“Bitcoin zal in 2025 de waarde van $250.000 overschrijden”: Standard Chartered

Belangrijkste feiten:
  • Standard Chartered maakt een analogie tussen bitcoin ETF’s en gouden ETF’s.

  • Over Ethereum ETF’s zijn er mensen die een andere mening hebben dan de bank.

De multinationale bank van Britse oorsprong, Standard Chartered, heeft zijn projectie over de prijs van bitcoin (BTC) voor zowel dit jaar als volgend jaar verhoogd.

Volgens hun nieuwe analyse bitcoin De koers zal eind 2024 150.000 dollar (USD) noteren en in 2025 250.000 dollar bereiken.. Houdt dat een dergelijk niveau het maximum van de bullish cyclus zal zijn en dan het jaar zal eindigen en rond de $200.000 zal uitkomen.

Deze voorspellingen komen twee maanden nadat hij BTC voorspelde op $100.000 tegen het einde van dit jaar en $200.000 volgend jaar. Dat vond plaats dagen voordat Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten werden geautoriseerd en was gebaseerd op hun potentiële vraag.

Zijn nieuwe, meer bullish voorspelling komt omdat de kapitaalinstroom uit dergelijke ETF’s ertoe heeft geleid dat bitcoin naar nieuwe recordhoogtes is gestegen. Het hoogste niveau tot nu toe was vorige week op $73.800, zoals hieronder te zien is.

Bitcoin-prijs tot nu toe in 2024. Bron: Handelsweergave.

“Als de instroom van ETF’s onze gemiddelde schatting van $75 miljard bereikt, en/of als reservebeheerders BTC kopen, zien we een goede kans dat het niveau van $250.000 ergens in 2025 wordt overschreden”, aldus Standard Chartered. .

De bank ontleent haar projectie aan een vergelijking met de goudprijs vóór de lancering van haar ETF’s in de Verenigde Staten twintig jaar geleden. Omdat dergelijke instrumenten de toegang tot het metaal vergemakkelijkten voor traditionele beleggers die het in hun portefeuille wilden hebben, trokken ze een grote vraag aan, waardoor de prijs ervan opdreef.

“Wij zijn van mening dat de analogie met goud, zowel wat betreft de impact van ETF’s als de optimale portefeuillemix, een goed startpunt blijft voor het schatten van het ‘juiste’ BTC-prijsniveau op de middellange termijn”, zei hij. de financiële reus.

Met betrekking tot de op een na meest gekapitaliseerde cryptocurrency, ether (ETH) van het Ethereum-netwerk, gaf Standard Chartered aan dat deze zal blijven stijgen, deels gemotiveerd door bitcoin. Momenteel handelt dit rond de $3.500.

“In 2025 zien we dat de prijsverhouding tussen ETH en BTC terugkeert naar het niveau van 7% dat gedurende een groot deel van 2021-2022 gold. Gezien ons geschatte BTC-prijsniveau van $200.000 eind 2025, zou dat een ETH-prijs van $14.000 impliceren”, hield hij vol.

Bovendien maakte hij onderscheid dat de SEC, de Amerikaanse effectentoezichthouder, zou op 23 mei ETH ETF’s kunnen goedkeuren wanneer de deadline voor uw evaluatie verstrijkt. Dit verschilt van analisten die twijfels hebben geuit dat ze geautoriseerd zullen worden, vanwege de weerstand van de organisatie bij de ontwikkeling van het cryptocurrency-ecosysteem.

Als ether-ETF’s worden toegelaten, verwacht Standard Chartered dat ze in de eerste twaalf maanden een instroom van maximaal 45 miljard dollar zullen genereren. waardoor de prijs van ETH eind 2024 naar $8.000 zal stijgen.

Standard Chartered sluit zich aan bij andere bullish projecties voor BTC en ETH

De nieuwe projectie van Standard Chartered is vergelijkbaar met die van anderen, zoals die van Dan Tapiero, CEO van de private-equityfirma 10T Holdings. Dit gezegd gisteren dat We zouden Bitcoin gemakkelijk op $200.000 kunnen zien in de komende 18 tot 24 maanden of zelfs eerder, als gevolg van de vraag naar ETF’s en de aanstaande halvering.

De halvering is de halvering van de uitgifte van bitcoin die elke vier jaar plaatsvindt totdat 21 miljoen eenheden van de munt zijn gedolven. De volgende editie zal eind april 2024 zijn.

“Als je nadenkt over de afname van het aanbod in een tijd waarin de vraag omhoog schiet op basis van de ETF, wijst dit echt op veel opwaarts potentieel voor bitcoin”, benadrukte de CEO van 10T Holdings.

Op zijn beurt was hij van mening dat “alle waarde in de ruimte nu en in de komende vijf jaar met veelvouden zal toenemen.” Dat heeft hij momenteel volgehouden Cryptocurrency-markt gedreven door “enorme opwaartse trend”. Hij maakte echter het voorbehoud dat voor hem alle projecten, Bitcoin en Ethereum niet meegerekend, slechts ‘ondernemingen’ zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *