JP Morgan anticipeert op wat er tussen nu en de halvering met bitcoin zal gebeuren

Belangrijkste feiten:
  • Voor JP Morgan blijft bitcoin ‘overbought’.

  • Het nemen van winst kan nog ongeveer een maand duren, zegt het bedrijf.

De grootste Amerikaanse multinationale bank, JP Morgan, beweert dat bitcoin (BTC) nog niet klaar lijkt om terug te keren naar de opkomst. Dit werd verklaard door de analisten onder leiding van de mondiale marktstrateeg Nikolaos Panigirtzoglou in een notitie die naar de pers werd gestuurd.

De munt dit handelde 10% onder de hoogste prijs aller tijden (ATH) die het vorige week bereikte ongeveer 73.700 dollar (USD). Het bereiken van een dergelijk niveau werd gedeeltelijk gedreven door de aanhoudende vraag naar Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s), die twee maanden geleden in de Verenigde Staten werden gelanceerd. Maar een verandering in dit panorama leidt tot regressie.

“Het tempo van de netto instroom in spot bitcoin ETF’s is merkbaar vertraagd, met tot nu toe een aanzienlijke uitstroom deze week,” zij wezen erop van JP Morgan. Ze vermelden dat dit weerspiegelt winstnemingen als gevolg van de prijsstijging (gemeten in dollars) die de valuta heeft ervaren.

In feite, zoals hieronder te zien is, Dergelijke bitcoin-beleggingsproducten registreerden deze week hun grootste uitstroom van zijn geschiedenis. En als ze deze vrijdag ook in het rood afsluiten, dan is het voor het eerst dat ze vijf opeenvolgende vertrekdagen meemaken.

“Dit daagt het idee uit dat het Bitcoin Spot ETF-stroombeeld gekarakteriseerd zal worden als een aanhoudende unidirectionele netto-instroom”, aldus de analisten van de bank.

Dagelijkse instroom (zwart) en uitstroom (rood) van bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten sinds hun lancering. Fontein: BitMEX-onderzoek.

Volgens de strategen van JP Morgan is het waarschijnlijker dat deze winstnemingen zullen doorgaan naarmate we de halvering naderen, vooral in een positioneringscontext die ondanks de correctie van vorige week nog steeds overbought lijkt.

Bitcoin heeft de neiging om in prijs te dalen op dagen die dicht bij de halvering liggen

Historisch gezien is bitcoin in de dagen vlak voor de halvering in prijs gedaald als gevolg van winstnemingen midden in een opwaartse trend. Deze gebeurtenis, waarbij de BTC-uitgifte elke vier jaar wordt gehalveerd, heeft zijn volgende datum in april 2024.

Analisten gerapporteerd door CriptoNoticias, zoals Miles Deutscher, hebben daarvoor gewaarschuwd prijsdalingen nadat bullish bewegingen noodzakelijk zijn om de stijging vast te houden. In die zin hopen ze dat deze correctieperiode tijdelijk zal zijn als een test voor steun.

“Het is tijd om een ​​tijdje te wachten totdat de koopkracht van Amerikaanse instellingen en walvissen toeneemt”, blijkt uit een analyse die wordt gedeeld door CryptoQuant, een on-chain cryptocurrency-databedrijf. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat, gegeven de optimistische macro-economische gegevens, de markt vóór medio 2024 weer zal stijgen met aankopen voor meer kapitaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *