“Rood” weekend voor de bitcoin- en cryptocurrency-markt

Belangrijkste feiten:
  • Bitcoin daalde op zondag 17 maart onder de $66.000.

  • Sommige cryptocurrencies, zoals Solana, vallen op door hun goede prestaties.

Beleggers in de cryptocurrency-markt waren gewend aan een ‘groene golf’. Een paar dagen geleden begon de situatie echter te veranderen en dit weekend ontstond er een overwegend bearish scenario.

Tussen zaterdag 16 maart en zondag 17 maart bijna alle cryptocurrencies ter wereld top 20 (gesorteerd op marktkapitalisatie) hebben hun prijs zien dalen. Er zijn slechts twee uitzonderingen: Solana (SOL) en Near Protocol (NEAR).

Bitcoin (BTC), het belangrijkste digitale activum op de markt, had op 14 maart een nieuw recordhoogte bereikt, namelijk $73.750. Sindsdien is het met 9% gedaald, met een daling van 1,5% in de afgelopen 24 uur. Op het moment van schrijven handelt BTC tegen $67.111.

Zoals vaak het geval is, volgde de rest van de markt in de voetsporen van BTC. Bijvoorbeeld, ether (ETH) daalde met 2% en BNB deed hetzelfde met 3,6%. Andere soortgelijke dalingen werden waargenomen in Cardano (ADA), Avalanche (AVAX) en Polygon (MATIC).

Dagelijkse cryptocurrency daalt.
De top 10 op de markt kende de afgelopen uren prijsdalingen. Fontein: MuntMarktCap.

Binnen de top 20 cryptocurrencies op de markt waren er twee uitzonderingen die zich tegen de trend verzetten en hun prijs zien blijven groeien. We hebben het over SOL, die met 1,2% steeg en de grens van $200 nadert, een prijs die deze sinds 2021 niet meer heeft bereikt, en NEAR.

Zoals gerapporteerd in CryptoNoticias, Er zijn verschillende stichtingen die Solana’s goede moment ondersteunen. Een van de belangrijkste is de integratie van het netwerk op de Binance Web3 Wallet, inclusief de belangrijkste gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen zoals onder meer Jito en Pyth Network. Terwijl ontwikkelaars het hoge niveau van netwerkgebruik vieren, klom Solana naar de tweede plaats een van de netwerken met de meeste kapitalisatie op het gebied van DeFi, ter vervanging van Tron.

Voor zijn deel, NEAR kende de afgelopen 24 uur een stijging van 11%. Op 14 maart had het netwerk een update gericht op schaalbaarheid door middel van nieuw scherven (fragmenten) die de transactieverwerking versnellen.

In de buurt van Defi.
Van oktober tot nu toe groeide de kapitalisatie van Near Protocol in DeFi met 700%. Fontein: defillama.

Op dezelfde manier, met de opname van Frax Finance in zijn DeFi-protocollen, de kapitalisatie van Near Protocol als netwerk groeide met 33%. Het is dus gepositioneerd als de 13e met de meeste fondsen op dit gebied, wat op zijn beurt de waarde van zijn oorspronkelijke cryptocurrency vergroot, zoals weerspiegeld in de marktwaarde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *