Het handelsvolume van DeFi nadert het hoogtepunt van 2021

Belangrijkste feiten:
  • Solana en Near kenden een opmerkelijke groei, net als hun cryptocurrencies.

  • Een soortgelijke trend is sinds eind 2021 niet meer waargenomen.

Gedecentraliseerde financieringsprotocollen (DeFi) hebben de afgelopen weken een torenhoge groei in hun handelsvolume gezien. In feite is de overstroming van dien aard dat deze niveaus bereikt die lijken op de maxima die in 2021 zijn opgetekend, in een bullmarktsituatie zoals die we tegenwoordig meemaken.

Het dagelijkse volume in DeFi heeft consistent beter gepresteerd de 10.000 miljoen dollar, met een solide en aanhoudende opwaartse trend. Deze toename van het handelsvolume is een duidelijke indicator van de groeiende belangstelling voor deze protocollen, die het mogelijk maken financiële transacties uit te voeren zonder tussenpersoon; In plaats daarvan worden transacties gereguleerd met slimme contracten en codes die certificeren dat de partijen aan hun verplichtingen voldoen.

Het dagelijkse handelsvolume in DeFi heeft 10,95 miljard dollar bereikt, met een stijging van 7,85% in het wekelijkse volume, dat 70,784 miljoen dollar bereikte. Deze gestage groeitrend lijkt op die van de bullmarkt van 2021 en duidt dus op een sterk momentum op de DeFi-markt.

Een netwerk dat opviel door zijn groei in deze sector is Solana, dat een totale Value Locked (TVL) van 10.544 miljoen dollar bereikte en Tron van die tweede stap op het podium verdrong. De troon gaat uiteraard naar Ethereum, dat 74% van de DeFi-activiteiten domineert.

TVL DeFi-volume.
Gedurende een groot deel van 2023 lag het handelsvolume van DeFi onder de $ 5 miljard. Fontein: defillama.

Op dezelfde manier, Near Protocol behaalt een groei van ruim 33% in termen van TVL in de week die voorbijging. De cryptocurrencies van de twee genoemde netwerken, SOL en NEAR, vallen zelfs in een bearish weekend op voor de top 20 van de markt, zoals gerapporteerd in CriptoNoticias.

De toename van het handelsvolume komt ook tot uiting in de groei van de deelname van gedecentraliseerde beurzen (DEX) versus gecentraliseerde beurzen (CEX). Volgens DefiLlama zijn DEX’s momenteel goed voor 35% van het totale uitwisselingsvolume, wat wijst op een groeiende voorkeur voor decentralisatie onder cryptocurrency-handelaren.

Naast de toename van het handelsvolume blijft de totale waarde die in DeFi is vastgelegd rond de $100 miljard. Het cijfer geeft een groei aan van 112% vergeleken met dezelfde datum in 2023toen ze 87,3 miljard dollar verzamelden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *