De markt prijst slecht nieuws voor Ethereum in

Belangrijkste feiten:
  • ETH-prijs (gemeten in bitcoin) daalt naar het niveau van februari 2024.

  • Volgens verschillende analisten zal de SEC Ethereum ETF’s afwijzen.

De cryptocurrency van Ethereum, ether (ETH), vertoont zwakte ten opzichte van bitcoin (BTC) te midden van een slecht voorteken dat de markt laat zien door kortingen te geven (dat wil zeggen erop te anticiperen en ernaar te handelen).

De verwachting groeit dat de SEC, de Amerikaanse toezichthouder op de aandelenmarkten, de lancering van op de beurs verhandelde beleggingsfondsen (ETF’s) op basis van ether niet zal goedkeuren.

“Ik ben niet blij dat ik een Ethereum ETF-beer ben”, nadrukkelijk Jake Chervinsky, advocaat en algemeen adviseur bij durfkapitaalbedrijf Variant Fund. “Ik wil dat ze worden goedgekeurd”, voegde hij eraan toe. Hij herhaalde echter dat dit wellicht niet zal gebeuren, zoals hij dit jaar bij andere gelegenheden waarschuwde.

Hij legde uit dat wat hij visualiseert is dat, in het algemeen, de SEC die daar niet van houdt cryptocurrencies als concept. “Hij ziet geen waarde in de technologie en gelooft dat het aanvallen ervan politiek voordelig is”, zegt ze.

Bovendien zei hij dat de toezichthouder progressieve gekozen functionarissen en externe waarnemers wil plezieren, die de strijd tegen cryptocurrencies tot een centraal onderdeel van hun carrière hebben gemaakt en deze openlijk hebben bekritiseerd vanwege het goedkeuren van bitcoin (BTC) ETF’s.

Daarnaast beweerde Chervinsky dat de SEC “een foutieve, maar niet onredelijke basis heeft voor het ontkennen van de spot/futures-correlatie.” In die zin meent hij dat zou nieuwe gronden kunnen voorstellen voor de weigering van de Grayscale-uitspraakdie onderworpen zouden zijn aan een rechterlijke betwisting.

De uitspraak verwijst naar de rechterlijke overwinning van Grayscale in de rechtszaak tegen de SEC, die haar ervan beschuldigde de lancering van haar bitcoin ETF ongegrond te hebben afgewezen. Na deze gebeurtenis gaf de toezichthouder groen licht voor dit soort instrumenten.

Chervinsky zei dat de SEC “bereid is procesrisico’s te nemen en in de rechtbank te verliezen, omdat zij er de voorkeur aan geeft gezien te worden als ‘strijders’ in een oorlog tegen cryptocurrencies in plaats van beschuldigd te worden van opgeven.”

De advocaat voegde eraan toe dat de SEC tot nu toe weinig moeite lijkt te doen om de details uit te werken die nodig zijn voor de goedkeuring en notering van ether-ETF’s.

“Voor alle duidelijkheid: ik zeg niet dat er geen kans is dat een Ethereum-spot-ETF dit jaar wordt goedgekeurd. Ik zeg alleen maar dat het algemene sentiment in deze vroege bullmarkt de kansen op goedkeuring overschat, gezien alle politieke en strategische factoren die daartegen wegen.”

Jake Chervinsky, advocaat.

Volgens de specialist is dat het goede nieuws We zullen de komende weken waarschijnlijk meer signalen krijgen over de richting waarin de SEC op Ethereum ETF’s leunt..

Hij herinnerde eraan dat dit de goedkeuring van BTC aankondigde, waardoor het regelgevingsproces in de dagen voorafgaand aan de herzieningsdeadline werd versneld. “Als we die tekenen en rapporten niet gaan zien nu de deadline van 23 mei nadert, zal die stilte boekdelen spreken,” concludeerde ze.

ETF-analist Eric Balchunas overeengekomen met de visie van Chervinsky, waarbij hij opmerkt dat hij ook een goedkeurende bassist is. Bovendien zei hij dat deze activa, indien goedgekeurd, veel kleiner zullen zijn in termen van activa versus bitcoin.

Deze opmerkingen sluiten aan bij die van andere specialisten die ook hebben gewaarschuwd dat de SEC de lancering binnenkort zou kunnen afwijzen, zoals Steven McClurg, investeringsdirecteur van Valkyrie. Volgens hem zou het vanwege de verschillen tussen ETH en BTC 1 of 2 jaar kunnen duren voordat de SEC deze ETF’s goedkeurt, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

ETH heeft zijn BTC-hoogtepunt van 2024 nog niet gepasseerd

Te midden van de verwachtingen van afkeuring van Ethereum ETF’s daalde de prijs van de cryptocurrency in één week van $4.000 (USD), het hoogste in iets meer dan twee jaar, naar niveaus van veertien dagen geleden. Het wordt verhandeld tegen ongeveer $3.500.

Hoewel dit de zwakte van de vraag op de markt weerspiegelt, is de situatie acuter als de prijs ervan in bitcoin wordt berekend. ETH handelt in het 0,05200 BTC-gebied, het laagste niveau in vijf weken sinds half februari. Je kunt dit zien in de volgende verkennergrafiek Handelsweergave.

ETH-BTC-prijs gedurende de afgelopen vijf weken. Fontein: Handelsweergave.

Zoals te zien is in de grafiek, heeft ether de maximale prijs die het dit jaar in bitcoin noteerde nog niet overschreden. In januari was dit 0,06100 BTC.

In tegenstelling hiermee registreerde de prijs van bitcoin de afgelopen twee weken nieuwe historische hoogtepunten, wat in contrast staat met het slechte nieuws dat blijkt uit het verdisconteren van de ethermarkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *