MicroStrategy verzamelt al 190.000 bitcoins

Belangrijkste feiten:
  • Het bedrijf zit op ongerealiseerde winsten op zijn bitcoin-investering.

  • De mede-oprichter van MicroStrategy waardeert vooral dat bitcoin een schaars goed is.

Het computerservicebedrijf MicroStrategy handhaaft zijn strategie van terugkerende bitcoin (BTC)-aankopen. Vandaag, 6 februari 2024, werd aangekondigd dat ze de afgelopen maand nog eens 850 BTC hebben verworven en inmiddels het cijfer van 190.000 BTC in hun schatkist hebben bereikt.

Michael Saylor, mede-oprichter van het bedrijf, gedetailleerd Dat Er werd 37,2 miljoen dollar uitgegeven om de bovengenoemde aankoop van bitcoin te doen.

Bovendien laat MicroStrategy in het meest recente financiële overzicht zien dat: In totaal hebben ze $5,93 miljard in BTC geïnvesteerd, wat overeenkomt met ongeveer $31.224 per BTC. Rekening houdend met het feit dat de prijs van bitcoin op het moment van deze publicatie bijna $43.000 bedraagt, is het duidelijk dat de investering in ongerealiseerde winsten ligt.

Zegt Phong Le, president en CEO van MicroStrategy:

“2023 was een topjaar voor MicroStrategy omdat we strategisch kapitaal hebben opgehaald om onze bitcoin-bezit aanzienlijk te vergroten en zijn blijven innoveren, onder meer door de ontwikkeling en lancering van MicroStrategy AI, onze eerste AI-gebaseerde business intelligence-tool op de markt. We realiseerden een dubbelcijferige groei in de omzet uit abonnementsdiensten voor zowel het vierde kwartaal als het volledige jaar, wat onze voortdurende toewijding aantoont aan de transitie van ons bedrijf naar de cloud. “Wij geloven dat de combinatie van onze operationele structuur, bitcoin-strategie en focus op technologische innovatie een unieke mogelijkheid voor waardecreatie biedt voor onze aandeelhouders.”

Phong Le, president en CEO van MicroStrategy.

CriptoNoticias heeft het enorme optimisme gerapporteerd dat Saylor heeft over bitcoin. Daar is de zakenman van overtuigd De komende tien jaar zullen er een zijn van versnelling wat betreft de acceptatie en prijs van Bitcoin.

Een van de kenmerken die Saylor het meest waardeert aan BTC is de schaarste ervan (er zullen nooit meer dan 21 miljoen stuks zijn). Tijdens de meest recente editie van LaBitConf, die in Argentinië werd gehouden, legde hij uit:

‘Als we onze rijkdom willen behouden, moet de investeerder zijn rijkdom omzetten in schaarse, wenselijke, draagbare, duurzame en houdbare activa. Dit zijn de vijf criteria die erg belangrijk zijn. “Ze moeten elk bezit hiertegen beoordelen.”

Michael Saylor, president van MicroStrategy

Volgens Saylor voldoet bitcoin uiteraard aan deze vijf criteria en daarom besluit hij dat de meeste activa van zijn bedrijf in die digitale valuta zijn opgeslagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *