Tether lanceert USDT noodhersteltool

Belangrijkste feiten:
  • Tether meldde dat het gebruikers zal vergoeden in geval van verliezen als gevolg van een netwerkstoring.

  • USDT wordt uitgegeven op 15 netwerken, waaronder Ethereum, Tron en BNB Chain.

Tether, een bedrijf dat de belangrijkste stablecoin op de markt, USDT, uitgeeft en beheert, presenteerde een hersteltool voor zijn cryptocurrency. Het doel van het nieuwe herstelplan is om potentiële storingen of ernstige problemen aan te pakken op elk netwerk waar USDT beschikbaar is.

In de verklaring legt Tether zijn “proactieve maatregelen” uit om dat te garanderen houders van USDT toegang hebben tot hun geld, ongeacht eventuele problemen in een van de netwerken waar het wordt uitgegeven. “USDT bestaat buiten blockchains, die alleen als transportmiddel worden gebruikt”, rechtvaardigt de tekst.

Onder de netwerken waar USDT wordt uitgegeven vallen Tron, Ethereum en BNB Chain op. In totaal heeft de cryptocurrency een marktkapitalisatie van $99.735 miljoen en domineert 70% van de stablecoin-markt.

Om het risico aan te pakken dat een netwerk ‘onbetrouwbaar of onbruikbaar’ wordt, Tether biedt een officiële hersteltool die de mogelijkheid biedt om USDT van het ene netwerk naar het andere te migreren. “Gebruikers zouden het eigendom van hun adressen op een niet-operationeel netwerk en het adres van een ontvanger op een ander ondersteund netwerk kunnen verifiëren en Tether zal USDT tussen hen overdragen”, belooft het bedrijf.

USDT-netwerken.
De top 10 netwerken waar USDT wordt uitgegeven. Bron: defillama.

Om deze functie te kunnen gebruiken, beschikken gebruikers over een vriendelijk en eenvoudig interfaceplatform Het is toegankelijk via internet of via tools die opdrachtregels gebruiken. De tool, die nog niet voor het publiek beschikbaar is gemaakt, zal ondersteuning krijgen voor wallets als Ledger en Trezor. Het proces omvat het ondertekenen van een cryptomigratieverzoek om het eigendom van de betreffende tokens te bewijzen.

Tether is een levenslijn voor honderden miljoenen gebruikers over de hele wereld. Dit is vooral belangrijk in opkomende markten en ontwikkelingslanden, waar mensen in hun dagelijks leven afhankelijk zijn van USDT, zowel voor sparen als voor betalingen. Als onderdeel van het eren van het vertrouwen van onze gebruikers in USDT, acht Tether het essentieel om ervoor te zorgen dat USDT nooit in gevaar zal komen, zelfs niet in zeer onwaarschijnlijke en catastrofale scenario’s.

Tether-verklaring.

Hoewel het bedrijf ervoor zorgt dat voordat een nieuw netwerk voor de uitgifte van USDT wordt ondersteund, er een due diligence-proces wordt uitgevoerd om potentiële risico’s te evalueren, “bestaat er altijd een gevaar voor technische problemen.” “Hoewel catastrofale mislukkingen onwaarschijnlijk zijn, vereist de inzet van Tether voor de veiligheid van gebruikers dat de bedrijfsmiddelen in elk van deze scenario’s worden beschermd”, stellen ze.

Ondanks deze overweging van Tether, sommige netwerken waar de stablecoin wordt uitgegeven, hebben in het recente verleden technische problemen gehad. Dit is het geval bij Arbitrum, Solana en Avalanche, allemaal gevallen met verschillende bijzonderheden die worden besproken in CriptoNoticias.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *