“Ik ontmoette bitcoin toen ik 70 jaar oud was en mijn doel is om te profiteren van de stijging na de halving”

Belangrijkste feiten:
  • Oudere volwassenen wenden zich gewoonlijk niet tot risicovolle activa, maar dit geval is anders.

  • Ouderen in Venezuela behoren tot de bevolkingsgroepen die het zwaarst door de crisis worden getroffen.

Alberto Ochoa werd zoals elke ochtend wakker door het gekrijs van de haviken en guacharacas die het woonblok bezoeken waar hij dagelijks woont. Dat is op 23 januari in Caracas, Venezuela. Vanwege zijn leeftijd zette hij in een kort tempo zijn koffie klaar en pakte vervolgens zijn mobiele telefoon om het ochtendnieuws te lezen.

Snel en op de voorpagina viel zijn aandacht op een kop: “Is de all-time high voor bitcoin vroeg? Dat zeggen analisten.”

Hij dacht meteen: ‘En kan ik meedoen aan dat bitcoin-gedoe?«. Toen herinnerde hij zich zijn realiteit: hij is een oudere volwassene, gepensioneerd, gepensioneerd en met een totaal inkomen van niet meer dan 100 dollar per maand in bolivars, de lokale munteenheid. Het is een bedrag dat voor hem nauwelijks genoeg is. voor een markt van anderhalve week.

Met de basis mand Met bijna 600 dollar is Venezuela momenteel een van de landen die het zwaarst getroffen worden door het economische fenomeen inflatie. Hoewel het de afgelopen maanden verbeteringen heeft laten zien. Volgens de Centrale Bank van Venezuela (BCV) bedroeg de consumentenprijsindex (CPI) in februari 1,2%. De entiteit berekende ook een jaarlijkse variatie van twee cijfers, namelijk 75,9%, een variatie die al minstens tien jaar niet meer is waargenomen.

Maar het is een halve verbetering, aangezien de Venezolaanse bevolking, waarin oudere volwassenen als Ochoa opvallen, onderworpen is aan een scenario waarin het salaris, Het is niet alleen onvoldoende, maar ook van voorbijgaande aard. Dit komt tot uiting in ruim 6.900 protesten en demonstraties die in 2023 werden uitgevoerd door actief en gepensioneerd personeel uit verschillende takken van de Venezolaanse economie, uitschreeuwen voor onder meer salarisverbeteringen.

Vele malen heeft Alberto Ochoa de 130 bolivars per maand die hij volgens de wet ontvangt, volledig uitgegeven dezelfde dag staat de storting op uw bankrekening. En daarmee kan hij maar een kilo maïsmeel en een halve kilo harde kaas kopen.

Nu betaalt de regering in Venezuela, naast het wettelijke salaris van 130 bolivars, ook bonussen en andere compensaties. Maar dat gebeurt op andere manieren dan via de loonadministratie. In totaal bedraagt ​​het maandinkomen ongeveer USD 100.

Met die 100 dollar slaagt Ochoa er slechts in om een ​​klein deel van het basispakket te dekken. Hij beweert dat het geld dat hij ontvangt onvoldoende is een gemiddelde levenskwaliteit hebben. Hij is in wezen een van de gezichten van de kritieke economische situatie in Venezuela die nog steeds bestaat.

De economische crisis in Venezuela houdt aan, ook al is de inflatie gestabiliseerd. Bron: DLA.

Een klassieke adoptieroute

Geïnspireerd door de nood die hij doormaakt, gelukkig opgevangen door de hulp van zijn naaste familieleden, Alberto nam de stap om bitcoin te adopteren. Zoals hij aan CriptoNoticias vertelde, concentreerde hij zich op het lezen en leren van “een beetje” over dit bezit. Hij kreeg ook advies van zijn kinderen en besloot, nadat hij de juiste middelen had gevonden, te investeren.

Alberto onthulde ons dat hij besloot bitcoin te adopteren met behulp van een bewaakte portemonnee, net als Wallet Of Satoshi, uit angst voor grote beurzen (zoals Binance, dat een grote aanwezigheid heeft in Venezuela). Dit omdat deze bedrijven volgens hem “net banken zijn”.

“Ik ontmoette bitcoin toen ik 70 jaar oud was en dat kwam omdat de informatie over dit bezit de sociale netwerken overspoelt en men er meer over wil weten. Nu is het mijn doel om te profiteren van de rush die ontstaat na de halvering”, aldus de oudere volwassene.

Ochoa zei dat hij rechtstreeks werd blootgesteld aan bitcoin op aanbeveling van zijn zoon, die een bitcoiner is. Haar eerstgeboren zoon had de leiding over het openen van een portemonnee voor haar en legde uit hoe ze satoshis kon ontvangen en verzenden via het Lightning-netwerk en de belangrijkste Bitcoin-keten. Hij vertelde hem ook wat moet doen bij problemen met die portemonnee.

Ochoa verduidelijkte echter dat hij niet van plan is om met bitcoin te gaan werken, hoewel hij al weet hoe. Zijn idee is om zoveel mogelijk te verzamelen, omdat het hun bedoeling is de crisis te overwinnen.

Zoals Alberto het ziet, bestaan ​​besparingen in bolivars ‘niet meer’. Hij is van mening dat het niet rendabel is om te proberen te overleven met de lokale munt, aangezien hij er heel weinig mee kan verwerven. En naast de inflatie Hij herinnerde eraan dat in Venezuela “alles in dollars is uitgedrukt.”

Als gevolg van de crisis heeft de Venezolaanse economie een manier gevonden om weerstand te bieden via de Amerikaanse dollar. In het land zijn de meeste, zo niet alle, bedrijven actief Ze hebben hun producten gemarkeerd in dollars. En ze worden bepaald door de wisselkoers van de Centrale Bank van Venezuela of door de parallelle koers, die meestal een of twee bolivars hoger is dan de officiële koers.

Alberto gebruikt Wallet Of Satoshi om zijn bitcoins te bewaren. Bron: CryptoNoticias.

Een uitzondering onder de gebruikelijke bitcoinbeleggers

Alberto zei dat een van de dingen die hem opvielen aan bitcoin de deflatoire kenmerken ervan zijn. Dit is een product van een eindige emissie (er zullen slechts 21 miljoen munten in de wereld zijn), de geleidelijke vermindering van de emissie en een constante aanmoediging tot hamsteren door gebruikers.

Ochoa begreep ook dat Bitcoin verschilt van het traditionele financiële systeem, waar centrale banken deel van uitmaken Zij controleren de uitgifte en distributie van fiatgeldwat de algemene oorzaak is van inflatieverschijnselen over de hele wereld (inclusief Venezuela)

Nog een kenmerk van bitcoin waar Ochoa tegenaan liep Het was met zijn volatiliteit. De prijs ervan kent aanzienlijke opwaartse of neerwaartse bewegingen en op basis hiervan heeft het een hogere mate van risico of beloning.

En het is precies de classificatie van een risicovolle activa die ervoor heeft gezorgd dat bitcoin vooral wordt geadopteerd door een bevolking tussen de 18 en 37 jaar oud. grotere risicobereidheid en dat in staat is om zich zonder veel mitsen en maren aan te sluiten bij investeringen zoals BTC om te profiteren van speculatie.

Maar Alberto Ochoa is 70 jaar oud. Hij valt niet binnen de parameters van degenen die, in theorie, geneigd zijn om in bitcoin te investeren om ervan te profiteren dankzij de volatiliteit ervan.

Zoals blijkt uit de Global Investment Study 2023 van het analysebureau Schroders, hebben jongeren tussen 18 en 37 jaar oud Zijn meer bereid om extra risico’s te nemen. 65% van deze investeerders, op een bevolking van 23.000, verklaarde dat dit het geval is veel meer risicotolerantie vergeleken met een paar jaar geleden.

Hetzelfde rapport plaats investeerders Ochoa’s leeftijd behoren tot degenen die het minst bereid zijn risico’s te nemen. In detail slechts 45% van de geraadpleegden Hij uitte zijn honger naar risico.

Oudere volwassenen wenden zich doorgaans niet tot risicovolle activa, zoals bitcoin, om te investeren. Bron: Schröders.

Dus wat brengt Alberto Ochoa ertoe om in bitcoin te investeren? Het is simpel. Hij gelooft dat hij later over kapitaal kan beschikken “om een ​​basisbehoefte of noodsituatie te dekken, wetende dat BTC in de toekomst winst zal opleveren”. In feite wil hij alleen maar proberen te profiteren van de bullmarkt, die sindsdien zijn intrede lijkt te doen De digitale valuta registreerde een nieuw record ooit nadat hij onlangs de $73.000 overschreed.

Dat is de reden waarom Alberto Ochoa benadrukte: “Ik wil bitcoin hebben zolang als verstandig is.” Hij observeert het scenario waarin de vraag het aanbod ruimschoots overtreft, vlak voor de komst van de halvering van Bitcoin, het mechanisme dat de beloning voor mijnbouw halveert.

Op dit moment is Ochoa enthousiast over het feit dat zijn eerste investering, van 10 dollar, leverde hem al een -kleine- winstmarge op dankzij het feit dat Bitcoin onlangs de grens van $70.000 heeft overschreden.

“Ik heb de juiste beslissing genomen om te kopen, en het behalen van resultaten, ook al zijn ze klein, nodigt me uit om verder te gaan”, aldus Ochoa, die vanuit zijn fauteuil in zijn huis in Caracas sluit zijn ogen en stelt zich voor dat hij zijn eigen ogen draagt laserogen, die duidelijk denken dat de prijs van bitcoin binnenkort naar $100.000 zou kunnen stijgen, en zelfs meer, zoals analisten zeggen.


Deze notitie is geschreven met de steun van Marianella Vanci (redacteur)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *