‘s Werelds grootste pensioenfonds onderzoekt bitcoin-investeringen

Belangrijkste feiten:
  • Het fonds heeft $1,4 biljoen aan vermogen onder beheer.

  • De Zuid-Koreaanse pensioendienst en de brandweer van Houston investeren al in BTC.

Het Government of Japan Pension Investment Fund (GPIF), het grootste ter wereld, evalueert de mogelijkheden van beleggen in bitcoin (BTC).

In informatie gepubliceerd op 19 maart in zijn Officiële sitekondigde het GPIF de implementatie aan van een nieuw langetermijninvesteringsbeleid. Dit als reactie op “de grote veranderingen in de financiële wereld en de samenleving, samen met de snelle technologische vooruitgang.” Op basis hiervan is een onderzoeksplan gelanceerd om instrumenten voor beleggingsdiversificatie te onderzoeken.

Onder de instrumenten die het fonds aan evaluatie zal onderwerpen, omvat het GPIF activa die het als ‘illiquide’ beschouwt en die het tot nu toe niet in zijn bezit heeft gehad. Onder hen zijn cryptocurrencies zoals bitcoin, en edele metalen zoals goud.

De informatie die wordt gezocht om de prestaties van al deze activa te evalueren, omvat academische studies, analytische hulpmiddelen en indices, evenals “beleggingsvoorbeelden, beleggingsfilosofie en gegevens over hoe deze in de portefeuille van pensioenfondsen kunnen worden opgenomen.”

Het Japanse pensioenfonds, dat heeft $1,4 biljoen aan activa onder beheer, belegt momenteel in binnenlandse obligaties, binnenlandse aandelen, buitenlandse obligaties, buitenlandse aandelen, private equity, onroerend goed en infrastructuur. Daarom zou dit zijn eerste uitstapje zijn naar de wereld van cryptocurrencies.

De GPIF-aankondiging komt weken nadat het Japanse kabinet een wetsontwerp heeft ondertekend maakt het mogelijk dat durfkapitaalbedrijven en investeringsfondsen cryptocurrencies bezitten. Al is het voorstel nog niet goedgekeurd door het parlement.

Door bitcoin op te nemen in zijn beleggingen zou het Japanse fonds in de voetsporen treden van enkele pensioenfondsen die al bitcoin en andere cryptocurrencies in hun portefeuille hebben. Onder hen valt de Nationale Pensioendienst van Zuid-Korea. Ze hebben ook geïnvesteerd in bitcoin, het pensioenfonds van de Houston-brandweerlieden en twee pensioenfondsen beheerd door een bedrijf in Virginia. Deze laatste drie bevinden zich in de Verenigde Staten.

Zoals CriptoNoticias heeft gemeld, wordt dit binnen het cryptocurrency-ecosysteem al lang geprezen bitcoin Het is een ideale investering voor organisaties zoals pensioenfondsenvoornamelijk vanwege de lage correlatie met traditionele activa.

Anthony Pompiliano, oprichter van het bedrijf Morgan Creek Digital, heeft hierover gesproken en noemt de digitale valuta een “grote risico-/beloningsmogelijkheid” voor dit soort instellingen, ondanks de volatiliteit ervan.

Het slimme geld laat zich niet afleiden door de prijs, maar kijkt in plaats daarvan naar langetermijntrends en gelooft dat ze inzetten op innovatie als een geweldige manier om risicogematigde rendementen te genereren.

Anthony Pompiliano, oprichter Morgan Creek Digital

De interesse van het Japan Pension Fund in bitcoin komt dagen later de digitale munt nieuwe all-time highs zullen bereikenhet afgelopen jaar met ruim 130% geherwaardeerd.

Dit is een stijging die grotendeels is veroorzaakt door de recente goedkeuring van ETF’s in de Verenigde Staten en die volgens analisten ook zou kunnen worden versterkt door de toetreding tot het ecosysteem van pensioenfondsen. Alleen in de VS bestaan ​​deze besparingsprogramma’s 6,9 biljoen dollar aan activa verplaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *