Is de bullmarkt voor bitcoin voorbij? De geschiedenis geeft het antwoord

Belangrijkste feiten:
  • Geen enkele bull-cyclus is net boven de vorige hoogste prijs aller tijden geëindigd.

  • “Deze daling is een kans om meer bitcoin te accumuleren”, aldus een analist.

Een rapport gedeeld door het on-chain databedrijf CryptoQuant geeft een glimp van waar bitcoin (BTC) zich in de cyclus zou bevinden en mogelijke volgende stappen voor handelaren.

Dit voorstellen dat de afgelopen twee weken ‘euforisch waren’ bitcoin het bereiken van nieuwe prijsrecords tot $73.700 (USD) en altcoins “opwarmen”. Hij geeft echter aan dat BTC na deze inzet terugkeerde naar de handel onder $69.000, het hoogste punt ooit van de vorige bullish cyclus.

Ondanks deze tegenslag waarschuwt hij dat “er geen belangrijke tekenen zijn dat de bullmarkt voorbij is.” “Historisch gezien zijn de bitcoin-cycli nooit gestopt op eerdere all-time highs (ATH’s), en met het momentum van exchange-traded funds (ETF’s) en halvering is er geen reden om dat nu te verwachten”, legt hij uit.

De analyse, die werd uitgevoerd door de analist wiens gebruikersnaam op het CryptoQuant-platform “Papi” is, herinnert eraan dat in de vorige cyclus, die in 2020 begon, het duurde bijna twee maanden om uit het vorige ATH-bereik te breken. Als de geschiedenis zich herhaalt, is dit moment “een uitstekende gelegenheid om meer te accumuleren of te evolueren naar goed presterende bedrijven”, stelt hij.

Om deze opvatting te versterken, blijkt uit de volgende grafiek dat het aanbod van bitcoin op beurzen registreert een daling van 40% in vier jaar tijd. Hij ziet geen tekenen van vertraging in 2024 nu de halvering in aantocht is. Daarom is er momenteel geen grote interesse in het verkopen van munten, wat de bullish trend aandrijft.

Bitcoin-aanbod op beurzen (witte lijn) en bitcoin-prijs (oranje lijn). Bron: CryptoQuant.

In dit verband verduidelijkt hij dat, hoewel langetermijnbeleggers de verkoopdruk hebben vergroot, de kapitaalstromen de afgelopen weken over het algemeen bullish blijven, zelfs tijdens deze correctie. Dit is te zien in de volgende grafiek, die de stortingen en opnames van bitcoin op beurzen toont.

Hierboven ziet u bitcoin-opnames uit beurzen en hieronder ziet u stortingen. Bron: CryptoQuant.

Opgemerkt moet worden dat stortingen normaal gesproken worden gedaan om de munten te verkopen, terwijl opnames het tegenovergestelde weerspiegelen. Dat is de reden een overwicht aan opnames is een bullish signaal voor de prijs.

Mijnwerkers vertonen een lage verkoopdruk

De analist maakt ook onderscheid dat er meer bitcoin wordt gekocht en vastgehouden dan dat er wordt gedolven; “Dit is de overheersende trend sinds 2020.” Volgens hem duidt dit erop dat we tegen het einde van de cyclus geen scherpe stijging van het aanbod zullen zien. “Zoals we weten bij grondstoffen verhoogt schaarste de waargenomen waarde”, zegt hij.

Daarnaast voegt hij eraan toe dat de verkoopdruk van mijnwerkers de afgelopen twee weken laag is geweest. “Er zijn geen tekenen van een grote uitverkoop”, zegt hij. Bovendien anticipeert de aanpak van de halvering op een beperking van het mijnbouwaanbod.

De halvering is de gebeurtenis waarbij de uitgifte van bitcoin elke vier jaar met de helft wordt verminderd, iets dat pas zal plaatsvinden totdat 21 miljoen eenheden van de munt zijn gedolven. De volgende editie is eind april 2024.

De analyse concludeert dat, hoewel er factoren zijn die een impact op het marktsentiment aantonen, zoals een afname van het aantal Google-zoekopdrachten naar het woord ‘bitcoin’, de bullmarkt lijkt slechts een normale terugval te hebben gehad voordat deze verder ging.

Dit gebeurt terwijl de vraag naar BTC ETF’s die in de Verenigde Staten zijn gelanceerd de overhand heeft, wat de prijsstijging en bullish verwachtingen stimuleert, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias. Financiële entiteiten zoals de Standard Chartered bank hebben in dit scenario, gecombineerd met de uitgifteverlaging als gevolg van de halvering, de prijs van bitcoin voor volgend jaar op 250.000 dollar voorspeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *