Er is een nieuw verkooprecord in bitcoin ETF’s

Belangrijkste feiten:
  • Gisteren, 19 maart, hadden ETF’s een negatieve stroom van $326 miljoen.

  • Bitcoin daalde onder de $61.000.

Bitcoin-spot-ETF’s kenden een recorduitstroom van kapitaal. Gisteren, 19 maart, werd een negatieve stroom van $326 miljoen geregistreerd, wat overeenkomt met 6.967 bitcoins, wat het hoogste niveau markeert sinds deze fondsen in januari van dit jaar werden gelanceerd.

Sinds ETF’s op de Amerikaanse beurs zijn verhandeld, is het fonds van de vermogensbeheerder Grayscale (GBTC) is de hoofdrolspeler geweest in de constante kapitaaluitstroom.

Gisteren leidde GBTC de uitstroom met 443 miljoen dollar, hoewel het historische uitstroomrecord op 18 maart werd bereikt met 642 miljoen dollar. waardoor er in slechts twee dagen meer dan 1 miljard dollar aan vertrekken wordt toegevoegdzoals weergegeven in de volgende tabel.

Instroom en uitstroom van bitcoin ETF’s. Bron: Farside.

Een van de redenen die de “bloeding” van GBTC zou kunnen verklaren, is de beheervergoeding. de hoogste onder zijn concurrenten met 1,50%, vergeleken met andere fondsen die minder dan 0,3% in rekening brengen.

Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, advertentie die fondskosten zullen in de nabije toekomst dalen naarmate de markt evolueert en volwassener wordt.

Sonnenshein zei dat de exits voortijdig waren, daarbij verwijzend naar investeerders die winst wilden nemen, arbitrageurs die het fonds verlieten en mensen die hun posities afwikkelden te midden van gedwongen liquidaties.

Daarentegen kende de door BlackRock beheerde ETF (IBIT), die beter heeft gepresteerd dan andere fondsen, gisteren een instroom, hoewel waren met 75 miljoen dollar de zwakste sinds hun oprichting.

De Fidelity Investments ETF (FBTC) van zijn kant trok slechts $40 miljoen aan instroom aan, terwijl andere financiële instrumenten statisch bleven.

Bitcoin daalt met de uitstroom van ETF’s

Deze enorme kapitaaluitstroom heeft de prijs van bitcoin onder druk gezet, die is beïnvloed door de beweging van grote investeerders. Bitcoin-handelaren interpreteren deze resultaten als een verkoopindicator, wat heeft geleid tot een daling tot onder de $ 61.000.

De afgelopen uren heeft bitcoin echter een herstel laten zien, ongeveer $ 63.400zoals aangegeven door de grafiek van Handelsweergave.

Markets’ directeur marketing en communicatie, Rachael Lucas, gaf commentaar tegen de pers dat beleggers zich naast de invloed van ETF’s ook hebben gericht op cryptocurrencies zoals SOL van het Solana-netwerk, AVAX of de memecoin WIF.

In het geval van SOL overschreed het afgelopen maandag de $200, een prijs die het sinds 2021 niet meer had bereikt, en bedroeg de kapitalisatie meer dan $90 miljard.

Nog maar vijf dagen geleden, bitcoin bereikte nieuwe recordhoogtes toen het boven de $73.000 stond, zoals gerapporteerd door CryptoNoticias. Ondanks de huidige schommelingen lijkt de bull-cyclus van Bitcoin zich nog in een vroeg stadium te bevinden, ondersteund door historische cycli, indicatoren en solide fundamenten.

Een van de belangrijkste factoren die naar verwachting de prijs van bitcoin zullen aandrijven, is de halving die eind april gepland staat. Deze gebeurtenis vermindert de uitgifte van BTC met de helft, waardoor het aanbod op de markt afneemt en mogelijk de vraag toeneemt, zoals de geschiedenis heeft aangetoond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *