“De spijt zal zijn dat we bitcoin te snel hebben verkocht”

Belangrijkste feiten:
  • Volgens een handelaar “is de pret nog niet eens begonnen.”

  • Het Grayscale-bedrijf is het met deze handelaar eens door uit te leggen dat de huidige cyclus zeer bijzonder is.

De daling van de prijs van bitcoin (BTC), na vorige week nieuwe recordhoogtes te hebben bereikt, lijkt volgens historische patronen tijdelijk te zijn.

“Vergeleken met historische cycli is de pret nog niet eens begonnen,” gewaarschuwd de handelaar en valutaliefhebber bekend als Bitcoin Munger. De reden is dat BTC registreert een aanzienlijk kleinere stijging vanaf het cyclische dieptepunt dan in voorgaande cycli.

Dit is te zien in de volgende grafiek. De zwarte lijn vertegenwoordigt de prijsstijging die bitcoin heeft gehad sinds het cyclusdieptepunt iets meer dan een jaar geleden. De stijging sindsdien bedroeg ruim 350%, van 15.000 naar 73.000 dollar (USD). Ondertussen laten de andere lijnen zien dat de stijging ten opzichte van hun vorige cyclische dieptepunten ten minste het dubbele was over periodes van maximaal drie jaar.

Bitcoin-prijsprestaties vanaf het minimum in elke cyclus. Bron: Bitcoin Munger.

Deze gegevens geven aan dat, als de geschiedenis zich herhaalt, De prijs van bitcoin staat aan het begin van de stijging die deze in de huidige bullish cyclus zal doormaken. In die zin zou de huidige daling tot ongeveer $65.000 deel uitmaken van de normale volatiliteit voordat de opwaartse trend zou worden voortgezet.

Bitcoin Munger beweert dat “de spijt van eerdere cycli meestal te laat verkocht werd”, waardoor grote winsten misliepen. In plaats daarvan is hij van mening dat “de spijt van deze cyclus te snel zal verkopen.” “Deze keer is het anders”, benadrukt hij.

Bitcoin registreerde ATH vóór de halvering

Onlangs verklaarde Grayscale, uitgever van het grootste bitocin exchange-traded fund (ETF), ook dat deze cyclus “echt anders is.” Iets dat momenteel opvalt, zo gaf hij aan, is de aanwezigheid van digitale valuta-ETF’s die twee maanden geleden in de Verenigde Staten zijn gelanceerd.

Zoals gerapporteerd door CriptoNoticias heeft de vraag naar ETF’s bitcoin naar nieuwe all-time high prijzen (ATH) gedreven vóór de halvering, iets wat in eerdere cycli niet was gebeurd. Tot dan, Dit gebeurde altijd maanden later.zoals de volgende grafiek laat zien.

Bitcoin-prijs in de afgelopen 14 jaar. Fontein: Handelsweergave.

De halvering is de halvering van de uitgifte van bitcoin elke vier jaar, een gebeurtenis die zal plaatsvinden totdat 21 miljoen eenheden van de munt zijn gedolven. De volgende editie zal eind april 2024 zijn.

Beperking van de verkoopdruk van mijnwerkers en de vraag naar ETF’s heeft de bullish verwachtingen voor bitcoin versterkt, volgens Grayscale en andere financiële entiteiten. Onder hen bevindt zich de multinationale bank Standard Chartered, die verwacht dat de prijs van de munt in 2025 zal stijgen tot 250.000 dollar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *