“Ik gebruik geen dollars meer, maar bitcoin en met de opkomst van BTC heb ik nieuwe producten gekocht”

Belangrijkste feiten:
  • Inwoners van de Salvadoraanse citadel bezitten al meer dan drie jaar bitcoin.

  • Ondanks het scepticisme van Bukele’s tegenstanders leren steeds meer Salvadoranen digitale valuta te gebruiken.

Het feit dat bitcoin (BTC) vorige week een nieuw recordhoogte bereikte, was voor veel mensen over de hele wereld een bron van vreugde. houdeaan (ze hebben) de digitale munt een aantal jaren bewaard.

Onder die mensen bevinden zich de inwoners van El Zonte, de badplaats in El Salvador die pionierde in de adoptie van bitcoin de meeste bedrijven accepteren BTC-betalingen sinds 2020, lang voordat president Nayib Bukele het wettig betaalmiddel verklaarde. Dit feit heeft hen in staat gesteld te profiteren van de voordelen van hun herwaardering op de lange termijn.

Dit zeggen sommige handelaren wanneer ze worden geraadpleegd door journalisten die naar de stad gaan om te informeren naar het gebruik van bitcoin in El Salvador. Een nieuwsgierigheid die is toegenomen nu de prijs van BTC een nieuw niveau heeft bereikt stierenrennen waardoor het een paar dagen geleden de $73.000 overschreed. Dit, nadat het in 2022 was gedaald tot bijna $15.000, midden in een cryptowinter die meer dan een jaar duurde.

Een van de getuigenissen Het is die van María Aguirre, een koopman die eten en frisdrank verkoopt en die vertelt hoe het aantal sats dat ze vier jaar geleden voor 2.200 dollar kocht nu zo’n 19.000 dollar waard is. Dit is een substantiële waardering die voortkomt uit de hodl op de lange termijn, en waardoor hij winsten overhield waarvan hij profiteerde voordat de huidige prijscorrectie plaatsvond.

“Met de winst die de stijging mij opleverde, kocht ik een wasmachine, een fornuis en een koelkast”, zegt de vrouw, die dat erkent. Bitcoin heeft voor grotere “economische stabiliteit” gezorgd.

Blanca Castillo, die een bedrijf runt dat kunstbloemen en natuurlijke sappen verkoopt, vertelt iets soortgelijks. Ze beweerde blij te zijn met bitcoin en de financiële voordelen die het haar heeft opgeleverd, ondanks het feit dat nog steeds bang voor plotselinge prijsveranderingen.

Blanca Castillo, Bitcoin Beach-handelaar, vertelt over de voordelen die bitcoin haar heeft nagelaten. Bron: AFP.

«Als je ziet dat de waarde gaat dalen, heb je het gevoel dat je verliezen gaat lijden… je wordt bang. “Je moet alert zijn op hun bewegingen”, zei Castillo, verwijzend naar de volatiliteit van cryptocurrencies. Precies een van de kenmerken Welke bitcoin-tegenstanders het meest twijfelen en dat heeft voor veel toezichthouders als excuus gediend om het als een activa met een hoog risico te classificeren.

De positieve reacties worden herhaald onder andere kooplieden in de Salvadoraanse stad. “Het was fantastisch en ik ben erg blij”, aldus een andere verkoper, terwijl de eigenaar van een restaurant, een 70-jarige vrouw, onthulde dat bewaar alles wat je verdient in bitcoins. “Ik geef het niet uit omdat ik moeite heb met het telefonisch verhandelen van cryptocurrencies.”

De verhoging komt ook ten goede aan degenen die de 30 dollar aan BTC die de overheid in 2021 weggaf via de staatsportefeuille Chivo Wallet, waarvan de waarde is met ongeveer 50% toegenomen.

De prijs van bitcoin bedroeg in september 2021 ongeveer $40.000, toen El Salvador BTC als wettig betaalmiddel uitvaardigde. Bron: CoinMarketCap.

Salvadoranen tonen meer interesse in bitcoin

Verhalen zoals deze handelaren vertellen Ze worden al lange tijd herhaald onder veel inwoners van El Zonte. De stad, ongeveer 45 minuten ten zuiden van de hoofdstad San Salvador gelegen, werd uiteindelijk Bitcoin Beach, de citadel die duizenden bitcoiners inspireert. Het model van de circulaire economie wordt over de hele wereld nagebootst, en de bevolking, die grotendeels geen banken heeft, Bitcoin leren gebruiken.

Dit blijkt uit de getuigenis van Ismael, geboren in El Zonte, die vorig jaar op een conferentie presenteerde. “Vroeger wisten we niets van cryptocurrencies en hadden we geen toegang tot bankdiensten of enige andere vorm van digitale betaling. Toen leerden we met bitcoin sparen, betalen met BTC en het indien nodig in dollars omwisselen”, aldus de jongeman die nu bitcoin-opvoeder is.

Het bovenstaande gebeurt ondanks de kritiek van degenen die de strategie van de El Salvador-regering met digitale valuta in twijfel trekken, voornamelijk tegenstanders van Bukele.

Er zijn voortdurend publicaties in de media die dat doen Ze vragen zich af of BTC legaal betaalmiddel is, gebaseerd op onderzoeken waaruit blijkt dat het weinig nut heeft. Uit dezelfde enquêtes komen echter enkele positieve veranderingen naar voren.

Zoals gerapporteerd door CriptoNoticias heeft het meest recente onderzoek van de José Simeón Cañas Central American University vastgesteld dat meer dan 10% van de bevolking van het land in 2023 bitcoin gebruikte. De cijfers geven aan dat er een toename van het aantal mensen die beweerden voor goederen en diensten bij BTC te hebben betaald. Resultaten die wijzen op een grotere belangstelling voor cryptocurrency als betaalmiddel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *