BlackRock presenteert een tokenized fonds op Ethereum

Belangrijkste feiten:
  • Alleen vooraf goedgekeurde investeerders hebben toegang tot het BUIDL-token.

  • Coinbase, Securitize, BitGo en andere gerenommeerde bedrijven nemen deel aan deze lancering.

BlackRock, ‘s werelds grootste bedrijf voor financieel vermogensbeheer, introduceert BUIDL. Dit is de afkorting voor “BlackRock USD Institutional Digital Liquidity”.

Het gaat over een beleggingsfonds dat het kenmerk heeft dat het wordt getokeniseerd op het Ethereum-netwerk. Het doel van dit fonds is om “gekwalificeerde beleggers de mogelijkheid te bieden rendementen in Amerikaanse dollars te behalen.”

De lancering Het wordt uitgevoerd in samenwerking met Securitize, een bedrijf gespecialiseerd in tokenisatie. BlackRock’s hoofd digitale activa heeft gezegd: “Dit is de nieuwste voortgang van onze strategie met digitale activa.”

Waarom wordt dit investeringsfonds getokeniseerd?

Omdat dit fonds tokenized is (dat wil zeggen vertegenwoordigd door een ERC-20-token that “woont” op Ethereum), Onderhandeling en uitgifte kunnen rechtstreeks op het cryptocurrency-netwerk plaatsvinden.

In de woorden van BlackRock: “Dit zal de toegang van beleggers tot het aanbod vergroten.” aan de ketting, waardoor directe en transparante afwikkelingen mogelijk zijn en overdrachten tussen platforms mogelijk zijn. Het bedrijf verduidelijkt dat “de bank BNY Mellon de interoperabiliteit van het Fonds tussen digitale en traditionele markten mogelijk zal maken.”

Carlos Domingo, mede-oprichter en uitvoerend directeur van Securitize, sprak over deze ontwikkeling:

“Tokenisatie van effecten zou de kapitaalmarkten fundamenteel kunnen transformeren. Uit het nieuws van vandaag blijkt dat traditionele financiële producten dankzij de digitalisering toegankelijker worden. “Securitize is er trots op BlackRock’s favoriete transferagent, tokenisatieplatform en plaatsingsagent te zijn om de toegang tot zijn beleggingsproducten te digitaliseren en uit te breiden.”

Carlos Domingo, mede-oprichter van Securitize.

Hoe werkt BUIDL?

Het BUIDL-token zal lijken op een stablecoin. BlackRock legt uit dat BUIDL “een stabiele waarde van $ 1 per token probeert te bieden en de opgebouwde dividenden dagelijks rechtstreeks aan de portemonnee van beleggers uitbetaalt als nieuwe tokens elke maand.”

Degenen die BUIDL verwerven, indirect zullen zij beleggen in contant geld, Amerikaanse staatsobligaties en terugkoopovereenkomsten. Tokens kunnen (zoals bij elke cryptocurrency of digitale activa) 24/7 worden overgedragen, inclusief feestdagen. Maar BlackRock maakt dat duidelijk Alleen “vooraf goedgekeurde investeerders” kunnen dit token ontvangen.».

De eerste ecosysteemdeelnemers aan BUIDL zijn onder meer Anchorage Digital Bank NA, BitGo, Coinbase en Fireblocks.

Hoewel BlackRock de administrateur zal zijn, zal de eerder genoemde bank BNY Mellon de bewaarder van de activa van het fonds zijn.

Het is noodzakelijk om dit op dit moment te verduidelijken, zoals CriptoNoticias vanochtend meldde Het fonds bevindt zich in de analysefase van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).. We zullen moeten wachten tot de toezichthouder zijn goedkeuringsoordeel uitspreekt, zodat BUIDL kan beginnen met handelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *