Een nieuwe cryptocurrency arriveert op Cardano, de eerste in zijn soort

Belangrijkste feiten:
  • Er zijn al stablecoins ondersteund door andere tokens op het Cardano-netwerk.

  • Volgens Messari kan Cardano zichzelf consolideren als een stablecoin-ecosysteem.

Cardano heeft een belangrijke stap gezet door een nieuwe toevoeging te verwelkomen: een stablecoin die voor 100% wordt ondersteund door bankdeposito’s in Amerikaanse dollars, de eerste met dat kenmerk in het ecosysteem.

USDM, zoals deze nieuwe munteenheid wordt genoemd, wordt 1:1 ondersteund door Amerikaanse dollars gedeponeerd bij een bank gevestigd in de Verenigde Staten, volgens de website van de stablecoin.

Deze dollargarantie is bedoeld om vertrouwen te wekken bij gebruikers die USDM willen verwerven of inwisselen USDM-token vertegenwoordigt rechtstreeks één dollar in reserve.

USDM is beschikbaar voor zowel individuen als instellingen. Het USDM-token kan net als elk ander native token vrij worden gebruikt en overgedragen binnen het Cardano-netwerk.

Om USDM voor zichzelf uit te geven en te verbranden, Gebruikers moeten de standaard identiteitsverificatie doorstaan Ken uw klant (KYC) en anti-witwaspraktijken (AML).

Het analysebedrijf Messari heeft erop gewezen dat stablecoins op Cardano gebruikers een verscheidenheid aan opties bieden om transacties uit te voeren en deel te nemen aan verschillende gedecentraliseerde financiële protocollen (DeFi) en nu is dit nieuwe bezit toegevoegd dat deze stelling versterkt.

De concurrentie op de stablecoin-markt is hevig, waarbij giganten als Tether (USDT) en USDC toonaangevend zijn op het gebied van kapitalisatie en gebruiksscenario’s. De komst van USDM op Cardano is niet alleen bedoeld om op dit gebied te concurreren, maar ook om een ​​solide alternatief te bieden, ondersteund door echte dollars, waardoor netwerkgebruikers meer opties en diversiteit krijgen.

Hoe dan ook, USDT en USDC zijn ook beschikbaar op Cardano, dankzij het Wanchain-netwerk. Hierdoor kan Cardano verbinding maken met Bitcoin, Ethereum, TRON en andere netwerken.

Naast USDM, andere stablecoins zoals iUSD en DJED maken ook deel uit van het Cardano-ecosysteem. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat deze stablecoins verschillend zijn qua ontwerp en werking, omdat ze algoritmisch en synthetisch zijn.

In het geval van iUSD, hoewel ontworpen om zijn waarde op 1 dollar te behouden, zes maanden onder de grens van $ 1 ligtzoals hieronder te zien.

Deze situatie komt doordat beleggers iUSD strategisch gebruiken en deze stablecoins lenen ze verkopen ze voor minder dan 1 dollar om andere cryptocurrencies zoals ADA te kopenmet de verwachting winst te behalen door de stijging van de prijs van ADA, zoals uitgelegd door CriptoNoticias.

iUSD is een token dat wordt gedekt door andere crypto-activa en dat vrij gelijkaardig werkt aan dat van DAI (een stablecoin op het Ethereum-netwerk). iUSD-gebruikers kunnen tokens in een slim contract storten, die als onderpand blijven, om vervolgens een lening in iUSD te ontvangen.

USDM biedt daarentegen directe stabiliteit, ondersteund door dollars op een bankrekening, waardoor het een solide optie is voor mensen die op zoek zijn naar een stablecoin in het Cardano-ecosysteem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *