Iemand heeft gisteravond bitcoin gekocht voor minder dan €9.000

Belangrijkste feiten:
  • Enorme verkooporders zorgden ervoor dat de prijs op de Bitmex-beurs daalde.

  • Het bedrijf onderzoekt het incident; Op dit moment is er niets verdachts geconstateerd.

Bitcoin (BTC) is gedaald van $64.000 en velen profiteren ervan om tegen goedkope prijzen te kopen. Maar er waren mensen die erin slaagden de digitale munt te verwerven tegen een nog lagere, bijna ongelooflijke prijs, minder dan 9.000 dollar.

Deze buitengewone episode (in de meest letterlijke zin van het woord, buitengewoon) vond plaats op maandagavond, toen, vanwege verkooporders ter waarde van 55,49 miljoen dollar, De prijs van bitcoin kelderde naar $8.900 op de BitMEX-beursterwijl op andere beurzen de prijs boven de $63.000 bleef.

Op dezelfde manier moet iemand anders een actief tegen een bepaalde prijs kunnen verkopen als er iemand anders bereid is het te kopen. Hieruit wordt afgeleid – ervan uitgaande dat de uitwisseling, zoals zij beweren, normaal functioneerde – dat er was er minstens één handelaar die van deze mogelijkheid gebruik zou kunnen maken.

De snelle daling begon om 22:40 UTC, en in slechts twee minuten bereikte de prijs een dieptepunt van $8.900, het laagste niveau sinds begin 2020, volgens gegevens van Handelsweergave.

Bitcoin-prijs tegen USDT op de Bitmex-beurs. Bron: TradingView.

Het herstel verliep even snel en de prijs steeg naar 67.000. Tijdens deze korte periode van neergang en opleving op BitMEX bedroeg de wereldwijde gemiddelde prijs van BTC ongeveer $67.400.

Waarom gebeurde zoiets?

De prijs van bitcoin wordt, net als die van elk ander actief op een vrije markt, bepaald door vraag en aanbod. Er is geen ‘officiële prijs’ voor bitcoin. In tijden van grote verkoopbewegingen, zoals die op BitMEX, kan de prijs aanzienlijk variëren van de ene beurs tot de andere als gevolg van liquiditeit en specifieke marktdynamiek.

De uitverkoop op BitMEX laat zien hoe grote transacties de prijzen in korte tijd aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Dat heeft BitMEX bekendgemaakt onderzoekt de enorme verkooporders om de omstandigheden die tot deze ongebruikelijke marktactiviteit hebben geleid beter te begrijpen en detecteren of er iets abnormaals was in die operaties. De beurs zorgt ervoor dat alle fondsen veilig zijn en dat het platform normaal werkt.

Op het moment van deze publicatie, zoals CriptoNoticias vanochtend meldde, wordt bitcoin verhandeld onder de $64.000. Volgens sommige analisten zou de daling de koers naar de $60.000 kunnen brengen. Hoe het ook zij, op de middellange en lange termijn blijft de bullish verwachting geldig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *