Bitcoin op $100.000 is mogelijk vóór de halvering: Samson Mow

Belangrijkste feiten:
  • De volgende halving is over minder dan 1 maand.

  • Bitcoin zou in 30 dagen 50% moeten stijgen om dit punt te bereiken.

Samson Mow, de CEO van Jan3, een technologiebedrijf dat de adoptie van bitcoin (BTC) in de wereld stimuleert, heeft zijn prijsprojectie voor de digitale valuta op korte termijn vrijgegeven.

“Bitcoin zal waarschijnlijk vóór de halvering $100.000 bereiken,” gemanifesteerd in verklaringen aan de pers. Het is te zeggen, voorziet de mogelijkheid van deze mijlpaal in de komende vier weken.

Opgemerkt moet worden dat de halvering de gebeurtenis is die de uitgifte van bitcoin elke vier jaar met de helft vermindert, iets dat zal plaatsvinden totdat 21 miljoen eenheden van de munt zijn gedolven. Deze gebeurtenis, die de verkoopdruk van mijnwerkers beperkt en tot de prijsstijging leidt, heeft zijn volgende datum eind april.

Mow legde uit dat de reden voor zijn voorspelling is dat “er simpelweg niet genoeg munten zijn om te voldoen aan de vraatzuchtige vraag naar ETF’s die ongeveer 7.000 munten per dag verslinden.”

Hiermee verwezen naar Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) ruim twee maanden geleden gelanceerd in de Verenigde Staten. De grote vraag naar deze instrumenten heeft de prijs van de valuta naar nieuwe recordhoogtes (ATH) gedreven.

De recordprijs van bitcoin tot nu toe was $73.700 een week geleden. Vanaf dat niveau daalde het naar $60.000 en herstelde zich vervolgens naar ongeveer $67.000. Deze beweging is hieronder te zien.

Bitcoin-prijs in de afgelopen week. Fontein: Handelsweergave.

Mow zei dat ook het prijsgedrag van de cryptocurrencies in het algemeen “zal worden losgekoppeld” van bitcoin. Dat wil zeggen, zo legde hij uit, “omdat we enorme rugwind hebben van ETF’s.”

“Nu hebben we elke handelsdag tussen de $500 miljoen en $1 miljard aan instroom”, zei hij. In plaats daarvan stelde hij dat cryptocurrencies niet zoveel kapitaalstromen hebben.

“Terwijl de muntencryptovaluta‘Ze kunnen bitcoin een tijdje volgen omdat ze klein zijn en weinig liquiditeit hebben. Het is onvermijdelijk dat ze kracht verliezen en (uiteindelijk) achterblijven’, waarschuwde hij.

De zakenman specificeerde dat deze ontkoppeling plaatsvindt omdat “de oprichters/insiders Ze besluiten simpelweg om te stoppen met het verhogen van de prijzen om bitcoin te kopen, wat maar al te vaak voorkomt.

Vervolgens “blijven kopers in hun handen met de tas”, suggereerde hij wees voorzichtig met handelen en verkoop niet op tijd altcoins (cryptocurrencies anders dan BTC).

Deze opmerkingen komen twee maanden nadat Mow verklaarde dat bitcoin snel $1 miljoen waard zal zijn, deels als gevolg van de impact van ETF’s. Een dergelijke projectie vond plaats enkele dagen voordat deze producten in de Verenigde Staten werden toegelaten.

Mow is een Canadese zakenman die in het Latijns-Amerikaanse ecosysteem wordt erkend vanwege zijn betrokkenheid bij de adoptie van bitcoin in El Salvador. Zoals gerapporteerd door CriptoNoticias heeft hij gewerkt aan de ontwikkeling van obligaties ondersteund door de munteenheid van het land voor de bouw van Bitcoin City.

Op dezelfde manier is hij naast het runnen van Jan3 ook de CEO van het gamingbedrijf Pixelmatic en de ontwikkelaar van de AquaBitcoin zelfbewaarportemonnee.

Mow is niet de enige die bitcoin dit jaar op $100.000 ziet staan

De projectie van Mow is vergelijkbaar met die van andere marktonderzoekers die ook hebben voorspeld dat Bitcoin dit jaar de $100.000 zal bereiken. Een van hen is Robert Kiyosaki, auteur van het boek ‘Rich Dad, Poor Dad’, die verwacht dat dit medio 2024 zal gebeuren.

Ondertussen waarschuwen andere specialisten dat, hoewel ze op de middellange termijn bullish verwachtingen voor bitcoin handhaven, de prijs de huidige daling ervan zou kunnen accentueren. Dit is te wijten aan de normale volatiliteit die de valuta ervaart, zodat de vraag weer aan kracht wint.

Bovendien heeft bitcoin historisch gezien prijsdalingen ervaren in de dagen rond de halvering als gevolg van winstnemingen. Volgens gegevens echter aan de ketting Gedeeld door CryptoQuant explorer is er momenteel geen grote verkoopdruk te zien.

Als de voorspelling van Mow uitkomt, zou de prijs van Bitcoin de komende vier weken met 50% stijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *