Solana overschrijdt $200 en stimuleert andere tokens in zijn ecosysteem

Belangrijkste feiten:
  • Het Jupiter-uitwisselingstoken leidt procentueel gezien de wekelijkse race.

  • Ondanks een correctie blijft de Dogwifhat-memecoin dicht bij zijn piekprijzen.

De eigen cryptocurrency van het Solana-netwerk, SOL, zet zijn stijging voort en bereikt een prijs van $206 en registreert een stijging van 40% in de afgelopen zeven dagen.

In dat opzicht is deze stijging geen verrassing SOL heeft de afgelopen zes maanden een groei van ruim 700% doorgemaaktvanaf $ 19 in september vorig jaar.

In de volgende grafiek van Handelsweergave Je kunt de groei van SOL de afgelopen dagen zien.

Met deze stijging heeft SOL BNB (Binance Coin) in marktkapitalisatie overtroffen en is het gepositioneerd als de derde grootste cryptocurrency (met uitzondering van de USDT stablecoin). Solana loopt achter op bitcoin (BTC) en ether (ETH) Ethereum dat nog steeds ongeveer 5 keer groter is dan SOL qua marktkapitalisatie.

Bovendien bereikte de marktkapitalisatie van SOL een nieuw recordruim 90.000 miljoen dollar, zoals gerapporteerd door CryptoNoticias. Deze mijlpaal vertegenwoordigt een substantiële groei, aangezien het vorige record, van ruim twee jaar geleden, in november 2021, 77,9 miljard dollar bedroeg.

Een bemoedigend teken van het opwaartse potentieel van SOL was de creatie van meer dan 700.000 nieuwe adressen op het Solana-netwerk, wat de organische groei en een toename van de adoptie van deze cryptocurrency weerspiegelt.

Ondanks incidentele verstoringen in de werking van het Solana-netwerk blijven investeerders aangetrokken door de snelle en goedkope transacties die het biedt.

Juist om aan de groeiende vraag te voldoen en continue prestaties te garanderen, heeft Solana dat gedaan een reeks hulpmiddelen aanbevolen voor ontwikkelaars en operators, evenals wijzigingen in de volgende versie van de software aankondigen om de efficiëntie van applicaties op het netwerk te verbeteren.

Raj Gokal, mede-oprichter van Solana, viel op de snelle implementatie van verbeteringen door ontwikkelaars, waardoor de gebruikerservaring binnen enkele uren aanzienlijk wordt verrijkt, zei hij.

Tokens die in Solana ‘leven’ stijgen ook in prijs

De bullish impact van SOL beperkt zich niet tot zijn eigen cryptocurrency, maar stimuleert ook andere tokens binnen het Solana-ecosysteem.

Het JUP-token van Jupiter Exchange leidt de wekelijkse race met een stijging van 82%. Zeven dagen geleden bedroeg de prijs van het actief 0,77 dollar en afgelopen zaterdag bereikte deze 1,54 dollar per eenheid. Op de huidige dag bevindt deze zich op $1,48, zoals weergegeven in de TradingView-grafiek.

Ondanks een correctie blijft de Dogwifhat (WIF)-memecoin die op het Solana-netwerk leeft, stijgen. De meme-cryptocurrency is de afgelopen zeven dagen met 46% gestegen. Hoewel de prijs vandaag daalde naar 2,57 dollar, herstelde de koers zich en heeft vandaag een prijs van 3,21 dollar, waarmee hij dicht bij de maximumprijs van 3,4 dollar blijft, zoals te zien is in de volgende grafiek. van Handelsweergave.

De opkomst van WIF is zodanig geweest dat de afgelopen week de community rond het digitale bezit is ontstaan slaagde erin om meer dan $ 690.000 op te halen van de USD Coin (USDC) stablecoin, zodat de munt tentoongesteld wordt in de populaire wijk Las Vegas, een van de meest iconische plekken in die Amerikaanse stad, zo meldt CriptoNoticias.

Een andere nieuw gelanceerde memecoin op Solana heeft de afgelopen dagen ook goed gepresteerd, dit is Book of Meme (BOME).

BOME had de afgelopen zeven dagen een stijging van 1.390% en kost momenteel $ 0,014. Het is op verschillende beurzen genoteerd inclusief Binancede grootste op de markt, waardoor ook de prijs is gestegen.

De waarde van WIF, BOME en andere memecoins hangt af van het gemeenschapssentiment en speculatieve interesse. In tegenstelling tot sommige munten met nutstoepassingen bieden deze activa geen specifiek gebruiksscenario, afgezien van een ‘tokenized meme’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *