Wat ontbreekt er nog om te weten over Bitcoins in El Salvador?

Belangrijkste feiten:
  • Het is essentieel om te weten hoeveel bitcoin de Salvadoraanse staat in totaal heeft.

  • Wat zal er gebeuren als ze die BTC willen verkopen of overdragen? Is er een vastgesteld protocol?

De president van El Salvador, Nayib Bukele, heeft een uitstaande ‘schuld’ afgelost. Hoewel bitcoin (BTC) sinds 2021 wettig betaalmiddel is in het Midden-Amerikaanse land en de overheid sindsdien BTC opkoopt, was het adres waar die munten stonden niet bekend.

Wat als het allemaal een leugen was? Wat als er geen dergelijke BTC-aankopen zouden plaatsvinden? Waren vragen die niet alleen onder het Salvadoraanse volk zweefden, maar ook onder de hele bitcoiner-gemeenschap die al drie jaar zijn oog op ‘Amerika’s kleine duim’ heeft gericht.

Deze twijfels zijn gisteren althans gedeeltelijk weggenomen. Zoals CriptoNoticias meldde, publiceerde de Salvadoraanse president op zijn sociale netwerkaccount X:

“We hebben besloten een groot deel van onze bitcoin over te zetten naar een cold wallet en die cold wallet op te slaan in een fysieke kluis op ons nationaal grondgebied. Je kunt het ons eerste bitcoin-spaarpotje noemen. “Het is niet veel, maar het is eerlijk werk.”

Nayib Bukele, president van El Salvador.

Bukele’s bericht ging vergezeld van een link naar de adres in kwestie, waarin je nog 5.689 bitcoin-donaties kunt zien die mensen hebben gedaan sinds de publicatie ervan.

Bitcoin-adres van de Salvadoraanse staat. Bron: mempool.space

Wat er gebeurde is een grote sprong in termen van transparantie. Precies, Een van de kenmerken van het Bitcoin-netwerk is dat iedereen alle financiële bewegingen kan bekijken en controleren. die daarin voorkomen.

Opvallend was dat het adres van BTC, dat in handen was van de Salvadoraanse overheid, niet bekend was gemaakt. Voor de boodschap van Bukele Men zou kunnen denken dat ze ze in een of andere bewaardienst hadden, misschien in handen van een nationaal of buitenlands bedrijf..

Maar de race om transparantie is, ook al heeft die gisteravond een gigantische sprong gemaakt, nog niet voorbij er zijn nog een aantal vragen te beantwoorden.

Wie heeft de privésleutels?

Het bezit van privésleutels is essentieel om te begrijpen die echte controle heeft over de bitcoins die zijn opgeslagen door de regering van El Salvador.

Privésleutels zijn in wezen de methode waarmee transacties op het Bitcoin-netwerk kunnen worden geautoriseerd. Degene die deze sleutels beheert, heeft effectieve macht over de fondsen.

Zonder deze informatie te kennen, Er blijft nog veel onbekend over beheer en beveiliging van de digitale activa van het land.

Het is belangrijk om dit detail te kennen, omdat het het verschil maakt tussen een transparant en veilig beheer van nationale activa in bitcoin en een situatie waarin Het risico bestaat dat fondsen verkeerd worden gebruikt of zelfs worden misbruiktzonder de passende toestemming van de bevoegde autoriteiten of de bevolking.

In aanvulling, Het is waarschijnlijk dat dit niet zal worden onthuld, met het argument dat het een gevoelige kwestie is voor de nationale veiligheid..

Wie tekent met die privésleutels als hij de BTC wil verplaatsen?

Het ondertekenen van transacties met privésleutels is een cruciale stap in het BTC-verplaatsingsproces.

Als u weet wie bevoegd is om transacties te ondertekenen, wordt niet alleen duidelijk wie toegang heeft tot de fondsen, maar ook Hoe beslissingen worden genomen over het gebruik van deze activa.

Deze informatie is essentieel voor het beoordelen van de veiligheid van activa en de integriteit van het besluitvormingsproces binnen de overheid.

In een context van transparantie en verantwoordingsplicht, Het kennen van het proces en degenen die verantwoordelijk zijn voor het ondertekenen van bitcoin-transacties is essentieel voor het vertrouwen van het publiek bij het beheer van deze activa door de staat.

Heeft de overheid echt een bitcoin-portemonnee in El Salvador?

Fysieke en technische bevestiging van het bestaan ​​van een bitcoin cold wallet op Salvadoraans grondgebied is noodzakelijk om de beweringen van de regering te valideren.

Hoewel de transparantie is verbeterd met de publicatie van het portemonnee-adres, moet de fysieke aanwezigheid van de portemonnee, in de vorm van een cold wallet opgeslagen in een kluis zoals aangegeven door Bukele, nog steeds onafhankelijk worden geverifieerd.

Deze verificatie is niet alleen belangrijk om de authenticiteit van de verklaring te bevestigen, maar ook om ervoor te zorgen dat activa daadwerkelijk onder de jurisdictie en controle van El Salvador vallenwat gevolgen heeft voor de financiële soevereiniteit van het land met betrekking tot zijn bitcoinbezit.

Voor nu, Je kunt er alleen maar op blijven vertrouwen dat wat Nayib Bukele zegt waar is.

Bukele verzekert dat de staats-bitcoin-portemonnee zich in een kluis op Salvadoraans grondgebied bevindt. Bron: Dall-E, door OpenAI.

Hoeveel BTC heeft El Salvador nog meer?

Het exacte aantal bitcoins dat in handen is van de Salvadoraanse overheid blijft een vraag die om onbekende redenen open blijft. De X-post van Bukele maakt duidelijk dat er meer BTC in handen is van de staat.

Transparantie over de totale hoeveelheid BTC die het land heeft verworven is noodzakelijk om zijn financiële positie in relatie tot zijn bitcoinbezit te kunnen beoordelen.

Daarnaast, Het kennen van het totale volume aan activa in BTC (omdat het deel uitmaakt van de nationale reserve) is relevant voor het economisch beleid van het landvooral gezien de schommelingen in de marktwaarde van BTC.

Hoe zal de overgang naar de volgende regering eruitzien?

Bukele zal niet eeuwig zijn. Op een dag zal hij worden vervangen door een andere president, die al dan niet tot dezelfde politieke partij behoort.

De overgang van het beheer van de private sleutels van die portemonnee naar de volgende regering verhoogt vragen over beleidscontinuïteit, asset security en managementtransparantie.

Het is van cruciaal belang dat die er zijn duidelijke en veilige protocollen voor de overdracht van informatie, privésleutels en verantwoordelijkheid voor BTC. Er zou zelfs een noodprotocol moeten komen voor het geval de overstap, om welke reden dan ook, onverhoopt moet plaatsvinden.

De manier waarop met deze transitie wordt omgegaan zal niet alleen de veiligheid van BTC beïnvloeden, maar ook het vertrouwen van het publiek in de manier waarop de staat publieke activa beheert. Het ontbreken van een duidelijk plan voor deze transitie zou kunnen resulteren in kwetsbaarheden voor zowel de veiligheid van de fondsen als de financiële stabiliteit van het land.

Hoe zullen de privésleutels van Bitcoin worden afgeleverd aan de volgende regering, wanneer Bukele het presidentschap verlaat? Bron: Dall-E, door OpenAI.

Het beantwoorden van deze vragen is essentieel om het vertrouwen in het beheer van bitcoins in handen van de Salvadoraanse staat te versterken en tegelijkertijd de veiligheid ervan te garanderen transparantie, veiligheid en verantwoordelijkheid bij het beheer van deze fondsen door de overheid. Duidelijkheid op deze gebieden zal het succes van El Salvador in zijn bitcoin-experiment verder versterken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *