Trezor-portemonnee-account in X is gehackt om cryptocurrencies te stelen

Belangrijkste feiten:
  • Specialisten zeggen dat de hacker ongeveer 8.100 dollar van het Trezor-account heeft gestolen.

  • Onlangs was een platform van derden gegevens kwijtgeraakt die tot phishing-gevallen konden leiden.

Op dinsdag 19 maart werd het account van X bij Trezor, een fabrikant van bitcoin (BTC) en cryptocurrency hardware wallets, gehackt. Hackers namen de controle over om inhoud te posten over vermeende ondersteuning voor een memecoin en een neppe luchtdruppel voor zijn gebruikers.

Trezors boodschap, gemeld door beveiligingsspecialist ZachXBT, begon met te stellen dat het bedrijf “de Slerfsol (SLERF)-gemeenschap wilde ondersteunen.” Dit is een memecoin die een paar uur geleden op Solana is gelanceerd.

Wel of niet gerelateerd aan die steun voor SLERF, het bericht gaat verder met het aankondigen van een veronderstelde voorverkoop van het niet-bestaande TRZR-token, door Trezor. Om het te verwerven, werd een adres gedeeld waarnaar geld kon worden verzonden in Solana (SOL), het oorspronkelijke token van dat netwerk, om in ruil daarvoor TRZR te verwerven.

Ten slotte werd aan het einde van het bericht een link achtergelaten naar een veronderstelde luchtdruppel (gratis tokendistributie) voor Trezor-gebruikers. Natuurlijk was de link nep en was het een poging daartoe phishingVia welke kwaadaardige links worden gebruikt om informatie zoals inloggegevens en wachtwoorden te stelen.

Hacker Trezor Solana.
ZachXBT’s opmerking over het kleine bedrag dat de hacker kon stelen met behulp van Trezors X-account. Fontein: @zachxbt.

Ondanks de poging was het geluk van de hacker niet zo goed als in andere soortgelijke gevallen die eerder in CriptoNoticias werden gerapporteerd. De ZachXBT-specialist verduidelijkte dat het adres van de hacker slechts 8.100 dollar opbracht nadat hij de controle over het Trezor X-account had overgenomen. Hoewel dit helemaal geen verwaarloosbaar bedrag is, is het minder dan wat het had kunnen zijn als meer mensen voor de valse advertentie waren gevallen. Als de provisiekosten worden afgetrokken, ging de dief er in totaal vandoor met 6.136 dollar.

De gebeurtenis vindt plaats slechts twee maanden nadat Trezor een phishing-risico aan zijn gebruikers had gemeld. Het kwam doordat een platform van een derde partij een beveiligingslek had opgelopen waardoor veel gebruikers kwaadaardige e-mails konden ontvangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *