Ze onderzoeken de Ethereum Foundation om de cryptocurrency als een beveiliging te classificeren

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zou een juridische campagne zijn gestart die tot doel heeft de cryptocurrency van Ethereum (ether of ETH) als een effect te classificeren.

Volgens onderzoek van Fortune hebben verschillende Amerikaanse bedrijven de afgelopen weken gerichte dagvaardingen ontvangen in haar relaties met de Ethereum Foundation. in hen vraagt ​​het bureau hen alle documenten en financiële gegevens waarover zij beschikken, verstrekken over uw interacties met deze organisatiewaarvan het hoofdkantoor in Zwitserland is gevestigd.

De start van dit onderzoek is ook gemeld door Coindesk, hoewel dit medium vermeldt niet aan de SEC. De Ethereum Foundation zou worden geconfronteerd met vragen van een ‘staatsautoriteit’, zonder enige naam of jurisdictie te noemen. In dit geval worden wijzigingen aangehaald in de Github-repository van de Foundation die door dit onderzoek zouden worden aangestuurd.

Zoals de bedrijven die de dagvaardingen hebben ontvangen uitleggen, begon het SEC-onderzoek kort daarna Ethereum zal een nieuw bestuursmodel implementeren bekend als proof of stake (Pos), een stap die in september 2022 werd gezet.

Met de overgang naar het PoS-model, gebaseerd op een netwerk van validators, heeft Ethereum het proof-of-work (PoW)-model verlaten dat nog steeds wordt gebruikt om de Bitcoin-blockchain te valideren. Deze verandering heeft de SEC vermoedelijk een nieuwe rechtvaardiging gegeven om te proberen ether als een beveiligingsmiddel te classificeren.

Om dit te doen, is het gebaseerd op de zogenaamde Howey-test, die activa classificeert, rekening houdend met de winsten behaald door de bedrijven die hen ondersteunen. Op basis hiervan zegt SEC-voorzitter Gary Gensler dat de overgrote meerderheid van de crypto-assets, behalve bitcoin, niet-geregistreerde effecten zijn.

Tot nu toe Gensler heeft geweigerd rechtstreeks te zeggen of ETH deel uitmaakt van die groepook al heeft hij dat aangegeven een Ethereum-softwarefunctie kan ertoe leiden dat hij onder uw toezicht valt.

Het verwijst naar het PoS-model en het staking-model, waarmee houders van cryptocurrency financiële beloningen kunnen krijgen voor het valideren van transacties op het netwerk.

Hoe dan ook zou een mogelijke classificatie van ETH als een effect grote gevolgen hebben voor de prestaties van ETH en de markt, omdat het na Bitcoin de grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De gebeurtenis zou leiden tot de implementatie van een reeks veranderingen en nieuwe complianceregels, waarvan velen binnen het ecosysteem vinden zij niet passend voor dit soort activa.

In feite zou de eenzijdige bepaling van de SEC dat ETH een effect is ernstige gevolgen hebben voor bedrijven en investeerders die al interactie hebben met of afhankelijk zijn van Ethereum, inclusief grote beurzen zoals CME Group en Cboe Global Exchange die miljoenen dollars in ETH-futures verhandelen. ETH per dag.

Kritiek moment voor Ethereum

Ook de timing van het SEC-onderzoek is in deze zaak van belang. Zoals CriptoNoticias heeft gemeld, wachten beleggers in de Verenigde Staten ongeduldig op het resultaat van verschillende aanvragen voor een op de ether verhandeld fonds of ETF.

De SEC beoordeelt sinds vorig jaar aanvragen en de deadline voor haar besluit is mei. De hoop op een gunstige uitspraak voor Ethereum ETF’s is afgenomen en de classificatie van de cryptocurrency als een effect zou een aanzienlijke tegenvaller zijn.

Bovendien valt het SEC-onderzoek ook samen met een periode van technologische veranderingen voor Ethereum. Het netwerk onlangs experiment een grote technische update genaamd Dencun, met als doel de transactiekosten voor platformgebruikers te verlagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *