Call Of Duty-ontwikkelaarsaccount gehackt om cryptocurrency-zwendel te promoten

Deze week werd het X-account (voorheen Twitter) van videogame-ontwikkelaar en -distributeur Activision Blizzard gehackt. De aanvallers maakten misbruik van het promoten van een cryptocurrency die verband leek te houden met het bedrijf.

Het ATVI-token werd tijdens de aanval gepromoot in berichten op het X-account van Activision Blizzard. Ze vermeldden dat genoemde bezit Het kan worden ingewisseld voor items van de ontwikkelaar later.

Volgens publicaties van de daders van de aanval was Solana Labs een ander bedrijf dat vermoedelijk betrokken was bij de ontwikkeling van ATVI-tokens. Het is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Solana-netwerk en zijn gelijknamige cryptocurrency, bekend onder de ticker SOL.

Dit bericht dat tijdens de hack is gemaakt, gebruikt de afbeelding van de hoofdpersoon van de videogame Crash Bandicoot terwijl hij het ATVI-token promoot. Fontein: @ImLunaHey

Het ATVI-token bestaat echt op het Solana-netwerk, maar Lijkt geen enkele relatie te hebben met de bedrijven waaraan de hackers het wilden koppelen.

Geen van de betrokken platforms heeft hierover duidelijke uitspraken gedaan. Alle berichten die tijdens de aanval naar de ATVI verwezen, werden echter verwijderd van het Activision Blizzard-account.

De enige publicatie die het bedrijf na de hack maakte, was om te melden dat ze de controle over het account hadden teruggekregen en dat ze de details zouden onderzoeken om te voorkomen dat soortgelijke situaties zich herhalen.

Activision en cryptocurrencies

Eerder rapporteerde CriptoNoticias de mogelijkheden van Activision Blizzard om het gebruik van blockchain en cryptocurrencies in zijn producten te benaderen nadat het door Microsoft was overgenomen.

Dit bedrijf had interesse getoond in de ontwikkeling van metaverses, wat op zijn beurt een onderwerp is dat meestal hand in hand gaat met gedistribueerde grootboektechnologie (blockchain). Tot nu toe zijn er echter geen tekenen van vooruitgang in deze kwestie van de videogame-ontwikkelaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *