Redden ze hetzelfde als El Salvador? De VS hebben sinds juli 2023 geen bitcoins meer verkocht

Belangrijkste feiten:
  • De ongerealiseerde winsten van de overheid stegen 2,4 keer.

  • Naast bitcoin heeft de Amerikaanse portemonnee ETH, USDC en USDT.

Hoewel zij dit niet publiekelijk erkent, volgt de regering van de Verenigde Staten mogelijk een strategie die vergelijkbaar is met die van El Salvador met haar bezit aan bitcoin (BTC). Dit is het vasthouden of sparen met ‘diamantenhanden’, een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar de handeling waarbij financiële activa op de lange termijn worden behouden, zonder ze te verkopen.

Vermoedens dat de Verenigde Staten een stevige houder zijn, zijn niet nieuw. Daar waren al tekenen van, meer dan twee jaar geleden, toen CriptoNoticias in een artikel onthulde dat de tekenen ontdekten dat het Noord-Amerikaanse land Je zou een fortuin kunnen vergaren dankzij bitcoinfondsen en andere in beslag genomen cryptocurrencies die hij in zijn bezit houdt.

Of het nu opzettelijk is of niet, de waarheid is dat de Verenigde Staten profiteren van het bezit van Bitcoin. Bron: X/ki_young_ju.

Nu, CryptoQuant-directeur Ki Young Ju Hij heeft ontdekt nieuwe tekenen die erop zouden wijzen dat het Amerikaanse ministerie van Justitie, de Internal Revenue Service en andere overheidsinstanties, Ze hebben niets van de BTC verkocht die ze bewarenvanaf juli 2023.

Voorheen, sinds 2014, de Amerikaanse Marshals Er waren 9 veilingen gepland waarbij 187.300 bitcoins werden verkocht voor een bedrag dat niet hoger was dan 200.000 dollar. Ze deden dit zonder te beseffen dat ze, als ze ze hadden gehandhaafd, een aanzienlijke winst zouden hebben gemaakt.

Hun strategie veranderde echter in de loop van de tijd en in de afgelopen drie jaar hebben ze verkopen op grotere afstand in de tijd gepland. En op deze manier blijven de door de Amerikaanse autoriteiten in beslag genomen bitcoins voor langere tijd in hun bezit.

Er zijn mensen die geloven dat de in beslag genomen BTC in handen blijft van de federale autoriteiten vanwege bureaucratische procedures, zoals beschreven heeft opgemerkt op verschillende gelegenheden. En als dit waar is, lijken de procedures steeds langer te worden bevorderlijk voor de staat om economische voordelen te verkrijgen door te profiteren van de bitcoin-bullmarkt.

De Verenigde Staten komen niet eens in de buurt van een bitcoinhouder als El Salvador

Hoewel het niet volledig bewezen is, is het mogelijk dat het Amerikaanse ministerie van Justitie en andere federale instanties de verkoop van bitcoins verlengen om te profiteren van de prijsstijgingen van de digitale munt. En hoewel El Salvador ook een BTC-spaarstrategie hanteert, wijkt deze af van wat het Noord-Amerikaanse land zou toepassen.

El Salvador slaat een deel van zijn nationale schat op in het Bitcoin-netwerk De door de Verenigde Staten opgeslagen BTC zijn het product van confiscatie van de fondsen die worden beheerd door cryptocurrency-gerelateerde criminaliteit.

Op die manier, De Verenigde Staten bezitten nu ongeveer 210.392 BTC ter waarde van 14,4 miljard dollar. Hiermee wordt het land het land dat de meeste bitcoin bezit, terwijl de recentelijk ongerealiseerde winsten 2,4 keer groter zijn geworden.

Hoewel analisten van het Arkham-platform dat wel hebben gedaan verschillende gegevens, en in dit verband geven ze aan dat de adressen die zogenaamd eigendom zijn van de Amerikaanse autoriteiten, 215.245 BTC opslaan. Naast bitcoin bevat de Amerikaanse portemonnee 50.147 ethers (ETH), 10,14 miljoen USDCoin (USDC), 5,36 miljoen Dai (DAI) en 2,27 miljoen Tether (USDT).

Hiermee is duidelijk dat de Verenigde Staten momenteel 37 keer meer bitcoins hebben dan El Salvador. Ondertussen doet het Midden-Amerikaanse land een geplande aankoop van één BTC per dag en is van plan dit voor onbepaalde tijd te doen, of in ieder geval totdat het mogelijk is, zoals opgemerkt door de Salvadoraanse president Nayib Bukele.

Naast Bitcoin bevat de portemonnee van de Verenigde Staten onder meer ether en Dai. Bron: X/Arkham.

Aan de andere kant, De redder onlangs onthuld waar bewaart u uw bitcoin-bezit waardoor burgers transacties kunnen verifiëren en het beheer van fondsen kunnen volgen. Terwijl de Verenigde Staten daarentegen hun BTC-bezit niet volledig transparant beheren.

De site bewijst het verbeurdverklaring.gov, waar administratieve, civiele en strafrechtelijke acties worden geregistreerd die gepaard gaan met inbeslagname door het ministerie van Justitie.

Normaal gesproken zou de site de plek moeten zijn waar burgers naartoe gaan Krijg informatie over het totale aantal bitcoins dat de overheid in bezit heeft. Maar er zijn grote vertragingen tussen de publicatiedatum van een online rapport en de data van de inbeslagname.

Ook worden de rapporten niet online gearchiveerd en worden er geen papieren kopieën gemaakt. Bovendien zijn de bitcoin-adressen die de portemonnees aan de eigenaren koppelen ook niet beschikbaar, wat de situatie nog verwarrender maakt en duidelijk maakt dat de overheid niet zo transparant is over haar bitcoinbezit als zij van haar burgers vraagt. burgers.

De manier waarop El Salvador en de Verenigde Staten hun bitcoinfondsen beheren, nodigt ons uit om na te denken over het belang van transparantie van publieke fondsen. Hoewel het Midden-Amerikaanse land heeft gekozen voor een strategie waarbij zijn belangen in BTC publiekelijk worden getoond, neigt het Noord-Amerikaanse land naar ondoorzichtigheid, dezelfde strategie die het veroordeelt als het gaat om cryptocurrencies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *