een precisietool om kansen in bitcoin te detecteren

Nodecharts is een on-chain analyseplatform, ook wel analytics genoemd aan de ketting, van bitcoin. Dit is een platform dat gegevens, analyses en educatieve opleiding gerelateerd aan de Bitcoin-keten en het openbare register ervan. Nodecharts bevordert investeringen ondersteund door historische, cyclische en langetermijnkennis van de activa bij investeerders, exploitanten en instellingen.

Een karakteristiek kenmerk van knooppuntendiagrammen is dat het een platform is dat is gecreëerd door Hispanics voor Hispanics in de Spaanse taal. Deze analysepagina kwam naar voren als een oplossing voor een taalkloof, aangezien publieke toegang tot deze tools niet altijd gemakkelijk was. De meeste analyseplatforms aan de ketting, zoals Glassnode, Santiment of Cryptoquant, zijn alleen beschikbaar in het Engels.

Dit platform is volledig nuttig voor degenen die geïnteresseerd zijn in bitcoin, maar er rijzen nog steeds vragen: is analyse echt nodig? aan de ketting? Is de prijs van uw plannen afschrijfbaar? Waar wordt Nodecharts eigenlijk voor gebruikt?

Nodecharts correleert de prijs van bitcoin met het gedrag van gebruikers op zijn netwerk. Bron: Nodecharts

Vervolgens in deze recensie over knooppuntendiagrammen dat rekening houdt met de voor- en nadelen van dit platform, kunt u antwoorden op deze en andere vragen krijgen.

Wat is analyse en hoe werkt het? aan de ketting?

De analyse aan de ketting Het is een speciaal en nieuw type analyse van de bitcoin-markten omdat het gebruik maakt van gegevens uit het gedistribueerde grootboek, een unieke eigenschap van cryptocurrencies.

Deze analyse werkt door het verzamelen, segmenteren en gebruiken van de informatie in de bitcoin blockchain om een ​​beschrijvende database te creëren. waaruit nuttige informatie voor de belegger kan worden gehaald. Deze tool is vooral handig voor het kennen en begrijpen van de economische cycli van bitcoin.

Waar is de analyse voor? aan de ketting van Bitcoin?

Er bestaan ​​‘ruwe gegevens’ in de bitcoin-blockchain dankzij de grote hoeveelheid menselijke activiteit die er plaatsvindt. Deze gegevens en deze activiteit kunnen worden verzameld en georganiseerd om informatie te verkrijgen. De verkregen informatie dient om het gedrag van gebruikers op de bitcoin-keten te begrijpen, en op basis van dat inzicht, dient om het te voorspellen.

De gegevens over de bitcoin-keten zijn gevarieerd en kunnen op vele manieren worden gesegmenteerd. Sommige gegevens zijn bijvoorbeeld mining hashraat; anderen met evenwicht in adressen; bepaalde datasets verwijzen naar transacties die in de keten plaatsvinden. Kortom, de gegevens aan de ketting Ze dienen om meerdere aspecten en dimensies van het Bitcoin-netwerk te diagnosticeren.

Eén van de bijzondere functies van ketenanalyse heeft betrekking op winstgevendheid, Daarom is het een instrument van onschatbare waarde voor investeringen. Dit komt omdat Bitcoin de bedragen van elke transactie op het netwerk registreert, waardoor het mogelijk wordt economische indicatoren te creëren die de duur van een reeks adressen evalueren zonder bitcoin te verplaatsen, de uitstroom van BTC aan winst uit een adres of de verdeling van het aanbod van munten.

Binnen Bitcoin bestaat dus economische activiteit die kan worden begrepen, gemeten en gebruikt om toekomstige rendementen te voorspellen, vooral in relatie tot de prijs ervan, waardoor betrouwbare historische patronen kunnen worden getraceerd.

Het is niet noodzakelijkerwijs nuttig voor handels- en technische analyses, aangezien ketenanalyse in het algemeen en Nodecharts in het bijzonder hulpmiddelen zijn die zijn ontworpen voor de lange termijn.

Is analyse noodzakelijk aan de ketting?

Voor de investeerder die veiligheid en precisie voorop stelt, is Nodecharts een optimalisatietool die nuttig kan zijn.

De analyse aan de ketting toestaan begrijpen en deelnemen aan de markt met een nauwkeurigheid die zelden eerder wordt gezien. De database in de Bitcoin-keten is erg groot, en hoe groter de hoeveelheid verwerkte gegevens, hoe betrouwbaarder en nauwkeuriger de voorspellingen zijn. Deze database is longitudinaal: ze is meer dan tien jaar oud. Om precies te zijn: het is zo oud als het Bitcoin-netwerk. Vandaar zijn precisie.

Omdat het een aanzienlijk aantal economische indicatoren biedt, kunt u met een dergelijke analyse een groot aantal ervan doorkruisen en vergelijken op zoek naar bevestigingen van de veiligheid bij het voorspellen van en investeren in de bitcoin-markt.

Als uw beleggingsprofiel dat type is, biedt Nodecharts training waarover u later in dit artikel meer kunt lezen. Indien u dit wenst, kunt u de kortingscode vooraf opslaan: CRYPTON NIEUWS.

Wat biedt Nodecharts?

Nodecharts biedt studio, een analyseplatform dat statistieken en indicatoren in de keten host, elk met hun respectievelijke definitie- en aanpassingsmogelijkheden, klaar voor gebruik en interpretatie.

Op het moment van schrijven is Nodecharts eigenaar maar liefst 680 indicatoren beschikbaar, zeer compleet figuur dat voor elk geval een uniek en gespecialiseerd hulpmiddel biedt. Het aantal gebruikte indicatoren is afhankelijk van het gecontracteerde serviceplan, waarvan de kosten gemiddeld/hoog zijn, vooral het professionele plan:

 • Basis: dit is een gratis abonnement dat basisstatistieken bevat.
 • Beginner: voeg signalen en professionele statistieken toe.
 • Expert: heeft premium statistieken en API.
 • Professioneel: 500 waarschuwingen en één-op-één sessies met analyse-experts aan ketting.
Nodecharts heeft vier plannen. Bron: Nodecharts

Onder andere Nodecharts ook aanbiedingen videos En gratis rapporten wekelijks over de bitcoinmarkt en het gedrag aan de ketting van BTC.

Deze rapporten zijn erg nuttig omdat ze, naast het op de hoogte blijven van de koersbewegingen van bitcoin en het betrouwbaar monitoren van de markt, het juiste gebruik van studiehulpmiddelen aantonen, iets dat nuttig is voor oefenen en leren. van ketenanalyse.

Daarnaast biedt Nodecharts introductietrainingen over dit onderwerp.

Welke indicatoren biedt Nodecharts?

De indicatoren zijn verdeeld over de volgende analyse-items of dimensies:

 • Walvissen: rapporteer de on-chain-activiteit van adressen die 100 of meer BTC bezitten.
 • Levenscyclus: ze rapporteren het gedrag (levendigheid, inactiviteit, uitgangen en veranderingen) van de munten in de loop van de tijd.
 • Indicatoren en marktgegevens: werpen licht op de gerealiseerde winsten van bitcoin in adressen en in de markt.
 • Adressen: illustreer het saldo van Bitcoin-adressen en of ze winst of verlies maken.
 • Mijnbouw: beschrijf mijnbouwactiviteiten in Bitcoin: blokken, commissies, uitgifte, beveiliging, inkomen.
 • Winstgevendheid: illustreer transacties die zijn gemaakt in winst of verlies in Bitcoin.
 • Aanbod: rapporteert informatie over uitgegeven bitcoins die actief, inactief, in omloop zijn, etc.
 • Transacties: biedt statistieken over de gegevens in on-chain bitcoin-transacties.
Nodecharts heeft meer dan 600 indicatoren. Bron: Nodecharts

Een van de meest populaire analyse-indicatoren aangeboden door Nodecharts zijn:

 • De SOPR, een essentiële indicator die helpt te weten of bitcoinhouders met winst of verlies verkopen.
 • De golven van adressen met een winstsaldo in USD, wat staat voor ‘het totale aantal adressen met een bepaald saldo aan dollars dat winst maakt’.
 • Uitstromen van meer dan 100 BTC aan winst onthullen het nemen van winst van walvissen.

Verschillende van deze indicatoren zijn niet altijd gemakkelijk te begrijpen, en sommige ontberen voldoende beschrijvende verklaringen om hun begrip te ondersteunen. Sommige sleutelindicatoren zijn mogelijk nog niet geïmplementeerd, zoals mijnwerkers die winst maken of BTC die op beurzen toetreedt.

Ondanks deze beperkingen helpt Nodecharts dit te verlichten door Signalen aan te bieden, een reeks eenvoudige maar effectieve indicatoren. Het zijn vereenvoudigde versies van complexe indicatoren die helpen bij het begrijpen van de fase van de cyclus waarin Bitcoin zich bevindt en die de plaatsing van koop- en verkooporders in het activum specificeren.

Signalen zijn zeer eenvoudige en betrouwbare indicatoren. Bron: Nodecharts

Voorbeeld van het gebruik van een Nodecharts-indicator en het nut ervan

Nodecharts is een uiterst nuttig hulpmiddel om te interveniëren in de bitcoin-markt. Het nut van deze tool kan worden begrepen door het gebruik van Signals, dat gemakkelijk te gebruiken is omdat het kernwaarden biedt die enorm helpen bij de invulling.

Een duidelijk voorbeeld is de Signal Index, een indicator die meet of de meerderheid van de gebruikers met winst of met verlies verkoopt. De Signaalindex heeft extreme waarden die helpen bij het identificeren van een verandering of omkering van de trend.

 • Kernwaarden in bearmarkt: ≤20

Het wordt uitgedrukt in de grafiek met de transformatie naar groen van de dalende gekleurde lijn. Over het algemeen markeert het de bitcoin-marktvloeren, dat wil zeggen de ideale minimale gebieden om het actief te kopen.

 • Kernwaarden in bullmarkt: ≥90

Het wordt uitgedrukt in de grafiek met de rode transformatie van de oplopende gekleurde lijn. Over het algemeen markeert het de plafonds van de bitcoin-markt, dat wil zeggen de gebieden met ideale maxima om het actief met winst te verkopen.

Indicatoren correleren met prijzen om patronen te vinden. Bron: Nodecharts

Gecorreleerd met de prijs van bitcoin, is deze indicator behoorlijk betrouwbaar en nuttig gebleken tijdens de vier bitcoin-cycli die tot nu toe zijn doorlopen.

Is Nodecharts-training over ketenanalyse de moeite waard?

Nodecharts-training is altijd de moeite waard, maar in welke mate zal afhangen van uw aanvankelijke expertiseniveau. Hoewel iedereen baat zal hebben bij een geavanceerde training, zal niet iedereen profiteren van een beginnerstraining.

Nodecharts is eigenaar twee opleidingsniveaus: basis en gevorderd.

De basistraining duurt twee weken, met elk twee lessen op dinsdag en donderdag.

De trainingen worden geleverd met Nodecharts-licenties. Bron: Nodecharts

De eerste helft van deze training (de eerste twee lessen) introduceert bitcoin als crypto-activum en vorm van geld en leert de fundamentele basis van analyse aan de ketting. De derde en vierde klasse ja ze komen zeker in de zaak, leren hoe je op de juiste manier een reeks on-chain-statistieken kunt gebruiken om voor de lange termijn in bitcoin te investeren.

De prijs van de formaties kan een beetje hoog zijn, vooral gezien het feit dat de De eerste twee lessen zijn erg eenvoudig voor degenen die tijd en ervaring hebben in Bitcoin.

De training biedt echter nog steeds waarde en nut, omdat er een eenjarige beginnerslicentie bij zit, die meer dan 200 euro per jaar kost. Als u geïnteresseerd bent, kunt u de kosten van de Nodecharts-gelicentieerde training met behulp van de volgende verwijzingscode: CRYPTON NIEUWS. Deze code wordt ingevoerd tijdens het facturatieproces.

Een geavanceerde training kost ondertussen 1.490 euro, bestaande uit 12 online klassikale sessies en een eenjarige Nodecharts-expertlicentie. Helaas, Om het te doen, moet je een beginnerstraining volgen.

Rekening houdend met het feit dat de expertlicentie 828 euro per jaar kost, zou elk van de twaalf klassen meer dan 50 euro kosten, een prijs die misschien wat overgewaardeerd is.

Beide formaties geven in ieder geval het voorrecht om een ​​jaar lang toegang te krijgen tot een Discord-kanaal. Dit kanaal wordt gebruikt om twijfels en technische en methodologische vragen te presenteren zeer hoge waarde voor monitoring en voortgang van het leren in het onderwerp na voltooiing van de cursus.

De recensie

knooppuntendiagrammen

VOORDELEN

 • Het is in de Spaanse taal
 • Verfijnde en nauwkeurige investeringstool gebaseerd op veel gegevens
 • Bij trainingen zijn gebruikerslicenties inbegrepen
 • 1 jaar toegang tot het privé-leerkanaal
 • Signalen, nuttige en vereenvoudigde indicatoren

Nadelen

 • Niet optimaal voor kortetermijnhandel
 • Prijzen tussen gemiddeld en hoog
 • Bepaalde sleutelindicatoren ontbreken
 • De beschrijvingen van de indicatoren zijn beknopt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *