Door de daling van de prijs van bitcoin werd ruim 600 miljoen dollar geliquideerd

Belangrijkste feiten:
  • De verkopen werden veroorzaakt door een BTC-daling van 7,5% in slechts een paar uur.

  • Bitcoin schommelde tussen $67.000 en $70.000.

Een daling van de prijs van Bitcoin, die deze plotseling van $72.000 naar $67.500 bracht, veroorzaakte de verkoop van $661 miljoen aan BTC op de markt.

Onder de 200.000 handelaren die reageerden door hun bitcoins te liquideren, 80% was naar boven gepositioneerd. De omzet bedroeg meer dan 525 miljoen dollar. De overige 20% had een neerwaartse positie en hun omzet bedroeg ruim 136 miljoen dollar.

Tijdens het schrijven van dit artikel staat bitcoin rond de $68.000 en de afgelopen 24 uur is deze tussen de $67.700 en $70.000 gebleven.

Bitcoin-prijsgrafiek van de afgelopen 24 uur. Fontein: Handelsweergave

Bitcoin is de leider bij uitstek op de cryptocurrency-markt en heeft een duidelijke invloed. Tot het punt dat het de rest meestal met zich meesleept, zowel naar boven als naar beneden. Deze gelegenheid was geen uitzondering.

Met de val van Bitcoin is totale marktkapitalisatie voor cryptocurrency daalde met 7,3% na het zien van de uitstroom van ruim 170 miljard dollar.

Volgens hem analist Volgens marktanalist Pav Hundal zou de daling het begin kunnen zijn van een correctie die de prijs van bitcoin dichtbij de $60.000 brengt. Van zijn kant heeft de CEO van Galaxy Digital, Mike Novograts, hij beweerde onlangs dat hij steun ziet tussen $50.000 en $55.000 en gelooft niet dat BTC vanaf daar zal dalen.

Het is voorbij stierenrennen van bitcoin?

Onze CriptoNoticias-marktspecialist, Nicolás Antiporovich, verduidelijkte in een recent artikel de twijfels aan degenen die zich misschien afvragen of deze daling van de bitcoin een einde zou kunnen betekenen aan het bullish seizoen van deze valuta.

Antiporovich maakte van de gelegenheid gebruik om daarop te wijzen “Correcties zijn gebruikelijk en zelfs gezond”. Hieraan voegde hij eraan toe dat de fundamentele factoren die ervoor zorgden dat BTC zijn hoogste punt ooit boven $73.000 bereikte, nog steeds aanwezig zijn: de verwerving van grote bedragen aan bitcoins door ETF-emittenten, de nabijheid van de halvering die de creatie van nieuwe bitcoins zal beperken en tekenen dat detailhandelaren zich bij institutionele beleggers aansluiten in hun interesse in het kopen van bitcoin.

Hoewel de bovengenoemde signalen voor velen bullish verwachtingen over de prijs van Bitcoin kunnen aanwakkeren. Het is belangrijk om te onthouden dat dit een tamelijk volatiele markt is en dat vooral deze bull-cyclus ongebruikelijke gebeurtenissen heeft gekend. Zoals de twee ATH-markeringen (all-time high price) voordat de volgende halvering plaatsvindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *