Ethereum ETF’s zouden groter zijn dan Bitcoin, zegt VanEck

Portefeuillemanager bij vermogensbeheerder VanEck, Pranav Kanade, zei dat ether (ETH) ETF’s, de eigen cryptocurrency van Ethereum, op bitcoin (BTC) gebaseerde ETF’s zouden kunnen overtreffen in beheerd vermogen.

Deze verklaring is gebaseerd op het potentieel van Ethereum-staking als een factor die investeerders naar deze ETF’s zou lokken.

«De wereld van investeerders die op zoek zijn naar activa die geld opleveren (contant geld activa produceren) is enorm en ETH genereert uiteraard vergoedingen die naar tokenhouders gaan”, aldus de directeur.

Ethereum-staking is daarbij een sleutelelement geworden onderscheidt ETH van BTC in termen van het genereren van inkomsten voor beleggers. Met het Proof of Stake (PoS)-mechanisme kunnen gebruikers hun munten vergrendelen om transacties te valideren en beloningen te ontvangen, wat een extra inkomstenstroom oplevert voor ETH-houders.

VanEck is van mening dat Ethereum ETF’s zouden kunnen profiteren van dit stakingsmechanisme door de ether van het fonds in deze activiteit te beleggen, die zou het mogelijk maken dat stakingswinsten worden overgedragen aan ETF-beleggers. Het rendement op Ethereum-staking ligt momenteel rond de 3,7%.

“Zelfs als je geen ETF hebt die staken als onderdeel ervan kan aanbieden, is het nog steeds een actief dat contant geld genereert”, en daarom gelooft VanEck dat ETH “voor meer mensen zinvoller zou kunnen zijn als activa dan bitcoin.” hij wees aan de Kanade-pers.

Daarentegen zijn de rendementen van ETF’s op basis van bitcoin zijn alleen afhankelijk van het feit of de prijs van het crypto-actief daalt of stijgt.

Voor cryptocurrency-uitwisseling BitMEX is ETH-staking en de bijbehorende prestaties “een kritische factor om te overwegen met betrekking tot ETF’s.” uitgelegd.

Het bedrijf is van mening dat de ruwe prijs van ETH ‘op de lange termijn wellicht minder goed presteert dan die van bitcoin, maar degenen die Ethereum inzetten, met het voordeel van de opbrengst die dit genereert, zouden een hoger rendement kunnen behalen dan houders van bitcoin’.

Goedkeuring van Ethereum ETF’s is helemaal niet duidelijk

Anderhalve maand voordat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) rapporteert over de definitieve goedkeuring (of niet) van de door VanEck aangevraagde Ethereum ETF, hebben verschillende analisten al tekenen laten zien van wat de uitkomst van dit verhaal zou kunnen zijn. .

Vorige week Fox Business-journalist Eleanor Terrett gemeld Dat Het optimisme dat de SEC in mei ether-ETF’s zal goedkeuren is “afgenomen”.

Hij onthulde onder meer dat de bijeenkomsten de afgelopen weken “zeer eenzijdig waren, waarbij emittenten en bewaarders probeerden SEC-personeel bij elkaar te krijgen om het proces op gang te krijgen.” Het personeel “doet echter niet op een zinvolle manier mee”, in tegenstelling tot toen de BTC ETF-inspanningen werden geleverd.

Terrett merkt op dat Gary Gensler, voorzitter van de regelgevende instantie, dat gelooft Met de goedkeuring van bitcoin ETF’s heeft het de industrie “gekalmeerd”..

Eric Balchunas, ETF-specialist bij Bloomberg Intelligence, van zijn kant is “pessimistisch” over de kansen op goedkeuring van ETH-fondsen, als gevolg van politieke druk. gaf commentaar.

De Amerikaanse senatoren John Francis Reed en Laphonza Butler Ze hebben een brief uitgegevenwaarin ze Gensler oproepen een einde maken aan elke voorgestelde ETF op basis van welke cryptocurrency dan ook. Ze dringen er zelfs bij hen op aan om door middel van beoordelingen en onderzoeken makelaars en adviseurs te hinderen die aanbevelen om in BTC ETF’s te beleggen.

Zoals gerapporteerd door CriptoNoticias waarschuwde financiële gigant JP Morgan voor de grote waarschijnlijkheid dat ether-ETF’s zullen worden afgewezen. Het argument van de Amerikaanse financiële instelling is dat de SEC ETH eerst officieel en ondubbelzinnig als een commodity moet classificeren.

Officieel heeft de SEC niet verklaard dat ETH als een commodity wordt beschouwd, zoals zij wel met Bitcoin heeft gedaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *