Ethereum-staking zal naar de beurs komen als de SEC deze aanvragen goedkeurt

Belangrijkste feiten:
  • Het is de derde Ethereum ETF-toepassing waarin staking is opgenomen.

  • Verschillende specialisten zijn van mening dat Ethereum ETF’s in ieder geval dit jaar niet zullen worden goedgekeurd.

De Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity Investments heeft bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een wijziging van zijn aanvraag voor autorisatie van spot ETF of ether (ETH), Ethereum cryptocurrency, ingediend.

Dit wijziging omvat de mogelijkheid om een ​​deel van de ETF-activa in te zetten via ‘vertrouwde providers’, wat een belangrijke mijlpaal zou kunnen betekenen als de SEC dit verzoek goedkeurt.

Uitzetten houdt in dat cryptocurrencies in een slim contract worden gedeponeerd om winst te maken, en Fidelity vermeldt in haar voorstel dat, in ruil voor elke uitzetactiviteit, het fonds zou beloningen ontvangen in de vorm van ETHbehandeld als inkomsten voor het fonds.

Onder het Proof of Stake (PoS)-mechanisme kunnen gebruikers met staking hun munten vergrendelen om transacties te valideren en beloningen te ontvangen, wat een extra inkomstenstroom oplevert voor ETH-houders.

De betrokkenheid van een vermogensbeheerder met het formaat van Fidelity bij het inzetten van ETH zou een aanzienlijke impact kunnen hebben op het Ethereum-ecosysteem. Daarnaast wordt toegevoegd dat het het tweede spot bitcoin fonds is met een grootste hoeveelheid BTC verworven met 141.448 BTC.

Dit is niet de eerste keer dat staking is opgenomen in een Ethereum ETF-toepassing. Andere bedrijven vinden het leuk Ark Invest En Franklin Tempelton hebben ook ETH spot ETF-aanvragen ingediend waarin deze praktijk is opgenomen.

Zoals gerapporteerd door CriptoNoticias, zou staking naar de mening van beleggingsbeheermaatschappij VanEck een sleutelfactor kunnen zijn voor Ethereum ETF’s om die van Bitcoin te overtreffen, indien goedgekeurd. Daarentegen zijn de rendementen van Bitcoin-gebaseerde ETF’s zijn alleen afhankelijk van het feit of de prijs daalt of stijgt van het crypto-activum.

Pessimisme heerst over Ethereum ETF’s

Ondanks de optimistische vooruitzichten blijft er echter een klimaat van pessimisme bestaan ​​rond de goedkeuring van Ethereum ETF’s. Experts zoals Eric Balchunas van Bloomberg Intelligence uitgedrukt hun scepsis als gevolg van politieke druk die de regelgevingsbeslissing zou kunnen beïnvloeden.

Eleanor Terrett van Fox Business ook hij wees Dat Het aanvankelijke optimisme over de goedkeuring van ETF’s is aan het afnemenweerspiegelt de onzekerheid rond dit regelgevingsproces.

Jake Chervinsky van Variant Fund voegde er op zijn beurt aan toe dat de juridische en politieke omstandigheden in Washington DC de weigering van ether-ETF’s waarschijnlijker zouden kunnen maken dan het algemene sentiment doet vermoeden.

De opname van staking in Ethereum ETF-applicaties vertegenwoordigt een stap in de richting van de evolutie van investeringsstrategieën voor cryptocurrency, hoewel er uitdagingen en onzekerheden op regelgevingsgebied blijven bestaan ​​die van invloed kunnen zijn op de goedkeuring ervan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *