Het lawine-memeseizoen gaat van start

Belangrijkste feiten:
  • De prijs van AVAX profiteert van de bijkomende voordelen van dit memeseizoen en stijgt in 7 dagen met meer dan 35%.

  • Gecko Inu, Coq Inu en Kimbo zijn enkele van de memecoins die deze week schitterden in Avalanche.

Hoewel Bitcoin (BTC) zijwaarts onder het hoogste punt ooit van $73.700 van vorige week ligt, is één sector van de markt hoger geëxplodeerd. Dit zijn memecoins, waaronder die van het Avalanche-netwerk, volgens gegevens van de CoinMarketCap-verkenner

De prijs van Coq Inu (COQ), de Avalanche memecoin met de hoogste marktkapitalisatie, de afgelopen 24 uur met meer dan 7% gestegen. Met deze stap herstelde het de waarde van $0,000005104, wat 22% lager is dan het hoogste punt ooit dat het vorige week noteerde op $0,000006467.

Met een kapitalisatie van 354 miljoen dollar staat COQ op de 200e plaats in de ranglijst van cryptocurrencies qua grootte en op de 10e plaats onder de memecoins.

Op het sociale netwerk Reddit, een gebruiker gaf commentaar vandaag over COQ: “Ik koop alleen omdat ik er om moet lachen.” Hij verduidelijkte echter dat, in tegenstelling tot andere memecoins, heeft een beperkt aanbod van 69 miljard munten, wat leidt tot de stijging ervan als reactie op de vraag. Bovendien heeft het netwerk updates gekregen en is de community gegroeid. Om deze reden was hij van mening dat “de manier waarop het is ontworpen betekent dat een kerngroep er niet mee speelt zoals Pepe’s munt.”

Net als COQ heeft Avalanche’s memecoin genaamd KIMBO de afgelopen 24 uur ook een waardering van 7% gezien. Al verschilt het doordat het de hele week in de lift zit. In de afgelopen 7 dagen, de prijs steeg met meer dan 55%. Het wordt nu verhandeld tegen $0,0006358, 13% onder het hoogste punt ooit dat het gisteravond registreerde op $0,0007147.

KIMBO heeft een kapitalisatie van 43 miljoen dollar, waarmee het op de 694e plaats staat in de ranglijst van crypto-activa en op de 35e plaats in de memecoins.

Opgemerkt moet worden dat, hoewel KIMBO is opgevat als een memecoin, het deel uitmaakt van zijn gemeenschap ziet haar als een cultuurmunt. Dit laatste begrip verwijst naar de cryptocurrencies die zijn gemaakt om een ​​culturele beweging of project te ondersteunen en te vertegenwoordigenzoals Avalanche.

Culturecoins hebben vaak gebruiksscenario’s en een specifieke missie of waarde die ze vanaf het begin willen promoten of ondersteunen. In plaats daarvan verwijzen memecoins vaak naar humoristische of satirische versies van de cryptocurrency-cultuur.

Ondertussen hebben andere kleinere memecoins en culturecoins op Avalanche grotere winsten geboekt. Tussen hen, Gecko Inu (GEC) onderscheidt zich met een stijging van ruim 220% in zeven dagen, zoals hieronder te zien is. Op dezelfde manier zijn er Husky Avax (HUSKY) en Shibavax (SHIBX), die de afgelopen 24 uur opwaarts reageerden met stijgingen van respectievelijk 20% en 12%.

De lagere kapitalisatie van deze cryptocurrencies betekent dat ze, met lagere kapitaalvolumes dan andere, een grotere volatiliteit ervaren. Dat is de reden waarom ze u in staat stellen grote winsten te genereren en de risico’s op verliezen te vergroten.

AVAX reageert hoger op de memecoin-boom

Midden in de stroming meme-seizoen (memecoin-seizoen) registreerde de prijs van AVAX, de inheemse valuta van Avalanche, de afgelopen 24 uur een stijging van 15%. Dit in 7 dagen voegt het een stijging van 36% toe tot $63een niveau dat het al bijna twee jaar, sinds mei 2022, niet meer had bereikt.

Dit scenario speelt zich af twee maanden nadat Avalanche aankondigde memecoins van zijn netwerk te gaan kopen. Zoals CriptoNoticias meldde, is een dergelijk initiatief bedoeld om de cultuur van deze crypto-activa te erkennen en te promoten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *