De psychologische barrière van $60.000 zorgt ervoor dat Bitcoin niet verder daalt

Belangrijkste feiten:
  • De prijs van de digitale munt heeft een sterke steunzone bereikt.

  • Als bitcoin verder zou dalen, zou het nieuwe weerstand vinden rond de $52.000.

Bitcoin (BTC) naderde vandaag, 20 maart, het sleutelniveau van $60.000 (USD), het laagste in veertien dagen. Op deze manier verergerde het de daling die een week geleden begon na het markeren van een nieuw record aller tijden (ATH) op $73.700.

Voor nu, 60.000 dollar heeft als barrière voor de markt gefungeerd Waarvan de prijs enigszins herstelde, zoals te zien is in de onderstaande grafiek. Dit ronde cijfer heeft zowel tijdens de laatste bull-cyclus als deze maand als psychologische steunzone gefunctioneerd.

Bitcoin-prijs vanaf zijn nieuwe ATH. Fontein: Handelsweergave.

Bovendien werd er tijdens de opkomst van de nieuwe ATH in deze prijszone massaal bitcoin gekocht. Volgens het dataplatform dus aan de kettingNodecharts verwacht dat de vraag op dit gebied aan kracht zal winnen, waardoor er geen verlies van $60.000 kan worden voorkomen.

Sommige marktonderzoekers waarschuwen echter voor de mogelijkheid dat de prijs nog iets verder kan dalen. De handelaar bekend als Crypto Rover ik zeiof dat, met de terugval van vandaag, “bitcoin nog steeds in een neerwaartse trend zit.” “Zolang we deze trend niet doorbreken, gaan we naar beneden”, overwoog hij. vermelden die naar het gebied tussen de $58.000 en $60.000 zou kunnen gaan.

Voor de pseudonieme handelaar SantinoCrypto, hoogstwaarschijnlijk zal Bitcoin in de komende 10 dagen $58.000 bereiken. Hij baseert dit op drie technisch-analyseargumenten.

Eén daarvan is dat alle dalingen die de munt heeft gekend sinds het herstel van de bearish bodem van 2022 rond de 21% lagen. De huidige retracement is 18%, dus er is nog een beetje te gaan als het patroon standhoudt.

Het geeft aan dat dit wordt versterkt door de Fibonacci-theorie, die wijst op mogelijke typische correcties, waarbij 58.000 dollar als mogelijkheid wordt gepositioneerd, zoals hieronder te zien is. En hieraan voegen we toe dat de trendlijn van de relatieve sterkte-index (RSI), die het momentum van prijsbewegingen meet, doorgaans steun heeft op 40 punten en nu op 49 ligt.

3 technische argumenten die Bitcoin op $58.000 verwachten. Bron: SantinoCripto.

De analist bekend als Rekt Capital gemanifesteerd dat de huidige prijsretracement de vijfde grote is vanaf de bearish bodem. Zoals hieronder weergegeven, hebben de vorige 14 tot 63 dagen geduurd, terwijl de huidige 7 dagen heeft geduurd voor een kleiner percentage herfst. Daarom suggereert het dat misschien is er nog tijd voor hem om te herstellen. “Pullbacks hebben tijd nodig om volledig te rijpen”, merkte ze op.

Dalingen ervaren door bitcoin sinds het herstel van de bearish bodem. Bron: Rekt Capital.

Rekt Kapitaal herinnerd in aanvulling op Er is een dag verstreken sinds bitcoin vóór de halving binnenkwam in wat het beschouwt als “de gevarenzone”.. Dit komt omdat het historisch gezien prijsdalingen heeft meegemaakt in de buurt van deze gebeurtenis als gevolg van winstnemingen.

De halvering is de halvering van de uitgifte van de valuta die elke vier jaar wordt geproduceerd totdat er 21 miljoen bitcoins zijn gedolven. Deze gebeurtenis beperkt de druk van mijnwerkers op de markt, waardoor een grotere opwaartse kracht mogelijk wordt. Om deze reden heeft het historisch gezien prijsstijgingen veroorzaakt als gevolg van zijn aanpak en de daaropvolgende maanden.

Zoals CriptoNoticias meldde, is het momenteel de eerste keer dat bitcoin vóór de halving nieuwe ATH’s bereikte. Dit gebeurde altijd enige tijd later. Dit getuigt van een sterke marktinteresse, die samenviel met de lancering van BTC Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten, wat de vraag stimuleerde.

“Deze daling is zeer noodzakelijk”, zegt bitcoin-analist

Miles Deutscher, cryptocurrency-analist, gewaarschuwd vandaag dat “deze herfst zeer noodzakelijk is.” “Ik geef de voorkeur aan een cooldown en een kans om te herladen, dan direct te exploderen naar $100.000”, zegt hij. De reden, legt hij uit, is dat een snelle stijging zou ervoor zorgen dat de prijs vervolgens “gewelddadig” zou dalen en de detailhandel wordt ontmoedigd.

“Bullmarkten hebben correcties nodig om duurzaam te blijven. Het alternatief is veel erger”, concludeerde ze.

Als bitcoin de sleutelzone van $60.000 en $58.000 niet haalt, kan de volgende stop rond de $52.000 liggen. Zoals de grafiek laat zien, fungeerde dit gebied vorige maand als weerstand (gebied met maximale prijzen vanwege een groter aanbod dan vraag).

Bitcoin-prijs in de afgelopen maand. Fontein: Handelsweergave.

In tijden van tegenslagen heeft de markt de neiging oude weerstanden om te zetten op steunen. Daarom zou dit gebied ook een rem kunnen zijn voor de vraag om kracht te accumuleren om de opwaartse trend voort te zetten.

Ondertussen blijven de bullish verwachtingen op de middellange en lange termijn voor bitcoin bestaan, deels als gevolg van de halvering die gepland is voor april, waardoor de uitgifte van de munt afneemt door de verkoopdruk van mijnwerkers te beperken. Op basis daarvan en de verwachte vraag voorspelde de multinationale bank Standard Chartered deze week haar prijs op 250.000 dollar in 2025, op het maximum van de huidige bullish cyclus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *