Tether boekt meer winst dan Goldman Sachs

Belangrijkste feiten:
  • De nettowinst voor Tether in 2023 bedroeg $6,2 miljard.

  • USDT wordt ondersteund door staatsobligaties en leningen, naast contant geld.

Tether Holdings Limited, de uitgevende onderneming van de USDT stablecoin, heeft in het laatste kwartaal van 2023 een van de Wall Street-giganten, Goldman Sachs, in winst overtroffen.

Dat maakte het bedrijf op 31 januari bekend, na de meest recente kwartaalaudit, uitgevoerd door accountantskantoor BDO. In het rapport wordt onthuld dat in het vierde kwartaal van 2023 De recordnettowinst bedroeg $ 2,85 miljard.

Daarvan was $1 miljard afkomstig uit netto operationele winsten, voornamelijk uit rente op Amerikaanse staatsobligaties. En voor het grootste deel 1,8 miljard dollar kwam voort uit de appreciatie van de goudreserves bitcoin (BTC).

Door de winsten van Tether te vergelijken met die van de gigantische investeringsbank, Goldman Sachs, dat was 2.010 miljoen dollar In hetzelfde kwartaal blijkt dat de USDT-uitgevende onderneming deze met 41% overtrof.

Dit heeft de aandacht getrokken van verschillende acteurs van de cryptocurrency-industrie omdat Goldman Sachs een van de toonaangevende financiële bedrijven ter wereld is. Een van hen is Will Climente, mede-oprichter van Reflexivity Research, een marktonderzoeksbureau voor crypto-activa voor instellingen.

“Wat nog wilder is” is dat Goldman Sachs 48.500 werknemers heeft, terwijl Tether er slechts 60 heeft, zei Clemente. Tegen deze achtergrond vroeg hij zich af: de hoogste winst/werknemer-ratio?

Het feit dat Tether een gevestigde financiële gigant als Goldman Sachs in winst heeft overtroffen benadrukt de groeiende invloed en acceptatie van cryptocurrencies in het mondiale financiële systeem. Op dezelfde manier laat hij zien dat deze sector, die volgens sommigen zich ontwikkelt, al een niveau haalt dat vergelijkbaar is met dat van grote financiële bedrijven.

De jaarlijkse winst van Tether bedroeg 6,2 miljard dollar

Tether meldde ook dat de De overtollige reserves van het bedrijf stegen met $ 2,2 miljard vergeleken met het voorgaande kwartaal, in totaal 5,4 miljard dollar.

Het bedrijf detailleerde dat $640 miljoen werd geïnvesteerd in verschillende “strategische projecten” met betrekking tot Bitcoin-mining, kunstmatige intelligentie-infrastructuur, P2P-telecommunicatie en andere.

Totaal, De nettowinst voor Tether Holdings Limited over 2023 bedroeg $6,2 miljardWaarvan $4 miljard de netto operationele winst vertegenwoordigde die werd gegenereerd door staatsobligaties, omgekeerde repo’s en geldmarktfondsen, terwijl de rest werd gegenereerd door de prestaties van andere activaklassen.

Zoals te zien is in de volgende infographic bereikte het bedrijf een blootstelling van 80,3 miljard dollar aan direct en indirect bezit van staatsobligaties van de Verenigde Staten, gevolgd door 2,8 miljard aan bitcoin, 3,5 miljard aan goud en 5,6 miljard aan andere activa.

Tether consolideerde de reserves in het laatste kwartaal van 2023. Bron: Tether.

Het bedrijf bleef ook positieve bijdragen zien van alle activaklassen, vooral goud, bitcoin en andere beleggingen. Tether heeft tokens uitgegeven, ondersteund door 90% contant geld en equivalenten.

Dit komt nadat, afgelopen november, Het bedrijf behaalde een juridische overwinning in een rechtszaak waarin het werd beschuldigd van zijn toevlucht tot ‘onethische praktijken’het in twijfel trekken van de geldigheid van de reserves die de stablecoin ondersteunen, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

Met het ontslag van de rechtszaak kwam een ​​einde aan een rechtszaak die een paar jaar had geduurd. Enige tijd geleden, in februari 2021, moest Tether echter een boete van 18 miljoen dollar betalen aan het New York Attorney General’s Office, een entiteit die het ervan beschuldigde illegaal diensten aan te bieden en te misleiden over de steun van de stablecoin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *