Grote investeerders willen geld verdienen met bitcoin via een derde partij

Belangrijkste feiten:
  • Traditionele beleggers associëren bitcoin niet meer met witwassen, zegt specialist.

  • Volgens een financieel manager is het belangrijk om de blootstelling aan bitcoin te veranderen in het licht van de volatiliteit.

Met de bullish trend van bitcoin (BTC) kopen grote reguliere beleggers digitale activa met de hulp van vermogens- en vermogensbeheerders. Dit werd, vanuit hun ervaring, verteld door Chileense industriespecialisten tijdens een conferentie tijdens het CriptoSummit-evenement, dat op 20 maart plaatsvond in Santiago de Chile.

“Het is voor niemand nieuws dat cryptocurrencies al een plaats hebben verdiend in de wereld van investeringen,” gezegd de zakenman Sergio Tricio. Als mede-oprichter en algemeen directeur van Patrimore, een fintech voor vermogensplanning, zei hij dat veel klanten hulp zoeken omdat ze al over verschillende blootstellingsinstrumenten beschikken.

Hij merkte op dat de recente lancering van Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten en anderen aantoont dat blootstelling aan digitale activa in het traditionele ecosysteem ‘een onderdeel van een noodzaak wordt’. “Dat blijkt duidelijk uit de aantrekkelijke winstgevendheid die we in deze wereld hebben gezien”, zei ze.

Volgens Tricio is “de wereld van crypto-activa een blijvertje.” Wijt dit aan het feit dat de grote investeringsbanken beschouwen dit als nieuw activaklasse (activaklasse). Wat investeringen motiveert is “dat je winstgevendheid wilt bereiken met de hoge volatiliteit ervan” en/of “dat je de overtuiging hebt dat dit de wereld gaat veranderen”, gaf hij aan.

Wat betreft de blootstelling die moet worden genomen, wordt opgemerkt dat sommige risicovoller zijn dan andere door al hun investeringskapitaal in cryptocurrencies te steken. “Het hangt sterk af van de visie die iedereen heeft”, zei hij. Voor hem is een voorzichtig aandeel niet meer dan 10% van de portefeuille.

Voor de erfgoedspecialist is ‘het ideaal’ om altijd dezelfde exposure te behouden. Dus, Als de stijging het vastgestelde percentage overschrijdt, neem dan winst van het resterende deel. Aan de andere kant, als de prijs daalt, koop dan meer om het gevestigde cijfer te behouden.

“Het is het moeilijkste om te bereiken, want juist wanneer we deze euforie en deze FOMO (angst om iets te missen) ervaren waar iedereen in wil zitten, doet men doorgaans het tegenovergestelde: hoog kopen, dan bang worden en laag verkopen.” hij noemde.

Cristóbal Pereira, José María Swett, Sergio Tricio en Ignacio Carrasco. Bron: CryptoSummit.

Ignacio Carrasco, managementpartner van Pondera, een bedrijf gespecialiseerd in het beheer en de administratie van digitale activa, verzekerde dat de belangstelling van klanten voor digitale activa groeit. “Vandaag is het veel belangrijker dan vijf jaar geleden”, zei hij.

“Vijf jaar geleden sprak je met een klant over digitale activa en velen vertelden je ‘het is oplichterij… het is witwassen van geld…’,” zei hij. Daarentegen gaf hij aan dat nu “mensen meer informatie hebben, de pers deze meer opvangt.” “Omdat hetzelfde feit (…) er een grotere adoptie is en er een grotere belangstelling is”, voegde ze eraan toe.

Waarschuw dat De belangstelling neemt al geruime tijd toe, waarbij het groeiende aanbod van traditionele instrumenten om in digitale activa te investeren wordt bevorderd. Dat benadrukte hij geweldig beheerdersdie miljarden dollars beheren, begonnen in 2013-2014 met het lanceren van investeringsfondsen in bitcoin.

Carrasco legde uit dat het werk van portfolio manager (portefeuillemanager) en het team van analisten erachter gaat niet alleen over het maximaliseren van de winstgevendheid met bitcoin. Het is ook, zo legde hij uit, om te analyseren hoe industriële projecten verdienen en hoeveel ze verdienen om ook daar kansen te identificeren.

“Wat managers en fondsbeheerders doen, is zich zorgen maken over dat alles om een ​​portefeuille samen te stellen die winst genereert”, legde hij uit.

Vermogende mensen denken al na over hoeveel ze in bitcoin moeten investeren, zegt specialist

“Grote nettovermogens denken al na over welk deel van de portefeuille hierin moet komen”, zegt José María Swett, partner en algemeen directeur van vermogensbeheerder Taurus AGF, over de markt voor digitale activa. Hij legde dat echter uit hebben moeite met het rechtstreeks kopen en opslaan van bezittingen.

“Er zijn autochtonen die een portemonnee van een telefoon kunnen downloaden, maar er zijn landgoederen die dat niet kunnen”, zei hij. Dat kan, zo legde ze uit, te wijten zijn aan verschillende factoren, zoals het eigendom zijn van meerdere eigenaren of het voldoen aan speciale regelgeving.

Ondanks deze moeilijkheden wijst hij erop dat grote spelers op de markt “het digitale bezit beginnen te beschouwen als een activaklasse dat zou al in de activa van elke belegger moeten zitten. Hij wees erop dat Taurus om dat mogelijk te maken deze week een nieuw fonds heeft gelanceerd dat in de markt investeert.

Deze opmerkingen komen een week nadat bitcoin nieuwe prijsrecords heeft bereikt die de algehele cryptocurrency-markt hoger hebben gedreven. Zoals CriptoNoticias meldde, was het maximum tot nu toe 73.700 dollar (USD).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *