Buitenlanders kunnen de digitale yuan gebruiken ‘zonder paspoort of bankrekening’

De digitale munteenheid van de Chinese centrale bank (CBDC), de digitale yuan, kan nu door buitenlanders worden gebruikt. Dit maakt deel uit van de inspanningen van dat land om vooruitgang te blijven boeken met het verreikende project van het Aziatische land.

Dat heeft de Chinese centrale bank maandag bekendgemaakt openbaar een gebruikershandleiding voor de digitale yuan, ook wel bekend als e-CNY. Daarin worden buitenlanders die China bezoeken uitgenodigd download de e-CNY-applicatiedie beschikbaar is in de App Store (van Apple) en in de Play Store (van Google).

Na het downloaden moeten mensen zich registreren om een ​​account aan te maken. Volgens de instructies moeten buitenlandse bezoekers de geautoriseerde exploitant selecteren dat internationale diensten met e-CNY ondersteunt.

Tot nu toe zijn er slechts vier door de centrale bank geautoriseerde exploitanten: de Bank of China, de Industrial and Commercial Bank of China, de China Construction Bank en de Bank of Communications of China.

De e-CNY-applicatie is beschikbaar in de appstores van Apple en Google. Bron: Centrale Bank van China.

Zoals aangegeven door de Chinese centrale bank kunnen buitenlandse gebruikers zich registreren en een e-CNY-portemonnee openen met behulp van telefoonnummers uit ongeveer 210 landen en regio’s. Het voegt ook de mogelijkheid toe om een ​​portemonnee te openen zonder dat u een account hoeft te hebben bij een van de geautoriseerde operators.

Bezoekers hoeven ook niet naar een bank te gaan, hun paspoort of andere identiteitsgegevens in te leveren om een ​​portemonnee aan te maken. Op dezelfde manier is het voor geïnteresseerde partijen niet nodig om een ​​bankrekening in China te hebben als er anonieme portemonnees worden geopend. Dat legt de centrale bank bezoekers uit kan transacties uitvoeren tot 2.000 yuanmet een dagelijkse limiet van 5.000 yuan.

De Chinese centrale bank gaf aan dat de digitale yuan-portemonnee rechtstreeks kan worden gekoppeld aan de internationale bankkaarten van buitenlandse gebruikers, waardoor bezoekers toegang krijgen Betaal rechtstreeks vanuit uw portemonnee zonder vooraf op te laden. Ze hoeven alleen het betalingswachtwoord in te voeren om de transactie te voltooien.

De e-CNY-applicatie is beschikbaar in de appstores van Apple en Google. Bron: Centrale Bank van China.

Bezoekers die besluiten de digitale yuan-portemonnee te gebruiken, kunnen hun e-CNY ook inwisselen voor bankbiljetten. Om dit te doen, “kun je de bankbalies van de geautoriseerde operator bezoeken”, zegt de gids. Dit is om de portemonnee op te laden met papier-valuta of om tegoeden op te nemen die in contanten in yuan zijn omgezet.

Tweezijdig wapen

De stap van China om buitenlandse gebruikers toe te staan ​​de digitale valuta van de centrale bank te gebruiken, is een reactie op het werk dat dat land heeft verricht voor het op de markt brengen van zijn CBDC.

Volgens de Atlantic Council is de e-CNY een van de meest geavanceerde CBDC’s en wordt hij beschouwd als de grootste pilot ter wereld, met meer dan 260 miljoen portemonnees actief in 25 steden van de Aziatische gigant. In feite is deze munt zelfs gebruikt om internationale verplichtingen te betalen, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

Echter, CBDC’s zijn een tweesnijdend zwaard. Deze activa zijn door de bitcoin (BTC) en cryptocurrency-gemeenschap als ‘gevaar’ gemarkeerd. Deze nieuwe versie van centralebankgeld wordt gezien als een vehikel dat leidt tot schending van vrijheid en privacy.

Dit komt omdat, in tegenstelling tot de gedecentraliseerde technologie van Bitcoin, CBDC’s worden volledig gecontroleerd door centrale banken. Het zijn deze entiteiten die de capaciteit hebben om toezicht te houden, toezicht te houden en zelfs transacties te bevriezen.

Er zijn onderzoeken die waarschuwen dat centrale banken met de komst van CBDC’s meer controle zullen krijgen over de financiële vrijheid van de inwoners. Dat wordt in feite van regeringen verwacht Zij zullen beslissen wat er met CBDC’s kan worden gekochtaldus voormalige directeuren van het Internationale Monetaire Fonds.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *