“Pump the gas”, een campagne op Ethereum om de commissies te verlagen

In een poging om de kosten voor het gebruik van de blokruimte van het netwerk te verlagen, creëerden Ethereum-ontwikkelaars ‘pump the gas’. Dit is een beweging op sociale netwerken die tot doel heeft de verhoging van de gaslimieten in elk Ethereum-blok te bevorderen.

Volgens Uitleggen ontwikkelaar Eric Conner, pomp het gas heeft het potentieel om de kosten voor Ethereum met 15% tot 33% te verlagen. “We vragen om samenwerking van individuele stakers, klantenteams, pools en de gemeenschap”, schreef hij, verwijzend naar elke Ethereum-validator die een hoger bedrag vaststelde als de gaslimiet die in elk blok moet worden gebruikt.

Samen met Conner nam de Argentijn Mariano Conti deel aan de ontwikkeling van Pump the gas. Vanwege X’s rekening met hem, viel op het besluit van bepaalde validators om blokken te creëren met een limiet van 40 miljoen gwei (minimale eenheid ETH) als gaslimiet. Dat is precies de grens die Conner en Conti suggereren.

Zelfs Vitalik Buterin, mede-oprichter en leider van Ethereum, was voorstander van een maatregel als deze. In januari merkte de ontwikkelaar op dat de gaslimiet sinds 2021 niet is verhoogd, ondanks de technologische en adoptievooruitgang die Ethereum sindsdien heeft geboekt. Daarom is een verhoging “redelijk”, zegt hij.

Ethereum-gasblokken.
Op het moment van schrijven hebben de meest recente blokken op Ethereum nog de limiet van 30 miljoen aan gas. Fontein: Blokstoel.

Zoals gerapporteerd door CriptoNoticias heeft Ethereum een ​​paar dagen geleden zijn Dencun-update geactiveerd. Dencun introduceerde onder meer veranderingen in de organisatie van gegevens in netwerkboekhouding, om het gebruik ervan te optimaliseren en daardoor de commissies te verlagen, vooral in tweedelaagsnetwerken (L2).

Welke invloed heeft de gaslimiet op de provisies?

Wat betreft de directe relatie tussen gaslimiet en commissies, op de officiële site van pomp het gas Het volgende wordt uitgelegd. Gas is een fundamenteel concept om te begrijpen hoe het Ethereum-netwerk werkt. Het vertegenwoordigt het rekenwerk dat door de Ethereum Virtual Machine (EVM) voor elke operatie wordt gedaan, en elke operatie verbruikt gas. Kort gezegd is gas een eenheid om de bronnen te meten die door de EVM worden verbruikt, zoals CPU-cycli, schijftoegang en geheugen.

Transacties op het Ethereum-netwerk omvatten verschillende belangrijke componenten: gas, gasprijs (de vergoeding die per eenheid gas wordt betaald), transactiekosten (gebruikt gas vermenigvuldigd met de gasprijs), gaslimiet (de maximale hoeveelheid gas die een gebruiker bereid is te betalen voor een transactie) en gaslimiet per blok (het maximaal toegestane gas in een blok).

Verhoging van de gaslimiet per blok, zoals voorgesteld, van 30.000.000 naar 40.000.000, Het doel is om Ethereum in staat te stellen een grotere hoeveelheid transacties per dag te verwerkenwat de gaskosten op laag 1 (L1) Ethereum mogelijk met naar schatting 15-33% zou verlagen.

Pomp het gas Ethereum.
“40 miljoen is het nieuwe 30 miljoen”, het motto van Pump the gas. Fontein: pomp het gas.

Als een transactie meer gas verbruikt dan de ingestelde limiet, wordt deze geannuleerd en worden de wijzigingen teruggedraaid, maar moet de gebruiker nog steeds de gaskosten betalen die verband houden met de tot dan toe uitgevoerde werkzaamheden. Wanneer de vraag op het Ethereum-netwerk hoog is, concurreren gebruikers om hun transacties in de blokken te laten opnemen. In deze omstandigheden hebben mijnwerkers de neiging om prioriteit te geven aan transacties die hogere gaskosten bieden, omdat dit hen hogere beloningen oplevert voor het opnemen van die transacties in een blok.

Verhoog de gaslimiet zorgt ervoor dat complexe of rekenintensieve transacties gemakkelijker kunnen worden verwerkt, omdat ze een hogere gaslimiet moeten voltooien. Bovendien kunnen gebruikers, door de gaslimieten te verhogen, lagere gastarieven instellen en toch een grote kans hebben dat hun transacties snel worden bevestigd. Dit komt omdat mijnwerkers meer ruimte hebben om transacties met lagere gastarieven in blokken op te nemen, omdat er meer ruimte is voor de totale gascapaciteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *