNoticias.

Ordinalen El Salvador.
Nadat het adres bekend was geworden, begon El Salvador bitcoin-donaties en Ordinals-registraties te ontvangen. Fontein: Ordiscan.

Daarnaast, Er is ook een kopie van het Cypherpunk Manifesto van Eric Hughes. Het Cypherpunk Manifesto is een tekst geschreven door Eric Hughes in 1993 waarin de principes en waarden van de cypherpunkbeweging worden vastgelegd, die het gebruik van cryptografie en technologie bepleit om privacy en individuele autonomie te garanderen in het licht van toezicht en gecentraliseerde controle.

Ten slotte komen andere rangtelwoorden in het adres van El Salvador overeen met verschillende BRC-20-tokencollecties, zoals SATS, DRAC en ORDI. De “geschenken” die de afgelopen uren zijn ontvangen, vormen een aanvulling op de talrijke donaties in bitcoin die sinds de aankondiging van Bukele massaal binnenkwamen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *