El Salvador verdiept zijn aanwezigheid in het grootste Bitcoin-betalingsnetwerk

In El Salvador werd een nieuw knooppunt van het Bitcoin Lightning-netwerk geactiveerd. Het komt overeen met TorogozDev, een academie opgericht in 2022 om Bitcoin-ontwikkelaars en professionals in het land op te leiden.

De mijlpaal, aangekondigd in netwerken van de academie zelf, maakt deel uit van TorogozDev’s programma om het gebruik en begrip van Bitcoin in El Salvador te bevorderen, waar de cryptocurrency sinds september 2021 wettig betaalmiddel is. TorogozDev is non-profit en richt zich op het geven van technische trainingen in de ontwikkeling van Bitcoin en Lightning Network. De cursussen duren tussen de 6 en 8 weken.

Het TorogozDev-knooppunt wordt het vierde actieve knooppunt in El Salvador, volgens gegevens van mempool.space. De totale capaciteit die de knooppunten in dat land bieden voor het direct en goedkoop verzenden van bitcoin bedraagt ​​5,13 BTC. Het komt overeen met 0,03% van de totale Lightning-liquiditeit.

Het knooppunt, dat op 14 februari voor het publiek werd vrijgegeven, Het wordt gesponsord door de Bitfinex-uitwisseling, die financieel samenwerkt met de onderwijsentiteit om de adoptie van bitcoin te bevorderen. De alliantie tussen de partijen vond plaats in 2023, ter herdenking van de 15e verjaardag van de Bitcoin-whitepaper, zoals gerapporteerd in CriptoNoticias.

Paolo Ardoino, CEO van Bitfinex, benadrukte dat de lancering van het knooppunt “niet alleen een technologische vooruitgang is, maar ook een stap voorwaarts in het realiseren van het ware potentieel van grenzeloos geld in een land dat Bitcoin moedig in zijn financiële systeem heeft geïntegreerd.”

Vereisten Torogoz Dev.
Vereisten om deel te nemen aan het TorogozDev Bitcoin Developer Program. Bron: TorogozDev.

Ishi Kawa, mede-oprichter van TorogozDev, benadrukte het belang van het nieuwe Lightning-knooppunt bij het bevorderen van zijn missie om bedrijven en gebruikers te helpen betalingen met Bitcoin te accepteren en te doen. Daarnaast merkte hij de wens op om de toegang tot lokaal talent en professionals te vergemakkelijken om de adoptie van Bitcoin in El Salvador te bevorderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *