Analist detecteert investeringsmogelijkheden in Coinbase

Belangrijkste feiten:
  • Coinbase is de primaire bewaarder van de BTC die de nieuw goedgekeurde fondsen ondersteunt.

  • Er zijn voor Coinbase nog enkele juridische en regelgevende uitdagingen die moeten worden opgelost.

De komst van bitcoin (BTC) spot-ETF’s naar de Amerikaanse aandelenmarkt signaleert – volgens een investeringsmaatschappij – een pad van kansen voor de cryptocurrency exchange, Coinbase, en iedereen die in zijn aandelen investeert.

De reden? het bedrijf neemt 90% van de bewaring voor zijn rekening van de digitale activa van verschillende van deze fondsen.

Dit biedt een “significante kans voor Coinbase om inkomsten te genereren en zijn marktaandeel uit te breiden”, legt A uit analyse van de firma Noah’s Arc Capital Management.

Op dezelfde dag dat de bitcoin ETF’s werden goedgekeurd, bereikten de aandelen van de beurs $256, wat een niveau overtrof dat al twee jaar niet meer was gezien, zoals CriptoNoticias uitlegde.

In februari werden de COIN-aandelen verhandeld boven de $165. Hoewel er sprake is van een opmerkelijke stijging, de huidige prijs is 270 dollarzoals weergegeven in de grafiek Handelsweergave. Nog steeds onder de hoogste geregistreerde prijs van $342.

Coinbase (COIN) aandelenkoers. Fontein: Handelsweergave.

Volgens de analyse wordt COIN momenteel verhandeld tegen een forward price to sales van 12,22. Dit verwijst naar een financiële ratio die de huidige marktprijs van Coinbase-aandelen vergelijkt met de verwachte omzet (inkomsten) per aandeel in de toekomst. In dit geval betekent het getal 12,22 dat de marktprijs van Coinbase-aandelen 12,22 maal de geschatte toekomstige omzet per aandeel is.

Deze ratio is een waarderingsmaatstaf die beleggers helpt te begrijpen of een aandeel als duur of goedkoop wordt beschouwd in verhouding tot de toekomstige winsten. Een hoger getal geeft aan dat investeerders bereid zijn meer te betalen voor elke eenheid van de omzet van het bedrijf, wat geïnterpreteerd kan worden als een verwachting van een hoge groei van de omzet of inkomsten van het bedrijf in de toekomst.

In de context van Coinbase suggereert een toekomstige Price to Sales van 12,22 dat de markt heeft positieve verwachtingen over de inkomensgroei.

Rekening houdend met de koers van het aandeel plus de mogelijke inkomsten die Coinbase zal hebben uit de bewaring van de bitcoins van de ETF’s, Het marktkapitalisatiepotentieel wordt geschat op $7,2 miljard voor de uitwisseling.

Niet alles is echter positief. “Hoewel we geloven dat de institutionele inkomsten van Coinbase in de toekomst zullen groeien, suggereren de financiële gegevens van de beurs een aanzienlijke daling van de inkomsten van vorig jaar in alle institutionele segmenten vergeleken met 2022”, aldus het rapport.

Hieronder vindt u het 10-K-rapport van Coinbase, waarin de bovengenoemde omzetdalingen worden weergegeven.

Voor Noah’s Arc Capital Management houdt de markt “niet rekening met het volledige winstpotentieel van Coinbase.” Dat lijkt te wijten te zijn aan “verlies van institutionele inkomstenmogelijkheden, met name bitcoin ETF-bewaringskosten.”

Hoe werd Coinbase de grootste bewaarder van ETF’s?

In juni 2023 ging Coinbase het spel in met bitcoin ETF’s om de wateren tussen kandidaat-bedrijven en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te kalmeren. Dit is zo omdat de organisatie had de presentaties teruggestuurd omdat zij deze ontoereikend achtte en niet ‘duidelijk en volledig genoeg’ zijn.

Dat wil zeggen dat ze niet met voldoende duidelijkheid hebben uitgelegd hoe de bewaring van de onderliggende waarde, bitcoin, zou worden uitgevoerd. Na dat incident werden de ETF-aanvragen opnieuw geïntroduceerd met wijzigingen door de bedrijven Bitwise, Ark Invest, WisdomTree, Invesco, Valkyrie, BlackRock, Franklin Templeton en Grayscale, met de verduidelijking dat de bewaring van de BTC in samenwerking zou zijn met het bedrijf Coinbase. wat door de toezichthoudende instantie werd verwelkomd.

Na de goedkeuring van fondsen op basis van de digitale munt in januari van dit jaar, Coinbase begon een fundamentele rol te spelen bij de bewaring van de activa van fondsen, waardoor de beurs steun kreeg en een “verbazingwekkend marktaandeel”, zegt het bedrijf.

Hiermee rekening houdend, is het belangrijk om te onthouden dat ETF’s bullish katalysatoren zijn voor bitcoin, iets wat feitelijk waar is geweest, aangezien bitcoin vorige week een recordhoogte van $73.000 in zijn prijs bereikte. Dit vertegenwoordigt ook een financiële kans voor Coinbase.

Risico’s voor Coinbase (en zijn aandelen)

Niet het hele toekomstscenario voor Coinbase is gunstig; het bedrijf loopt ook bepaalde risico’s als gevolg van de voortdurende juridische confrontatie met de SEC.

Laten we niet vergeten dat, zoals CriptoNoticias heeft gerapporteerd, de SEC beweert dat zij de bevoegdheid heeft om Coinbase en andere bedrijven aan te klagen omdat zij naar verluidt effecten hebben verkocht (effecten) niet geregistreerd.

Als Coinbase erin slaagt zijn onschuld aan deze beschuldigingen te bewijzen, kan dat aanzienlijke gevolgen hebben voor het hele cryptocurrency-ecosysteem.

Noah’s Arc Capital Management-analyse gaat ervan uit dat het “werkelijke risico kleiner kan zijn dan het waargenomen risico” met betrekking tot het proces.

“Wij geloven niet dat de SEC ETF-handel op grote Amerikaanse beurzen zou goedkeuren en dat grote financiële instellingen Coinbase deze activa zouden laten bewaren als ze dachten dat de bewaarder in een rechtszaak zou worden geëlimineerd.”

Noah’s Arc Capital Management, investeringsmaatschappij.

Concluderend stelt het bedrijf dat Coinbase vertegenwoordigt “een sterke koopmogelijkheid”. Bovendien beweert ze “enthousiast” te zijn om te zien waar de bitcoin ETF-markt evolueert en hoe de groeiende deelname van Coinbase eruit ziet.

Waar kunt u Coinbase-aandelen kopen?

Er zijn meerdere makelaars aandelenmarkten en zelfs cryptocurrency-beurzen waar COIN-aandelen kunnen worden gekocht. Een daarvan is Quantfury, dat toegankelijk is door erop te klikken HIER en registreren met de promotiecode L5YB9V84


VERDUIDELIJKING: Dit artikel is ter informatie geschreven en vormt geen beleggingsaanbeveling. Elke belegger is verantwoordelijk voor het uitvoeren van zijn of haar eigen onderzoek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *