Wat gebeurt er met de prijs van bitcoin en waar gaat deze naartoe?

Belangrijkste feiten:
  • Gisteren hadden bitcoin-spot-ETF’s – in totaal – een negatieve kapitaalstroom.

  • Tussen vandaag en morgen zal de Amerikaanse Federal Reserve beslissingen nemen over de rentetarieven.

Op deze dinsdag 19 maart is de prijs van bitcoin (BTC) gedaald van $64.000 naar cijfers die sinds begin maart niet meer zijn gezien.

Hoewel dit een relatief hoge prijs is – rekening houdend met het feit dat de halvering dit jaar nog niet heeft plaatsgevonden – kan dit enige angst veroorzaken bij beleggers. Het ding is Nog maar vijf dagen geleden zette BTC nieuwe all-time highs boven de $73.000.

De volgende grafiek, geleverd door Handelsweergavestelt u in staat de prijsbewegingen van bitcoin gedurende de afgelopen 3 maanden te observeren:

Bitcoin-prijs sinds januari 2024. Bron: Handelsweergave.

Iets dat deze daling kan veroorzaken, is dat gisteren, 18 maart, Bitcoin-spot-ETF’s genoteerd aan Amerikaanse beurzen kenden een dag met negatieve stromendat wil zeggen kapitaaluitstroom.

Zoals uitgelegd in de Cryptopedia (educatieve sectie van CriptoNoticias), De bedrijven die deze ETF’s uitgeven, moeten over bitcoins beschikken om hun fondsen te ondersteunen. Daarom vinden er, wanneer er een grote vraag is naar deze financiële producten, BTC-aankopen plaats (wat, door de simpele wet van vraag en aanbod, ervoor zorgt dat de prijs stijgt). Op dezelfde manier kunnen managers, wanneer er kapitaaluitstroom uit ETF’s plaatsvindt, de bitcoin verkopen die hen ondersteunt (hoewel ze dat niet noodzakelijkerwijs hoeven te doen). Bitcoin-handelaren interpreteren de uitstroom van kapitaal van gisteren kennelijk als een verkoopindicator.

De volgende tabel, opgesteld door het bedrijf Farside Investors, toont de kapitaalstromen van en naar bitcoin ETF’s, dag na dag van 29 februari tot 18 maart. Het is duidelijk dat Grayscale is met zijn GBTC-fonds voornamelijk verantwoordelijk voor deze negatieve dagaangezien het de enige is met rode cijfers:

Kapitaalstromen van en naar bitcoin ETF’s. Bron: Farside Investors

Bovendien worden vandaag en morgen naar verwachting turbulente dagen voor de financiële markten in het algemeen. Dit is zo omdat De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) zal beslissen en bekendmaken wat de nieuwe rentetarieven zullen zijn. Deze gegevens zijn meestal van invloed op volatiele activa, zoals bedrijfsaandelen, aandelenindices, bitcoin en cryptocurrencies.

Is de bull overreden voor bitcoin?

Op basis van de historische cycli van bitcoin, verschillende indicatoren en verschillende fundamentele factoren kan dat worden gedacht Deze bitcoin bull-cyclus is nog lang niet voorbij, maar is nog maar net begonnen. Als dit waar is, is de huidige daling niets meer dan een bearish correctie binnen een bullish macrotrend.

De Argentijnse advocaat en marktanalist Carlos Maslatón, voorziet – voornamelijk gebaseerd op de theorie van Elliot Waves – die Bitcoin zou in deze correctie het gebied van bijna $60.000 kunnen bereiken.

Op andere gronden komt het on-chain data- en analysebedrijf Nodecharts tot een soortgelijke conclusie. Volgens een recent rapport, als BTC het bereik van $64.000 of $65.000 verliest, zou nieuwe steun vinden in de buurt van $60.000.

De handelaar en financiële beïnvloeder David Battaglia is van mening dat de huidige daling onbeduidend is kracht tonen van BTC:

“Dus alle hodlers voor de korte termijn zijn verkocht, Grayscale heeft zijn grootste verkoopdag en ook het record voor de meeste gelduitstroom van welke ETF dan ook in de geschiedenis, en ze kunnen Bitcoin niet eens terugbrengen tot $60.000?”

David Battaglia, handelaar en beïnvloeder.

Maar Na deze daling zou een opwaartse opleving worden verwacht. En dit is geen blind vertrouwen in bitcoin. Integendeel, er zijn nog tal van bullish fundamentele factoren die nog steeds van kracht zijn.

Allereerst moet worden verwezen naar de halvering gepland voor eind april en dat heeft historisch gezien de cycli van bitcoin gemarkeerd. Deze gebeurtenis vermindert de uitgifte van BTC met de helft, waardoor er minder aanbod op de markt vrijkomt. Daarnaast, De halvering herinnert de wereld eraan dat bitcoin een schaars bezit is en dat er nooit meer dan 21 miljoen eenheden van deze digitale munteenheid zullen zijn. In de woorden van de investeringsmaatschappij CoinShares: “de halvering is een geweldig marketingevenement.”

Verder moet worden opgemerkt dat bitcoin ETF’s doen over het algemeen uitzonderlijk werk, afgezien van het feit dat ze uiteindelijk – over het geheel genomen – dagen hebben met negatieve kapitaalstromen. CriptoNoticias heeft gemeld dat deze financiële producten verschillende records hebben gebroken en zelfs ervaren analisten hebben verrast. Zoals hierboven uitgelegd, zijn ETF-beheermaatschappijen natuurlijke kopers van bitcoin, dus als ETF’s het goed doen op de markt, zal de prijs van bitcoin de voorkeur genieten.

Last but not least moet worden opgemerkt dat retailbeleggen komt (of komt terug) naar bitcoin. Verschillende statistieken, zoals Google-zoekopdrachten naar het woord ‘bitcoin’, laten zien dat er hernieuwde belangstelling is voor de digitale valuta. Volgens de Colombiaanse analist en communicator Juan Rodríguez zullen deze particuliere beleggers “een tweede bullish wind voor bitcoin” vormen.

Gezien dit alles moet het duidelijk zijn waarom de bullish verwachtingen intact blijven. Hoewel er verschillen zijn in de projecties, is de meerderheid van de analisten die door dit informatieportaal zijn geraadpleegd of beoordeeld het erover eens dat de prijs van BTC zal in 2024 of 2025 minstens $100.000 bedragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *