Wat zou er ontbreken als de prijs van bitcoin weer zou stijgen?

Belangrijkste feiten:
  • Het is wachten tot de koopkracht van grote investeerders toeneemt, zegt de analist.

  • De meerderheid is van mening dat de bitcoin bull run nog niet voorbij is.

CryptoQuant, databedrijf aan de ketting van cryptocurrencies, deelde een rapport van de analist bekend als Crypto Dan over wat er ontbreekt voor bitcoin (BTC) om terug te keren naar de opkomst.

“Het is tijd om even te wachten totdat de koopkracht van Amerikaanse instellingen en walvissen toeneemt”, details. Voorlopig zullen deze actoren, die grote volumes verplaatsen en de prijsbewegingen aandrijven, ze verminderen hun aankopen. Dit blijkt uit de Coinbase Premium GAP-statistiek die hieronder wordt weergegeven.

Deze maatstaf weerspiegelt de kloof tussen de prijs van bitcoin ten opzichte van de dollar (USD) op Coinbase Pro en ten opzichte van tether (USDT) op Binance. Wanneer de waarde ervan stijgt, laat dit zien dat de walvissen hun aankopen verhogen. Aan de andere kant, als het daalt, zoals nu gebeurt, betekent dit dat hun vraag is afgenomen of dat ze munten verkopen.

De witte lijn toont de prijs van bitcoin, terwijl de andere de GAP van Coinbase Premium toont. Bron: CryptoQuant.

Opgemerkt moet worden dat grote beleggers, zoals institutionele beleggers, walvissen worden genoemd omdat zij meer dan 1.000 bitcoins bezitten. Coinbase Pro is een uitwisseling gericht op dit soort actoren, die verschilt van Binance, die zich richt op een retailpubliek. Daarom zijn hun sites van cruciaal belang voor het identificeren van de bewegingen op de markt.

Volgens de analyse “lijkt het erop dat, gezien de snelle opkomst van bitcoin in de afgelopen maanden, de correctieperiode nog enige tijd zal aanhouden.” Hij waarschuwt echter dat dit panorama kan vóór het midden van het jaar eindigen.

“Het lijkt waarschijnlijk dat we de markt vóór het einde van de eerste helft van 2024 weer zullen zien stijgen, waarbij aankopen bij Amerikaanse instellingen en walvissen zullen leiden tot een verhoging van Coinbase Premium”, besluit hij.

Dit scenario doet zich voor terwijl Bitcoin een correctieperiode doormaakt, nadat het vorige week een nieuwe prijs aller tijden (ATH) had bereikt. Zoals hieronder te zien was, was dit bijna $73.800.

Bitcoin-prijs in de afgelopen week. Fontein: Handelsweergave.

De macro-economie moedigt walvisinvesteringen aan

De verwachtingen van een stijging van de koopkracht van walvissen die tot bitcoin-aankopen zullen leiden, zijn gebaseerd op gunstige macro-economische gegevens voor dit jaar. De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) heeft de rentetarieven niet gewijzigd en haar standpunt versterkt om de jaarlijkse inflatie van het land te verlagen tot 2%, na het laatste record van 3,4%.

“De economische activiteit breidde zich in een stevig tempo uit. “De werkgelegenheidsgroei bleef sterk en het werkloosheidspercentage bleef laag”, Indisch de Fed in haar rentebesluit van 20 maart. Ook handhaafde zij de verwachting van een renteverlaging in het licht van een trend van lagere inflatie.

De economische groei en de lagere inflatie die de rente omlaag drijft, zorgen voor een optimistisch scenario voor de marktenomdat het meer kapitaal betekent voor instellingen en walvissen die risicovolle activa, zoals bitcoin, kunnen betreden.

Bovendien zijn de positieve ontwikkelingen voor de markten niet alleen te zien in deze economische macht. Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) herstelt de wereldeconomie zich beter dan maanden geleden verwacht. Deze organisatie voorziet dat dit gematigd zal aanhouden en dat de inflatie in het algemeen zal blijven dalen.

Ondertussen ervaart Argentinië, dat vorig jaar eindigde als het land met de hoogste jaarlijkse inflatie ter wereld, een maandelijkse daling te midden van de groeiende vraag naar bitcoin. Volgens de lokale centrale CitroenDe aankoopvolumes van de munt bereiken bijna hun hoogste wekelijkse niveau in twintig maanden.

Deze context is twee maanden na de lancering van Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten heeft de vraag naar digitale valuta onder traditionele en institutionele beleggers aangewakkerd. Zoals gerapporteerd door CriptoNoticias beweren specialisten zoals zakenman Samson Mow dat bitcoin dit jaar in deze context $100.000 zou kunnen bereiken naarmate de halving nadert.

De halvering is de gebeurtenis waarbij de uitgifte van bitcoin elke vier jaar met de helft wordt verminderd, met de volgende editie in april 2024. Deze gebeurtenis beperkt de druk op miners, waardoor het mogelijk wordt om te verhogen bij minder vraag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *