Bitcoin zal niet onder de $50.000 komen, zegt CEO van Galaxy Digital

Belangrijkste feiten:
  • “Ik denk dat dit de nieuwe vloer is”, zegt de manager over de grens van $50.000.

  • De prijs van bitcoin onderging een correctie naar $67.000.

Het niveau tussen $50.000 en $55.000 zou cruciaal kunnen zijn voor de prijs van bitcoin, zegt Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital. ‘Ik denk dat dit de nieuwe vloer is, tenzij er iets dramatisch gebeurt,’ zei hij.

De manager sprak in een toespraak over de mogelijkheid van een aanzienlijke correctie in de prijs van bitcoin, vergelijkbaar met eerdere marktcycli interview met CNBC. Hij noemde BTC “een wilde troef” en merkte op dat we ons momenteel in een periode van prijsontdekking bevinden. wat de munt tot $100.000 zou kunnen opdrijven.

Novogratz legde dat uit De prijs zal “blijven stijgen” naarmate het kopen doorgaat in negen Amerikaanse bitcoin exchange-traded fondsen (ETF’s). Hij betoogde dat zodra de verkoop van fondsen die bitcoin ETF’s uitgeven begint, “je de eerste echte correctie zult zien, dus ik denk dat op dit moment alle handelaren naar de ETF-instroom kijken”.

Overigens registreerden beleggingsfondsen op 12 maart een instroom van $1 miljard, zoals gerapporteerd door CriptoNoticia, wat een record vertegenwoordigt voor elke ETF. “Natuurlijk zijn er nog veel meer in- en uitgangen in het bitcoin-universum, maar op dit moment heeft dat de tijdgeest van wat mensen nemen in hun zakelijke beslissingen”, aldus de manager.

“Je moet altijd voorbereid zijn op een correctie”, benadrukte Novogratz toen hij verwees naar de huidige hoge financieringstarieven en verklaarde:

Ik denk niet dat we ooit nog onder de $50.000 tot $55.000 zullen komen. Ik denk dat dit de nieuwe vloer is, tenzij er iets dramatisch gebeurt.

Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital.

De recente stijging van BTC, die op 8 maart de grens van $70.000 doorbrak, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias, en een paar dagen later de grens van $73.000 overschreed, is grotendeels te danken aan het succes van bitcoin ETF’s. Deze op de beurs verhandelde fondsen hebben een nieuwe groep investeerders aangetrokken tot de wereld van cryptocurrencies, waardoor de prijs van bitcoin aanzienlijk is gestegen.

Novogratz heeft echter gewaarschuwd voor de hoge niveaus van hefboomwerking in de markt, vooral onder jonge beleggers (millennials en generatie Z) die snel grote winsten willen maken. Dit zou erop kunnen wijzen dat een prijscorrectie op handen is. Als de markt daalt, kunnen sommigen hiervan profiteren, maar vele anderen kunnen aanzienlijke verliezen lijden.

Novogratz benadrukte ook dat de huidige situatie qua hefboomwerking verschilt van de bullrun van 2021. Op dit moment hebben grote institutionele beleggers minder schulden kleine beleggers hebben een overmatige schuldenlast, vooral via cryptocurrency-handelsplatforms.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *