El Salvador ontvangt honderden donaties in bitcoin als beloning voor transparantie

Sinds de Salvadoraanse president Nayib Bukele het Bitcoin (BTC)-adres bekendmaakte waar de reserves van het land worden bewaard, hebben tientallen donaties in satoshis die portemonnee bereikt, tot nu toe in totaal meer dan 1,5 miljoen sats.

Volgens de block explorer van Blockchain.com is dit het Salvadoraanse portemonnee-adres ontvangentot nu toe en vanaf de middag van donderdag 14 maart 2024, een geschatte 1.594.791 sats, of wat gelijk is aan 0,015 BTC. Gemiddeld ongeveer $1.100.

Donaties aan de Bitcoin-portemonnee van El Salvador blijven binnenkomen. Bron: Blockchain.com.

Dit is een gemeenschapsbeweging die een duidelijke uiting is van steun en steun voor het bitcoinerbeleid van de Salvadoraanse regering, dat tot nu toe had niet onthuld waar, hoe of met wie De BTC die ze hebben gekocht en verworven, werd tweeënhalf jaar bewaakt.

De Mempool.space Explorer duidt op dat tot nu toe de BTC-aandelen in de El Salvador-portemonnee zaten hoger zijn dan 5.689.705 BTC. Ongeveer 386,5 miljoen dollar.

Er zijn ruim 5.680 bitcoins in bewaring in El Salvador. Bron: Mempool.space.

Zoals gerapporteerd door CriptoNoticias heeft president Bukele op donderdag 14 maart het Bitcoin-adres van El Salvador onthuld in X, een mijlpaal in de geschiedenis van de adoptie van BTC door dat land.

De BTC-aandelen in de portemonnee die door Bukele zijn onthuld, overtreffen ruimschoots de schattingen van de site nayibtracker.com. die slechts goed is voor iets meer dan 2.800 bitcoins.

Met zijn reserves beschikt El Salvador over meer bitcoins dan minstens tien exchange-traded funds (ETF’s) en verschillende beleggingsfondsen. Het Midden-Amerikaanse land heeft bijvoorbeeld meer BTC dan de ETF’s van de bedrijven Franklin Templeton, Fidelity, Galaxy en anderen.

Naast BTC, de schat van El Salvador Het heeft ook tokens van het Bitcoin Ordinals-protocol, evenals niet-fungibele tokens (NFT). In totaal telt de portefeuille van het land 67 Ordinals-registraties, zoals CriptoNoticias eerder meldde.

De onthulling van het portemonnee-adres van El Salvador werd wereldwijd gevierd door de bitcoin-gemeenschap. Ze prezen de transparantie van het optreden van de regering en verzekerden dat dit land “het goede voorbeeld geeft” en dat ook demonstreert BTC kan bijdragen aan economische verbetering.

Zonder twijfel markeert El Salvador opnieuw een mijlpaal in de financiële wereld door te laten zien dat de adoptie van Bitcoin onverwachte voordelen kan opleveren en meer vertrouwen in het financiële systeem kan genereren.

In feite zijn donaties van burgers aan een staat een teken dat zij de transparantie van een staatshoofd zozeer toejuichen dat Ze manifesteren dit door een beetje sats te storten om de schatkist van een natie te vergroten.

Bovendien vallen deze schenkingen op omdat ze vrijwillig tot stand komen, in tegenstelling tot de belastingen die de staten opleggen.


Dit artikel is geschreven met medewerking van Marianella Vanci (redacteur)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *