Vraag om cryptocurrencies om te voorkomen dat uw gegevens openbaar worden gemaakt

“Ja, dit is afpersing”, zegt een verklaring van de grootste drugsmarkt op het darknet, nadat de beheerder ervan, bekend als Pharoa, zijn gebruikers had bedreigd met het vrijgeven van informatie over hun transacties als ze niet tussen de 100 en 20.000 dollar commissie in cryptocurrencies zouden betalen.

De Incognito Market-site stond weken geleden in het middelpunt van de belangstelling, toen werd vernomen dat de beheerder ervan had een uitgevoerd rugtrekken of exit-zwendel, welke Het betrof de diefstal van tussen de $10 miljoen en $30 miljoen aan bitcoin en monero, die toebehoorden aan kopers en verkopers van goederen op de site.

De massale afpersing die nu plaatsvindt zou in mei kunnen eindigen, de deadline voor mensen die betrokken zouden kunnen zijn bij de drugshandel op de darknet-markt om de vereiste betaling te doen. Anders lopen ze het risico dat hun verschillende activiteiten aan het licht komen en dat de politie tegen hen actie onderneemt. Ironisch genoeg lijkt deze marktplaats niet zo incognito als de naam doet vermoeden.

Afpersingsbericht op de incognitomarkt. Bron: Krebs over veiligheid.

“We hebben nog een laatste onaangename verrassing voor jullie allemaal”, luidt het bericht aan Incognito Market-gebruikers: onthuld door verschillende bronnen. “We hebben door de jaren heen een lijst met privéberichten, transactie-informatie en bestelgegevens verzameld. Het zal je verbazen hoeveel mensen onze ‘auto-encryptie’-functionaliteit vertrouwen. En trouwens, je berichten en transactie-ID’s zijn nooit verwijderd na ‘expire’… Verrassing, verrassing! “Hoe dan ook, als er iets naar de autoriteiten lekt, denk ik dat niemand een fout heeft gemaakt.”

Dat zegt Incognito Market is van plan informatie te publiceren over 557.000 bestellingen en 862.000 cryptocurrency-transactie-ID’s eind mei.

In het afpersingsbericht is een pagina ‘Betalingsstatus’ opgenomen, waarop de belangrijkste aanbieders van deze darknet-markt worden vermeld, op basis van hun identificatiegegevens. Een bericht beschrijft de functie van deze pagina: “hieronder kun je zien welke aanbieders zich bekommeren om hun klanten.” De namen in het groen komen vermoedelijk overeen met gebruikers die er al voor hebben gekozen om te betalen.

Incognito Market-betalingsstatuspagina. Bron: Krebs over veiligheid.

De website geeft aan dat het van plan is een ‘whitelist-portaal’ te openen waar de betrokkenen hun transactiegegevens ‘binnen een paar weken’ kunnen verwijderen.

Het is gebruikelijk dat drugsmarkten op het darknet verdwijnen met het geld van de mensen die hun platforms gebruiken, zoals gebeurde met Empire Market Market, bekend als ‘het drugsparadijs’. Er wordt aangenomen dat de beheerders namen 2.600 bitcoin in beslag van gebruikers, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

Maar dat is niet de enige bestemming van deze sites. Dit nieuwsportaal berichtte hoe een andere website van deze aard, die voornamelijk monero (XMR) als betaalmiddel gebruikte, door de autoriteiten werd ontmanteld. De politie heeft duizenden dollars in beslag genomen en informatie verkregen over meer dan 5.000 geregistreerde mensen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *